cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Makroekonomika  |  15.08.2019 10:44:43

Podle průzkumu se šance na recesi zvyšuje

Bank of America patří k takzvané velké čtyřce amerických bank. Jako taková má samozřejmě velký vliv nejen na americkou ekonomiku. Podle nejnovějších průzkumů této společnosti je šance na ekonomickou recesi v příštím roce klidně i 30%.

Nastupuje v USA nejistota?

„Náš oficiální model přichází s pravděpodobností recese během příštích 12 měsíců pouze z nějakých 20 procent, naše subjektivní vyhlídky, které zakládáme na množství dat a událostí, nás ale nutí dívat se ještě o něco dále,“ naznačila hlavní ekonomka banky, Michelle Meyer. Nejistota, která panuje okolo obchodní války mezi Spojenými státy americkými a Čínou, spolu s globálním ekonomickým zpomalením, to všechno vede k tomu, že úrokové sazby se prudce zvyšují a podobné jevy vidíme v posledních týdnech i u velkých akciových fondů. Data z USA ukazují, že spotřebitel nadále zůstává velmi silný, investice podniků se ale snižují.

Historie se opakuje?

Investoři očividně vyčkávají. Nejsou si jisti, co se bude v oblasti fiskální politiky dít a tempo investic se tak v posledních týdnech značně zpomalilo. Meyerová dále dodává, že i některé další ukazatele, které banka považuje za směrodatné, bijí na poplach. Blížící se recesi tak určitě nevylučuje.

Aktuálně měl výrazně poklesnout výnos ze státní pokladny USA. Meyerová dále zmiňuje také fakt, že tři z pěti ekonomických ukazatelů, které v zemi sledují hospodářské cykly, jsou na úrovních, kterých dosáhly těsně před minulými recesemi. Jedná se o prodej automobilů, index průmyslové výroby a celkový počet odpracovaných hodin.

Co myslíte vy? Blíží se nová ekonomická recese?

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste