BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Makroekonomika  |  12.04.2019 10:42:54

Japonský jen zůstává pod tlakem, indexy očekávají výsledkovou sezonu

Japonský jen a další instrumenty náchylné na rizika na finančních trzích pokračují v prodejní aktivitě. Akciové indexy jsou však po včerejší seanci téměř beze změny. Ropa WTI se mezitím dostala pod 64 dolarů za barel, Brent se drží nad 71 dolary.

 

Forex

Na fundamenty silný týden je téměř u konce a měnové páry si přes výraznější volatilitu ve většině případů žádné jasné východiska neodnáší. Lepší data inflace a data z trhu práce americkému dolaru překvapivě uškodila, a tak po atakování několikatýdenních maxim tento týden ztrácí. Nejzajímavějším fundamentem z pohledu překvapení byl růst žádanek o podporu v nezaměstnanosti v USA, ty totiž klesly na nejnižší úroveň od roku 1969. Trh práce v USA tak zůstává nadále velmi silný a měl by podporovat ekonomiku v expanzi. Slabší americký dolar se pochopitelně projevil do vývoje na ostatních měnových párech, kde například EURUSD zpevňuje na dvoutýdenní maxima. Euro začalo výrazně zpevňovat dnes ráno během asijské seance, za čímž by měla podle všeho stát velká institucionální objednávka z Asie a kvůli blížícímu se obchodu v eurozóně v řádu miliard eur spekulanti očekávají zvýšenou poptávku po hlavní evropské měně. Již od včerejšího odpoledne silně oslabuje na všech měnových párech japonský jen. Důvodem je klesající everze k riziku, kde index volatility VIX klesl na 13 bodů, ačkoliv akciové indexy očekávají další podněty k růstu. Podobné podněty očekává také devizový trh, bohužel během dnešní seance se jich pravděpodobně nedočká. Na programu není zveřejnění žádných důležitějších fundamentů, které by měly potenciál trhy výrazněji ovlivnit.

 

Akcie a Komodity

Akciové indexy jsou po včerejší seanci téměř beze změny a investoři již netrpělivě očekávají výsledkovou sezonu. Jako první již tradičně výsledky zveřejní bankovní sektor, který by mohl těžit z vyšších úrokových sazeb v ekonomice a tedy vyšších ziskových marží. Wall Street však neočekává příliš pozitivní výsledkovou sezonu, naopak očekává pokles zisků firem indexu S&P 500 o 4,6%. Akciové trhy budou úzce monitorovat také dění kolem obchodních válek a to nejen s Čínou, ale také s EU. Podle Stevena Mnuchina by se měly obě země již dohodnout na vymáhajícím mechanismu, který lze použít, pokud jedna ze stran nebude dodržovat dohodnuté podmínky.

Na komoditním trhu se dostala pod hranici 64 dolarů ropa WTI a vše nasvědčuje tomu, že si pravděpodobně vybrala přestávku v dosavadním růstu. Fundament je totiž stále nakloněný ve prospěch růstu ceny v čele s produkčními škrty a geopolitickými riziky z Venezuely a Libye. Spolu s japonským jenem ztrácí také zlato a další drahé kovy, které doplácí na statut bezpečného přístavu.

 

Dnešní fundamenty

V 11:00 bude zveřejněna průmyslová produkce v eurozóně.

 

Tento článek má pouze informativní a edukativní charakter. V žádném případě neslouží jako investiční či obchodní doporučení.

BOSSA

Makléřský dům polské banky ochrany životního prostředí zabývající se obchodováním na devizových, komoditních a akciových trzích. Na českém trhu působí od roku 2012, kde nabízí 130 investičních nástrojů, měny, komodity a akciové indexy. Bossa podléhá dohledu České národní banky ale i polské KNF.

Více informací na: www.bossa.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Makroekonomika:

Po 11:09  Ceny v průmyslu i zemědělství klesají Moore Czech Republic (Moore Czech Republic)
Po 10:29  Únorový růst průmyslových cen byl tažen dražšími energiemi (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po 10:13  Ceny v průmyslu mírně nad očekáváním trhu Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688