Radek Pololáník (Afin Brokers a.s.)
Makroekonomika  |  09.08.2004 11:18:29

Nezaměstnanost v USA poklesla na 5,5%


Při obchodování na amerických akciových trzích se potvrdilo, že cena ropy je v současné době zřejmě hlavní překážkou určitého smysluplného směru burzovních seancí a pokud se bude stále nacházet kolem historických maxim, nelze zřejmě čekat nějaký zásadnější obrat. Průmyslový index Dow Jones Industrial v uplynulém týdnu oslabil na 9 815 bodů a technologický Nasdaq Composite oslabil na 1776 bodů.

Investorský sentiment směrem k nákupům je do značné míry utlumen, navíc na trhu zřetelně chybí velcí institucionální investoři, kteří by mohli trochu pohnout s trhem a nakonec i s cenou ropy. Během celého uplynulého týdne se akciové trhy většinou pohybovaly opačným směrem než ceny ropy na světových trzích, které dosáhly kvůli problémům ruského ropného gigantu Yukosu historických maxim( přibližují se k 45 USD za barel). Vzpruhu investorům naopak poskytly některé zveřejněné makroukazatele, jejichž hodnoty překonaly predikce ekonomů. Průmyslové zakázky vzrostly v červnu o 0,7% (čekalo se 0,5%), ISM index služeb vzrostl v červenci na 64,8 z červnových 59,9 (odhad byl 61,8) a míra nezaměstnanosti v červenci poklesla na 5,5%.Mezi analytiky se vyskytují názory, že trh se již jeví jako podhodnocený, ale opravdový trendový nárůst musí přijít až po dalším poklesu cen ropy a zveřejnění dalších ekonomických dat o růstu ekonomiky.

Doporučujeme : • Lockheed Martin Corp. (LMT):

přední světový výrobce vojenské techniky vykázal čtvrtletní nárůst zisku o 22 procent. Čistý zisk vzrostl ve fiskálně druhém čtvrtletí z 242 mil. USD/54 centů na akcii na 296 mil. USD/66 centů na akcii. Průměrný odhad analytiků hovořil pro EPS 61 centů. Pro celý rok firma počítá se ziskem na horní hranici dubnové predikce, která vymezila možný zisk na 2,50-2,60 USD na akcii a příjmy v rozmezí 33,8-34,8 mld. USD. Analytici v průměru pro celý obchodní rok odhadují EPS 2,63 USD a příjmy 34,41 mld. USD. Akcie LMT jsou v rostoucím trendu a stojí 52,70 USD. Stále doporučujeme akcie LMT k nákupu s cílovou cenou 60 USD.

• Goodyear Tire & Rubber Co. (GT):

Největší americký výrobce pneumatik informoval, že výsledky hospodaření za druhý kvartálu přešel opět do černých čísel. Čtvrtletní čistý zisk činil 14 centů na akcii vs. ztráta 30 centů na akcii ve 2. kvartálu předchozího roku. Analytici se klonili ke čtvrtletnímu zisku v rozmezí 8-10 centů, konsensuální odhad analytiků pro zisk 2 centů na akcii. Oznámené výsledky v sobě zahrnují restrukturalizační náklady ve výši 5 centů na akcii a další náklady spojené s již dříve uzavřeným účetním vyšetřováním v hodnotě 5 centů na akcii a výnos 1 cent na akcii z prodeje aktiv. Příjmy meziročně vzrostly z 3,75 mld. USD na 4,5 mld. USD, což je v souladu s uveřejněným odhadem . Akcie GT nyní stojí 10,40 USD, dlouhodobě se obchodují za 8- 15 USD. Doporučujeme akcie GT k nákupu s cílovou cenou 12 USD



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

28.10.2022Nezaměstnanost nad 5,5 % a reakce akcií Patria (Patria Finance)
05.07.2015Globální výdaje na IT letos poklesnou o 5,5 procenta Ekonomický deník (Ekonomický deník)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688