MPO na semináři radilo firmám, jak mohou chránit své průmyslové vlastnictví

Publikováno:
14.11.2018
Autor:
odbor komunikace 01400

Komplexní informace o ochraně průmyslového vlastnictví v České republice i zahraničí získali účastníci na semináři organizovaném Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) ve spolupráci s Úřadem průmyslového vlastnictví a Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR. Cílem semináře bylo nabídnout zástupcům českých podniků, advokátních kanceláří či výzkumných institucí informace o patentové ochraně českých výrobků v České republice i při zahraničním exportu ze strany českých institucí, a také pohled úspěšně patentujících podnikatelů z praxe.


Seminář, který byl vrcholem celoroční osvěty MPO v oblasti patentování, nabídl téměř šesti desítkám zúčastněných cenné informace o podpoře exportních aktivit českých podniků a možnostech ochrany svého know-how nejen v České republice či v Evropské unii, ale i na trzích třetích zemí.

Podpora exportu je jednou z priorit MPO, jak rovněž zdůraznil náměstek ministryně průmyslu a obchodu Petr Očko, který v úvodu semináře uvedl, že „současným cílem ministerstva je vytvářet příznivé podnikatelské prostředí a podporovat inovační potenciál firem tak, aby se zvyšovala konkurenceschopnost české ekonomiky. Efektivní přístup k ochraně duševního vlastnictví je pak jednou z klíčových podmínek toho, aby české firmy se svými unikátními produkty vyvinutými v České republice byly úspěšné na globálních trzích.“

Jak si chránit své průmyslové vlastnictví, kde a jak patentovat či prostřednictvím kterých zdrojů je možné čerpat finanční podporu na patentování českých výrobků a mnoho dalšího si účastníci vyslechli od představitelů českých institucí. Předseda Úřadu průmyslového vlastnictví Josef Kratochvíl poradil, jak při stejných nákladech maximalizovat svůj zisk za užití správných nástrojů patentové ochrany. V druhé části semináře ředitel Technologické agentury ČR (TAČR) Martin Bunček provedl zúčastněné všemi relevantními programy a dotačními tituly TAČR na podporu inovací a rozvoje ochrany know-how v českých podnicích.

Nechyběl ani příspěvek z praxe, který si připravil Petr Havlena, jednatel společnosti PROWORK, která se stává v oblasti patentové ochrany inspirací pro celou řadu menších a středních podniků, jejichž inovativní výrobky mají potenciál prorazit na zahraniční trhy. Nejen tyto, ale i příspěvky dalších hostů poskytly zúčastněným komplexní vhled do oblasti průmyslového vlastnictví a jeho ochrany.

Po sérii regionálních seminářů, které Ministerstvo průmyslu a obchodu s partnery pořádalo v Brně, Ostravě, Liberci či Plzni, byl úterní seminář vyvrcholením celoročních osvětových činností ministerstva v oblasti podpory patentové ochrany. V následujícím roce Ministerstvo průmyslu a obchodu plánuje v obdobných akcích pokračovat jak v regionech, tak také v Praze. Sledujte informační kanály MPO a neváhejte se přihlásit na další akci.


Galerie



Zařazenost 14.11.2018 01:11:00
ZdrojMPO.cz - Tiskové
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/mpo-na-seminari-radilo-firmam--jak-mohou-chranit-sve-p...
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V