BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Makroekonomika  |  15.10.2019 10:39:57

Fundamenty nadcházejícího týdne (15.10.2019)

Přehled nejzajímavějších fundamentů nadcházejícího týdne. Jedním z nejzásadnějších bude zveřejnění tempa růstu HDP v Číně za třetí kvartál. 


Úterý

úterý dopoledne budou zveřejněna databritského trhu práce. Nezaměstnanost v zemi zůstává nejníže od roku 1974 a pozitivní jsou také zprávy o zrychlujících mzdách. Britská libra však zůstává pod tlakem, kde jí drží především nejistota kolem Brexitu.

Uzavření nové dohody s Evropskou unií je v nedohlednu, o čemž hovoří několik neúspěšných kol diplomacie. Jednou z posledních příležitostí dojednání podmínek může být summit Evropské rady 17. a 18. října. Londýn se připravuje na brexit bez dohody, ačkoliv největší sázky nyní padají na další odklad odchodu země z unie. Tomu se však brání dosavadní premiér Boris Johnson.

Středa

Kanadská ekonomika odolává vnějším vlivům a zatím roste poměrně solidním tempem. Inflace v posledních měsících nicméně mírně klesla až pod úroveň 2%. Kanadskému dolaru se v poslední době příliš nedaří, o čemž nám poví více i technický pohled na samotný měnový pár USDCAD.

Případné další oslabování kanadského dolaru potvrzuje také klesající cena ropy na jejímž exportu je závislá kanadská ekonomika. Klesající inflace může začít trápit kanadskou centrální banku, která prozatím jako jedna z mála drží sazby beze změny. Ekonomika roste blízko svému potencionálu a inflace se zatím drží blízko cíle centrální banky.

Čtvrtek

Americké PMI za výrobní sektor kleslo na nejnižší úrovně od roku 2009. Takovou kontrakci ve výrobním sektoru nikdo nečekal a investoři začali ihned sázet na další snížení úrokových sazeb. Jak si stojí na finančních trzích průmyslové komodity jako je měď a jaká je po ní poptávka?

Výrobní sektor ve Spojených státech zažívá nejhorší období za posledních 10 let. Obchodní válkaČínou si již vybírá svou daň i ve Spojených státech, kterým se prozatím recese ve zpracovatelském sektoru vyhýbala. Filadelfský FED index je jedním z dalších klíčových indikátorů, který měří nálada v sektoru. Klesající index většinou bývá signálem horší poptávky po průmyslových výrobcích.

Pátek

Čína je druhou největší ekonomikou světa a na její expanzi jsou závislé také ostatní země. Zveřejnění tempa růstu HDP za třetí kvartál bude zajímat investory po celém světě a může ovlivnit vývoj na akciových indexech. Ty jsou kvůli obchodní válce USA a Číny velmi volatilní, avšak bez výraznějšího trendu.

Čínská ekonomika se snaží podpořit expanzi prostřednictvím nových fiskálních stimulů. Již dříve nechala uměle oslabit měnu pod hranici 7 dolarů za juan, omezila povinné rezervy bank nebo zavedla reformu v určování základní úrokové sazby. Čína mimo jiné snížila daně a lokálním vládám doporučila zrychlit investice do infrastruktury. Číslo za třetí kvartál by tak mělo vyznít pozitivněji, než v jiných ekonomikách, které bojují se zpomalením pouhým snižováním úrokových sazeb.

Upozornění: Tento článek má pouze informativní a edukativní charakter. V žádném případě neslouží jako investiční či obchodní doporučení.

BOSSA

Makléřský dům polské banky ochrany životního prostředí zabývající se obchodováním na devizových, komoditních a akciových trzích. Na českém trhu působí od roku 2012, kde nabízí 130 investičních nástrojů, měny, komodity a akciové indexy. Bossa podléhá dohledu České národní banky ale i polské KNF.

Více informací na: www.bossa.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688