Makroekonomika  |  21.11.2023 16:19:00

Průmysl nadále čeká rok velkých výzev (Valná hromada SP ČR)

Rok 2024 bude nadále rokem výzev pro český průmysl, zaznělo na listopadové valné hromadě SP ČR.

Posláním a hlavním úkolem Svazu průmyslu a dopravy ČR je pomáhat vytvářet příznivé podmínky pro podnikání, eliminovat bariéry růstu a vyjednávat s vládou i s evropskými partnery, jak posílit pozici české a evropské ekonomiky. Listopadová valná hromada SP ČR proto v programovém prohlášení vyzvala vládu a politické představitele, aby pro to udělali maximum.

„Dosavadní krize nám ukázaly, že je potřeba hledat různé cesty a nové výzvy. Mezi ně patří zejména otázka zajištění jak celkové, tak energetické a surovinové bezpečnosti, hledání reálných možností k naplnění klimatických cílů EU a současně vytvoření podmínek pro úspěšnou zelenou transformaci průmyslu. Musíme pracovat na zvyšování konkurenceschopnosti českých firem a transformaci ekonomiky směrem k vyšší přidané hodnotě v udržitelném, inovativním, digitálním a sociálně stabilním prostředí,“ prohlásil Jan Rafaj, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

DSC 9068

Valná hromada zároveň vyzvala vládu, aby nepodceňovala situaci a informace od Svazu průmyslu a dopravy ČR k cenám energie pro energeticky náročné průmyslové firmy a zamezila skokovému nárůstu regulovaných složek cen energie pro rok 2024.

Valná hromada potvrdila změny v představenstvu a zvolila nového viceprezidenta

Delegáti valné hromady kromě programového prohlášení SP ČR na rok 2024 schválili také platební řád i rozpočet Svazu na příští rok a vzali na vědomí zprávu dozorčí rady. Zároveň potvrdili členství v představenstvu kooptovaným členům. Od jarní volební valné hromady totiž představenstvo SP ČR kooptovalo celkem 3 členy - Petra Jonáka, ředitele vnějších vztahů a udržitelnosti společnosti Sazka a.s., dále Luboše Pavlase, předsedu představenstva společnosti Elektrárna Chvaletice a člena představenstva Českého svazu zaměstnavatelů v energetice, a také Tomáše Tótha, předsedu představenstva ČD Cargo, a.s., nominovaného Svazem dopravy ČR.

VH HK

Mezi viceprezidenty byl navíc na listopadové valné hromadě nově zvolen Bohdan Wojnar, dosavadní člen představenstva zodpovědný za oblast trhu práce. Představenstvo SP ČR má tak celkem sedm viceprezidentek a viceprezidentů.

VH Hradec Wojnar

Valná hromada také vzala na vědomí jmenování Daniela Urbana novým generálním ředitelem Svazu, kterým se stane od 1. 1. 2024. Delegáti při této příležitosti zároveň poděkovali dosavadní generální ředitelce Dagmar Kuchtové za její dlouholetou práci pro Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Kuchtova dekovani

Listopadová valná hromada SP ČR se konala v Hradci Králové za laskavé podpory společností Petrof, která poskytla prostory, a DOSTAV Praha a.s.

Všechny dokumenty z valné hromady včetně si můžete přečíst na webových stránkách SP ČR.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688