Letní služby na přehradě Mšeno 2024

I letos, již patnáctým rokem, bude Vodní záchranná služba Jablonec nad Nisou zajišťovat letní služby u jablonecké přehrady.

Pro veřejnost budou záchranáři k dispozici každý den od 8 do 20 hodin, a to od pondělí 1. července až do středy 31. srpna. Najít je můžete na základně na Tajvaně, kde bude v pohotovosti vždy tříčlenná posádka, připravená okamžitě poskytnout pomoc zdravotního, ale i technického charakteru. VZS je ve spojení jak s dispečinkem ZZS i HZS (KOPIS), takže pokud je během svého pobytu u přehrady budete potřebovat přivolat, stačí vytočit 112.

„Pro rychlý transport na místo nahlášené události, máme ve výbavě loď Pioner Multi, která již má za sebou svůj předsezonní servis. Výjezdová plavidla a vybavení chceme mít v bezvadném stavu, aby kvalita naší pomoci byla stoprocentní,“ říká zástupce předsedy spolku Vodní záchranné služby Pavel Pažout. Na lodi je možné záchranáře spatřit pravidelně během dne, a to při preventivních objížďkách přehrady.

Kolem vodní nádrže jsou umístěny informační tabule s mapou přehrady, důležitými telefonními čísly a také cennými radami a pokyny, jak se bezpečně chovat u vody. „Pod některými z tabulí se nacházejí bedny s víkem, v nichž v případě potřeby naleznete během léta záchranné kruhy s lanem, jež můžete hodit tonoucímu a tím mu zachránit život. Stav kruhů každý den kontroluje naše posádka,“ zdůrazňuje Pažout.

Kromě osobních lékáren má posádka záchranářů k dispozici také velký lékařský batoh s automatizovaným externím defibrilátorem (AED), který je ve výbavě jabloneckých záchranářů již šestým rokem a jehož včasné použití při resuscitaci zvyšuje šance na záchranu pacienta.

„Čeká nás také již tradiční velké předsezonní cvičení. To proběhne druhý víkend v červnu. Všichni sloužící členové si zde procvičí své teoretické znalosti první pomoci a stejným dílem se zaměříme také na praktický nácvik. Cílem cvičení je připravit se na nejrůznější scénáře a situace, které mohou během léta na přehradě nastat, a co nejefektivněji je zvládnout. A co konkrétně budeme na cvičení pilovat? Kromě již zmíněné první pomoci také správnou radiokomunikaci, ovládání plavidel, sonarování. Pomyslným vyvrcholením budou nedělní simulované modelové situace, které mají za úkol co nejvíce přiblížit reálný zásah,“ zmiňuje blížící se akci Pažout a dodává: „Na závěr bych rád dodal, že na jablonecké přehradě jsme hlavně pro vás a vaši bezpečnost, proto se na nás nebojte obrátit s jakoukoliv prosbou o pomoc. Za celou VZS přeji všem návštěvníkům klidné léto.“ (pp)


Zařazenost 22.05.2024 18:05:00
ZdrojJablonec nad Nisou
Originálmestojablonec.cz/redakce/index.php?lanG=cs&slozka=42700&clanek=42907

Související témata

Služba | Letní výprodej
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.