mzv.cz (MZv ČR)
Makroekonomika  |  16.08.2023 20:54:48

Angola - Zdravotnictví a farmacie, příležitosti pro český export. Mapa globálních oborových příležitostí 2023/2024

Zájem o zdravotnické potřeby a vybavení se zvýšil zejména kvůli pandemii koronaviru. Vládní programy začaly s investicemi do zdravotnických zařízení, která by poskytla větší lůžkovou kapacitu, více jednotek intenzivní péče a nejnovější technologie napříč celou zemí. Do roku 2024 je v plánu postavit 6 nových nemocnic s kapacitou 200 lůžek v každé z nich, zmobilizovat finanční zdroje na výstavbu nemocnic v dalších pěti městech a zmodernizovat dvě nemocnice v Luandě. České podniky se mohou podílet na těchto projektech dodávkami nemocničních lůžek, vybavením do JIP a různými špičkovými přístroji.

V Angole je veřejný systém zdravotní péče na velmi nízké úrovni kvůli přeplněnosti nemocnic, špatnému vybavení a nedostatku kvalifikovaného personálu. Jako doplněk k veřejné péči je několik soukromých zdravotnických zařízení ve větších městech, zejména v hlavním městě Luanda, které slouží jen bohatším Angolanům a jejich kvalita se stále nevyrovná např. jihoafrickým nemocnicím.

Pandemie covid-19 nedostatky v angolském zdravotnictví ještě více zvýraznila a prohloubila rozdíl mezi veřejnou a soukromou zdravotní péčí. Díky podpoře ze strany mezinárodních institucí Angola získala nezbytné finanční zdroje, aby mohla v tomto sektoru více investovat. Právě investice do zdravotnictví představovaly hlavní prioritu v rozpočtu Angoly v několika posledních letech a vládní programy začaly počítat s investicemi do zdravotnických zařízení, které by poskytly větší lůžkovou kapacitu, více jednotek intenzivní péče a nejnovější technologie na celonárodní a regionální úrovni.

Do roku konce roku 2024 je v plánu postavit 6 nových nemocnic ve Viana, Cacuaco, Cunene, N´dalatando, Sumbe a Caxito s kapacitou 200 lůžek u každé z nich, zmobilizovat finanční zdroje na výstavbu nemocnic v Malange, Uíge, Catumbela, Bailundo a Dundo a zmodernizovat 2 nemocnice - nemocnici Américo Boavida a nemocnici Hospital Geral de M´banza Congo. Vedle velkých nemocnic je také v plánu rozvoj primární zdravotní péče v jednotlivých obcích a okresech.

České podniky se mohou podílet na těchto projektech dodávkami nemocničních lůžek, vybavením do jednotek intenzivní péče, inkubátory a vybavením na porodní sály a různými přístroji s nejnovější technologií.

Angola, počet obyvatel, HDP, inflace, nezaměstnanost, export, import a obchodní bilance, dluh. Mapa globálních oborových příležitostí 2023/2024, souhrnná teritoriální informace.

Článek je součástí projektu MZV Mapa globálních oborových příležitostí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688