Přípravy na modernizaci Svitavské nemocnice úspěšné pokračují

Přípravy na modernizaci Svitavské nemocnice úspěšné pokračují

Přípravy na modernizaci Svitavské nemocnice úspěšné pokračují
(26.5.2023)

Po vybudování centrálních příjmů v Pardubické a Orlickoústecké nemocnici je jednou z priorit v krajském zdravotnictví rozvoj Svitavské nemocnice. Aktualizovaný investiční záměr na svém pondělním jednání schválili krajští radní. Ten především slučuje dvě dříve oddělené investiční etapy a zahrnuje také dílčí změny v projektu, a to na základě detailního projednání a zkušeností posledních let.

„V rámci upraveného investičního záměru na modernizaci lůžkového fondu Svitavské nemocnice, který je součástí generelu rozvoje nemocnice slučujeme dva dříve samostatné investiční záměry, a to z důvodu jejich lepšího provázání a zohlednění v rámci projektování. S ohledem na časový odstup od zpracování generelu stavby v roce 2019, ze kterého investiční záměr vycházel, byly navrženy některé změny v náplni novostavby objektu. Ty vycházejí ze zkušeností v období covidu a reflektují především potřebu rozdělení emergency - expektačních pokojů na infekční a neinfekční části. Naopak se navrhuje zrušení crash roomu. Za účelem zachování fungování provozu porodního oddělení nemocnice i v dlouhodobějším horizontu bylo navrženo vybudování nástavby na novostavbě pavilonu B. Toto řešení je jednou z možných variant pro zachování provozuschopnosti stávajících oddělení v období mezi jednotlivými etapami modernizace nemocnice,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Zahájení výběru zpracovatele projektové dokumentace předpokládáme v průběhu letošního roku s tím, že aktuální náklady investičního záměru včetně projektové dokumentace a souvisejících služeb činí necelých 1,112 miliardy korun včetně DPH,“ doplnil hejtman.

Další změnou v návrhu aktualizovaného investičního záměru je sloučení fází 1 a 2 v rámci 1. etapy stavby. „Předmětem 2. fáze je novostavba pavilonu D, související infrastruktura a technologické zařízení budovy. Ta vychází z porovnání předpokládaných nákladů stavby při realizaci po jednotlivých fázích vůči předpokládané ceně při sloučení do jedné realizace. V případě rozdělení realizace do dvou samostatných etap by dle propočtu projektanta studie náklady akce stouply o 55 milionů korun,“ sdělil náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

Pokračování příprav modernizace Svitavské nemocnice je podle vedení kraje jednoznačným signálem, že nemocnice má ve struktuře krajského zdravotnictví pevné místo. „Po dokončení stavby centrálních urgentních příjmů v Orlickoústecké a Pardubické nemocnici a stavbě nového objektu Nemocnice následné péče v Moravské Třebové je Svitavská nemocnice naší další velkou investiční prioritou. Samotné práce je možné zahájit až po vybudování nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje na obchvatu Svitav,“ sdělila náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková.


Zařazenopá 26.05.2023 00:05:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/120864/pripravy-na-modernizaci-svitavske-nemocnice-uspesne-pokracuji


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V