Firma The Hartford podepsala smlouvu o akvizici společnosti Navigators, zabývající se poskytováním specializovaných pojišťovacích služeb

- Tato akvizice rozšiřuje nabídku produktů a služeb firmy Hartford v oblasti specializovaného pojištění a správy rizik

- Navíc tato akvizice rozšiřuje globální přítomnost firmy, protože její součástí je i koupě zavedené značky Lloyd’s

- Obě pojišťovací firmy se snaží udržet a získávat ty nejlepší a nejtalentovanější specialisty

- Akvizice by se měla projevit na čistém zisku a příjmech* firmy Hartford v roce 2020

Společnost The Hartford podepsala právně závaznou smlouvu o koupi všech kmenových akcií firmy The Navigators Group, Inc. (index NASDAQ:NAVG), globální specializované pojišťovací společnosti, a to za cenu 70 dolarů na akcii, respektive 2,1 miliardy dolarů v hotovosti. Transakce již byla schválena představenstvem obou firem a podléhá ještě schválení ze strany akcionářů firmy Navigators a dalším zákonem stanoveným podmínkám, včetně schválení ze strany orgánů státního dozoru. Dokončení transakce se očekává v prvním pololetí roku 2019.

“S potěšením oznamujeme akvizici společnosti Navigators a pevně věříme, že se nám podaří splnit všechny hlavní strategické a finanční cíle, které si společnost The Hartford stanovila,” řekl Christopher Swift, generální ředitel a předseda představenstva společnosti The Hartford. “Tato akvizice nám umožní nabízet naše produkty a služby v nových zeměpisných oblastech a rozšířit naší nabídku produktů. Současně získáváme talentované a špičkové zaměstnance a pojišťovací specialisty, kteří přispějí ke zvyšování hodnot pro naše zákazníky a partnery. Jsme optimističtí, co se růstových příležitostí týče, a očekáváme, že tato akvizice nám přinese atraktivní výnosy.”

Firma Navigators, která byla založena v roce 1974, je uznávanou jedničkou v oblasti pojišťovacích služeb pro globální námořní, stavební a energetický průmysl a také v USA, hlavně v oblasti úrazového pojištění. Kromě zavedené značky Lloyd’s firma vlastní rozsáhlé portfolio rostoucích pojišťovacích aktiv v Evropě, Asii a Latinské Americe. V současnosti firma působí ve třech obchodních segmentech: pojišťovací trh v USA (tento trh tvoří 58% z hrubého předepsaného pojistného za rok 2017), mezinárodní pojištění (29%) a globální zajišťovací služby (13%).(1)

Doug Elliot, prezident firmy The Hartford, dodal: “Tato transakce spojuje dvě organizace, které sdílí poctivou pojišťovací kulturu a usilují o inovace, finanční stabilitu a získávání a udržení těch nejlepších odborníků. Společně budeme schopni nabízet kompletnější produkty a nabídku služeb, prostřednictvím té nejlepší distribuční sítě a řízení rizik, a to pod záštitou silné značky The Hartford.”

Společnost Navigators sídlí ve městě Stamford, ve státě Connecticut a má 22 poboček v USA a 8 v zahraničí. Firma má zhruba 820 zaměstnanců, kteří po dokončení transakce přejdou do společnosti The Hartford. Zhruba 600 zaměstnanců je v USA a 150 ve Velké Británii.

“Velmi nás těší, že můžeme rozšířit portfolio produktů firmy The Hartford o specializované pojistné produkty firmy Navigators,” řekl Stanley A. Galanski, prezident a generální ředitel Navigators. “Díky spojení s firmou The Hartford, její finanční stabilitě a kvalitě klíčových komerčních produktů vytvoříme nové skvělé příležitosti k tomu, abychom našim makléřům a pojistníkům mohli nabídnout vyšší hodnoty.”

Firma The Hartford má dostatečné finanční zdroje k tomu, aby celou kupní cenu, ve výši zhruba 2,1 miliardy dolarů uhradila sama, nicméně před uzavřením transakce ještě zváží možnosti využití alternativních zdrojů kapitálu. V souvislosti s touto akvizicí firma The Hartford neplánuje vydávat emisi kmenových akcií.

The Hartford očekává, že akvizice časem přinese zajímavé zisky. Dopady této akvizice na konsolidované finanční výsledky firmy The Hartford za roky 2019 a 2020 budou záviset na řadě faktorů, včetně načasování uzavření transakce, dopadů nákupu na účetnictví firmy The Hartford, ocenění značky a dalších nehmotných aktiv, nákladů na integraci, včetně nákladů na samotnou transakci a změnách v rezervách a ostatních účetních ukazatelích společnosti Navigators.

Předpokládá se, že akvizice v roce 2019 způsobí nepodstatné snížení čistého zisku, jako následek nákladů na tuto akvizici, které dosud nebyly přesně vyčísleny. Po odečtení nákladů na akvizici a nákladů na následnou integraci* firma The Hartford očekává, že tato akvizice se okamžitě projeví růstem čistého zisku firmy za rok 2019.

Firma The Hartford očekává, že v roce 2020 akvizice přinese zvýšení čistého zisku zhruba o 30 - 75 miliónů dolarů a tržeb z hlavní činnosti o 60 - 95 milionů dolarů.

Tato částka byla vypočtena jako odhadovaný příspěvek firmy Navigators ve výši 80 - 125 miliónů dolarů k čistému zisku, respektive k tržbám z hlavní činnosti firmy the Hartfords ve výši 110 - 145 miliónů dolarů, po odpočtu zhruba 50 miliónů dolarů z čistého zisku firmy the Hartfords po zdanění, z důvodu použití vlastních finančních prostředků na financování této akvizice. Všechny výše uvedené údaje jsou předběžné a budou aktualizovány podle skutečné situace na trhu, podnikatelských záměrů, finančních výsledků a dalšího vývoje v době od nynějška do uzavření transakce.

Společnost The Hartford pořádala webovou konferenci a konferenční hovor za účelem poskytnutí dalších informací o této akvizici, a to dne 22. srpna 2018 v 8:30 dopoledne východoamerického času (EDT). Přístup do konference je na telefonních číslech 877-685-7362 (USA) nebo 478-219-0241 (zahraničí), heslo 6087567. Živý webový přenos z konference, pouze s možností poslechu, můžete zhlédnout v sekci vztahy s investory (Investor Relations), na webových stránkách The Hartford - https://ir.thehartford.com. Záznam telefonní konference a přepis celé akce budou k dispozici po dobu nejméně dalších 90 dnů.

Hlavním finančním poradcem společnosti The Hartford pro tuto transakci je firma Citigroup Global Markets Inc. Dalším finančním poradcem je společnost Deutsche Bank Securities Inc.. Právním poradcem firmy The Hartford pro tuto transakci je společnost Mayer Brown.

Další informace o této transakci najdete na webových stránkách společnosti The Hartford https://www.thehartford.com, kde, mimo jiné, najdete balík prezentací, které shrnují nejdůležitější finanční ukazatele a výhody této akvizice. Další informace také najdete v aktuálních zprávách, které společnosti The Hartford a Navigators dnes na formuláři 8-K podaly Komisi pro cenné papíry (SEC).

O společnosti The Hartford

The Hartford je jedničkou v oblasti pojištění majetku, úrazového pojištění, skupinového a vzájemného pojištění. Firma na trhu působí již více než 200 let a těší se uznání díky špičkové kvalitě služeb, trvale udržitelným způsobům podnikání, důvěře a morálnímu kreditu. Více informací o firmě a jejích finančních výsledcích najdete na webové stránce https://www.thehartford.com. Následujte nás na Twitteru - www.twitter.com/TheHartford_PR.

Společnost The Hartford Financial Services Group, Inc., (index NYSE:HIG) podniká prostřednictvím svých dceřiných společností pod značkou The Hartford a sídlí ve městě Hartford, Connecticut. Další informace si můžete přečíst v právním prohlášení firmy The Hartford.

HIG-F, C

*Označuje finanční ukazatele, které nejsou vypočteny v souladu se všeobecně přijímanými účetními zásadami (GAAP). Podrobnější informace, včetně ukazatelů GAAP, které se nejvíce blíží ukazatelům neodpovídajícím těmto standardům, najdete níže v článku „Informace o finančních informacích, které neodpovídají americkým účetním standardům GAAP“.

Výhledová prohlášení

Některá prohlášení uvedená v této tiskové zprávě mohou být považována za výhledová prohlášení ve smyslu ustanovení novely Zákona o vedení sporů v souvislosti s obchodováním s cennými papíry (Private Securities Litigation Reform Act) z roku 1995. Za výhledová prohlášení se, mimo jiné, považují všechna prohlášení o budoucích výsledcích společnosti The Hartford, včetně prohlášení týkajících se dopadů akvizice firmy Navigators. Upozorňujeme investory, že tato výhledová prohlášení nejsou zárukou budoucí výkonnosti a že se skutečné výsledky mohou podstatně lišit.

Mezi faktory, které mohou způsobit, že se skutečné finanční výsledky firmy The Hartford budou lišit od předpokladů uvedených ve výhledových prohlášeních, patří, mimo jiné: (i) skutečnost, zda se firmě podaří získat všechna schválení ze strany orgánů státní dozoru pro tuto transakci; (ii) úspěšné dokončení transakce v odhadovaném časovém rozmezí; (iii) neschopnost využít očekávané synergie; (iv) dopady koupě společnosti na účetnictví, včetně ocenění hodnoty značky a dalšího nehmotného majetku; (v) náklady na integraci; (vi) náklady související s akvizicí, včetně transakčních nákladů a změn v rezervách a ostatních položkách účetní rozvahy firmy Navigators; (vii) podmínky v oboru a aktuální situace; a (viii) ostatní faktory uvedené v tiskových zprávách firmy The Hartford a zprávách podávaných Komisi pro cenné papíry (SEC), včetně informací uvedených v tiskové zprávě společnosti The Hartford ze dne 26. července 2018, ve čtvrtletních zprávách firmy The Hartford na formuláři 10-Q, výroční zprávě firmy The Hartford za rok 2017 na formuláři 10-K a ostatních zprávách, které Komisi pro cenné papíry podáváme. Nepřijímáme žádnou povinnost aktualizovat tuto tiskovou zprávu, která uvádí informace platné k dnešnímu dni.

Další informace a kde je získat

Společnost The Hartford může čas od času na svých firemních webových stránkách uvádět aktuální informace ze života firmy. Finanční a další důležité informace o společnosti The Hartford jsou veřejně dostupné na našich webových stránkách, v sekci https://ir.thehartford.com. Můžete si také nechat automaticky zasílat upozornění na e-mail nebo si e-mailem nechat zasílat aktuální informace o společnosti The Hartford, pokud se přihlásíte k odběru novinek a uvedete e-mailovou adresu na stránce https://ir.thehartford.com, v sekci “Email Alerts - Zasílání upozornění e-mailem”.

Informace o finančních informacích, které neodpovídají americkým účetním standardům GAAP (Všeobecně přijímané účetní zásady - Generally Accepted Accounting Principles)

Tato tisková zpráva obsahuje finanční ukazatel „příjmy z hlavní činnosti“, který se ve Všeobecně přijímaných účetních zásadách (GAAP) nepoužívá. Firma používá tento ukazatel k tomu, aby investorům poskytla lepší informace pro analýzu očekávaného vlivu této akvizice na provozní výkony firmy v příslušných obdobích. Firmě se domnívá, že příjmy z hlavní činnosti jsou pro investory cenným ukazatelem o aktuálních výkonech společnosti, protože odhaluje trendy v našich hlavních činnostech, kterými jsou pojišťovnictví a finanční služby. Tyto trendy by nemusely být patrné, kdybychom do nich zahrnuli vliv kapitálového zisku a ztrát, náklady na restrukturalizaci a jiné podobné náklady, náklady v souvislosti s integrací nakoupených firem, výplatu penzijního pojištění, ztráty z umořování dluhů, zisky a ztráty ze zajištění, snížení daně z příjmů v důsledku změny v oblasti odložených daní, vliv daňové reformy na čistou odloženou daň či výsledky odprodaných divizí a dceřiných společností. Některé kapitálové zisky a ztráty vznikají na základě investičních rozhodnutí a také na základě vývoje vnějších hospodářského prostředí, charakteru našeho podnikání a načasování aktivit, které se netýkají pojišťovacích a finančních služeb naší firmy. Stejně tak v příjmech z hlavní činnosti není zahrnut vliv všech kapitálových zisků a ztrát (bez daně a odpisů), které se značně liší v jednotlivých obdobích, podle aktuální situace na kapitálovém trhu.

Firma se nicméně domnívá, že některé kapitálové zisky a ztráty jednoznačně souvisí s naším podnikáním v oblasti pojišťovnictví, takže příjmy z hlavní činnosti zahrnují například čisté zisky a ztráty z pravidelného vyrovnání úvěrových derivátů. Tyto čisté zisky a ztráty se přímo týkají korekcí a zápočtů a jsou uvedeny v rozvaze jako čistý příjem z investic.

Z hlediska účetních standardů GAAP se příjmům z hlavní činnosti nejvíce blíží ukazatel čistý zisk (ztráta). Nicméně příjem z hlavních činností nelze považovat za ukazatel nahrazující čistý zisk (ztrátu), protože tento údaje neukazuje celkovou ziskovost podnikání naší firmy. Proto se domníváme, že investoři by při hodnocení výkonnosti naší firmy měli posuzovat jak příjmy z hlavní činnosti, tak celkový čistý zisk. Kvantitativní přepočet čistého zisku (ztráty) na příjem z hlavní činnosti nelze provést pro výhledy, protože tento údaj by nebyl spolehlivou předpovědí kapitálových zisků a ztrát, které se běžně podstatně liší v jednotlivých časových obdobích.

Protože ukazatel tržby z hlavní činnosti, který naše firma počítá, se může lišit od způsobu výpočtu stejného ukazatele u jiných firem, investoři by měli být obezřetní při porovnávání tržeb z hlavní činnosti u naší firmy s ukazateli, které neodpovídají standardům GAAP a které používají jiné firmy.

Firma používá ukazatele čistého zisku před náklady na integraci a náklady na akvizici, které pomáhají investorům analyzovat odhadovaný dopad akvizice na provozní výkony firmy za uváděná období. Naše společnost se domnívá, že je to cenný ukazatel, který ukazuje okamžitý odhadovaný dopad akvizice na naše příjmy, které by jinak byly zahrnuty v poplatcích a nákladech za akvizici, včetně nákladů na transakci a změn v rezervách na pokrytí ztrát společnosti Navigators a také změn v ostatních položkách účetní rozvahy, které se při uzavírání transakce v účetnictví firmy Hartford mohou objevit. Čistý zisk (ztráta) je k tomuto ukazateli nejlepším přímo porovnatelným údajem odpovídajícím americkým účetním standardům GAAP.

(1) Zdroj: Výroční zpráva firmy Navigators za rok 2017 na formuláři 10-K a čtvrtletní zprávy firmy Navigators na formulářích 10-Q, které podáváme Komisi pro cenné papíry (SEC) a ostatní informace poskytnuté firmou Navigators.

Přečtěte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180822005271/en/

Kontaktní informace

Média:

The Hartford

Michelle Loxton, 860-547-7413

michelle.loxton@thehartford.com

nebo

Investoři:

The Hartford

Sabra Purtill, 860-547-8691

sabra.purtill@thehartford.com

Zdroj: The Hartford

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)


Zařazenopá 24.08.2018 07:08:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=29682

Související témata

Služba | Farmaceutické firmy
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V