BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Makroekonomika  |  27.03.2019 17:19:51

Dolar roste na dvoutýdenní maxima, indexy opět v červených číslech

Obchodování na devizových trzích pokračuje v klidném tempu s nižší volatilitou a bez výraznějších překvapení v dosavadním sentimentu. Akciové indexy jsou dnes zpět v červených číslech navzdory lepším obchodním datům z USA. Ropu WTI ani dnes neopouští volatilita poté, co americké zásoby rostly o téměř 3 mil. barelů.

Na devizových trzích i dnes přetrvává klid, zatímco americký dolar roste na dvoutýdenní maxima. Na americký dolar se tak vrátil pozitivní sentiment poté, co byl minulý týden pod tlakem kvůli středečnímu zasedání FEDu. Výnosy z amerických dluhopisů přitom pokračují v poklesu. Desetileté splatnosti již klesly pod 2,4%, zatímco výnos z krátkodobých tříměsíčních dluhopisů klesl na 2,46%. Výnosová křivka vyjádřená rozdílem výnosů z výše zmíněných splatností tak i dnes pokračuje v inverzi, což v minulosti dokázalo poměrně spolehlivě předpovědět recesi v americké ekonomice. Obavy ze zpomalení hospodářského růstu tak přetrvávají a stimulují poptávku po bezpečné měně, americkém dolaru. Daří se také japonskému jenu, který zpevňuje a využívá nervózní situace stejně jako dolar. Dnešní seance z pohledu fundamentu kromě ranního zasedání novozélandské centrální banky téměř nic zajímavého nenabídla. Schodek zahraničního obchodu v USA v lednu klesl na 51,1 mld. dolarů, odhad byl na 57 mld. dolarů. Spíše sekundární fundament pomohl v pozvednutí sentimentu na americkém dolaru. Měnový pár EURUSD tak dnes pokračuje v prodejní aktivitě a vzdaluje se od psychologické úrovně 1.13. V defenzivě také od dnešního rána pokračuje novozélandský a australský dolar. Měnovému páru AUDUSD se již podařilo umazat všechny zisky, které nabral od začátku týdne.

Akciové indexy se dnes vrátily do červených čísel, kdy trhy opět zasáhly obavy ze zpomalení globální ekonomiky kvůli inverzi jedné z výnosových křivek. Indexům dnes nijak nepomohly holubičí komentáře Maria Draghiho o schopnosti banky kdykoliv reagovat na nepříznivý fundament v evropské ekonomice. Stabilizace globálního růstu se tak zdá být klíčová pro růst akciových indexů v následujících měsících. Americké akciové indexy dnes ztrácí přibližně procento, DAX se drží na -0,30%. Ropa WTI se dnes znovu odrazila od cenové úrovně 60 dolarů, k čemuž pomohl mimo jiné růst v amerických ropných zásobách o 2,8 mil. barelů. Ropa se dostala do spárů prodejců a aktuálně se drží těsně nad 59 dolary.

BOSSA

Makléřský dům polské banky ochrany životního prostředí zabývající se obchodováním na devizových, komoditních a akciových trzích. Na českém trhu působí od roku 2012, kde nabízí 130 investičních nástrojů, měny, komodity a akciové indexy. Bossa podléhá dohledu České národní banky ale i polské KNF.

Více informací na: www.bossa.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688