Město v nemocnici vymění výtah i okna


V hlavní budově nemocnice, která je majetkem města Krnova, bude v nejbližších dnech zahájena rekonstrukce evakuačního výtahu. Spočívá v kompletní demontáži stávající zdviže a instalaci nového moderního lůžkového evakuačního výtahu. Rekonstrukci za téměř pět milionů korun bez DPH provede společnost Grigar.

„Stavební práce zahrnují rovněž úpravu vstupů do výtahů, výměnu vstupních dveří do oddělení v jednotlivých podlažích, aby vyhovovaly provozním a požárním požadavkům, nebo kompletní opravu podlah na chodbách před výtahem. Termín dokončení rekonstrukce je stanoven na polovinu července,“ uvedl Pavel Andrle z odboru investic a správy majetku. Stavba bude prováděna za provozu. Průchod kolem výtahu a rovněž provoz na schodišti by neměl být omezen.

Stavbaři se po třech letech vrátí také do bývalé lékařské vily v areálu nemocnice, která je rovněž ve vlastnictví města. To ve vile letos vymění okna a provede rekonstrukci elektroinstalace v ordinaci, kterou v přízemí vybuduje Sdružené zdravotnické zařízení (SZZ) Krnov, jež má objekt v bezplatném užívání. „V současné době vzniká projekt na výměnu oken. Ta se budou měnit v celém objektu kromě přízemí, kde už nová okna jsou. Až budeme mít projektovou dokumentaci, provedeme výběr zhotovitele,“ řekl Pavel Andrle.

V přízemí se nyní nachází dvě zubní ordinace a ordinace praktického lékaře. „Z důvodu velké poptávky po zubní péči v regionu máme záměr zřídit v místě ordinace praktického lékaře třetí zubní ordinaci včetně potřebného zázemí a recepci, která by byla společná pro všechny tři zubní ordinace,“ uvedla provozně-technická náměstkyně SZZ Krnov Alena Motlíčková. Předpokládané stavební náklady související s vybudováním třetí zubní ordinace jsou odhadovány na 2 151 000 Kč bez DPH, elektroinstalaci za zhruba půl milionu korun bude hradit město, zbytek SZZ Krnov.

„V rámci realizace akce bude zakoupena také nová technologie, nábytek a další potřebné vybavení. Do budoucna pak je v plánu zřízení zubní laboratoře ve druhém nadzemním podlaží, což kromě stavebních úprav obnáší pořízení vybavení laboratoře včetně intraorálního 3D scanneru za 3,8 milionu korun,“ uzavřela Alena Motlíčková.

Zodpovídá: Ing. Dita Círová
Vytvořeno / změněno: 15.4.2024 / 15.4.2024

Zařazenopo 15.04.2024 07:04:00
ZdrojKrnov
Originálkrnov.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=7455&id=47632


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V