Nový strašák českých domácností: obavu z drahoty střídá strach z propouštění a nezaměstnanosti - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (25)
 
spíše nečíst (3) 25.10.22 05:17  Qiensis  (250112)

Nestrašte lidi!

Natiskneme peníze a bude dobře!!!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 24.10.22 21:02  Vysloužilec  (249967)

Nemám z čeho žít .....

Od ,, Klause,,jste dostali levné byty ,akcie firem ....kdo odešel do soukroma tak začal okamžitě vydělávat násobky toho co předtím..... jenže spoustě se to nelíbilo i ze závisti tak volili ... z Čssd ..a teď si zvolili ještě horší ....

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (11) 24.10.22 13:44  Jarek  (241999)

Kovanda

Vy tu šiřite negativismus. Prof. Hnus nikoho padnout nenechá. Každý dostane neziskovou a 50 mega, i Vy. A MPA dá každýmu svetr s osobním poděkováním Zelyy.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (17) 24.10.22 13:20  pamětník  (234173)

Češi su tak budou moci vychutnat kapitalismus a tržní hospodářství.

Tleskali jsme Klausovi a jeho tržnímu kapitalismu a nyní na třetinových platech si máme možnost vyzkoušet jak jsme se mýlili. Cestu reformy socialismu jsme zavrhli a fabriky i banky prodali do ciziny, teď teprve poznáme jaká to byla chyba. Sousední poláci, kteří si nechali rizhodující monopolní podniky v rukou státu a privatizovali jen to, kde funguje trh, jsou na tom o poznání lépe. Mají více peněz nejen v rozpočtu ale i na sociální politiku. U nás je už zřejmé, že to musí nejdřív padnout na hubu abychom začali hledat novou cestu. Máme tu výhodu, že se můžeme učit jak u blízkých poláků, tak i u systému pokročilého tržního socialismu v číně.  Tak vzhůru do učení se, přece Fiala slíbil že nenechá nikoho padnout. A třeba to myslel i upřímně. Nakonec to dopadne jako obvykle.

Dosavadní doporučení: přečíst (17)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 24.10.22 19:24  Bořivoj  (246728)

Češi su tak budou moci vychutnat kapitalismus a tržní hospodářství.

To jsme my Češi, ode zdi ke zdi. Za bolševika jsme znárodnili i posledního ševce, na rozdíl od Polska, Maďarska, či NDR, v ruském análu jsme byli zalezlí ze všech nejhlouběji a nyní máme druhý extrém, vše zprivatizováno, včetně strategických odvětví a tentokrát nehlouběji zalezlí v análu strýčka Sama.

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 24.10.22 14:07  To je jedno  (242668)

Já myslím že už dávno vychutnávají

Vy máte proti Polákům či Číňanům třetinové příjmy ? Třetinové příjmy máme vůči nejbohatším zemím, s tím že v roce 1989 byly desetinové. Já jsem Klausovi moc netleskal, někdy jsem souhlasil (viz spor s Komárkem o kurz koruny), jindy jsem mu nedůvěřoval. Kuponovou privatizaci provedl katastrofálním způsobem, Kožený a spol. i občané z ní udělali laciný výprodej národního majetku. Přesto bych nezavrhoval spolupráci s zahraničními firmami, jejich investice v ČR. Přiznám se, že i já v roce 1989 jsem spíš fandil zásadní reformě socialistického systému, než přechod ke kaptalizmu. Ale nyní už jsem rád, že jsme nezkoušeli tuto neprobádanou cestu, je to nejspíš slepá ulička. Čína touto cestou nejde, ta funguje jako kapitalistický stát, s vysokými majetkovými rozdíly lidí, v politickém systému si ovšem udrželi totalitní monopol moci a nekontrolovanost svobodným tiskem. Ideální půda pro korupci. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 24.10.22 14:42  Putin  (248886)

Já myslím že už dávno vychutnávají

To je jedno - ty asi nemáš moc velký přehled. 

Kdo privatizoval plynárny a plynárenskou síť? Český stát, politici ČSSD. Komu to prodali Němcům. A co udělali Němci? No zrušili přímý kontrakt, který měli plynárny s Gazpromem.

Proč to udělali? To si snad odpoví každý sám.

Toto lze dohledat na netu. Hůedat vám to nebudu.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 24.10.22 18:14  To je jedno  (242668)

Já myslím že už dávno vychutnávají

Že plynárenskou síť drží německé firmy nic nemění na faktu, že obchodovat s plynem mohou i čeští obchodníci.  Ozval jste se někdy proti těm kecálistům na Václaváku, kteří doporučují nakupovat plyn přímo v Rusku ? Vždyť by to podle vás nešlo, jak by sem ten plyn dostali, když tu máme jen ty německé plynovody ? 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 24.10.22 13:55  Tomáš Marný  nemspoliklinikouzavinacemail.cz  (248432)

Češi su tak budou moci vychutnat kapitalismus a tržní hospodářství.

Ve většině máte pravdu, ale o Polsku toho moc nevíte. Nejspíš jste byl akorát někde na hranici nakupovat -).

Poláci jsou s životní úrovní 10 let za Slovenskem. A to Slováci mají ještě proti nám, co dohánět.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 25.10.22 07:34  pamětník  (234173)

Češi si tak budou moci vychutnat kapitalismus a tržní hospodářství.

K tomu Polsku. Současný vládnoucí  PiS táhne Polsko do katolického středověku a zejména většině mladým z měst se to nelíbí. Na druhé straně sociální trendy jsou ve prospěch dětí a seniorů, tím pádem dochází i k rozvoji dosud  zaostalého venkova. Kombinace státního a soukromého je zřejmě optimálnější řešení než vše prodat do cizích rukou tak jak to vymysleli Klaus a Zeman.  Zatím co Polsko dohání vyspělou Evropu z daleko nižší základny my bohužel stagnujeme a jdeme opačným směrem. Ukazuje se že volba 100% pravice není to pravé řešení. Měla by se střídat levice a pravice a stát by se neměl bát deprivatizací ve vodárenství, energetickém průmyslu ale ani v bakovnictví a pojišťovnictví. Jiní na nás bohatnou a my se stresujeme a hospodářství kráčí do pryč.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (9) 24.10.22 13:46  Tomasso  (243566)

Češi su tak budou moci vychutnat kapitalismus a tržní hospodářství.

Na třetinových platech čeho?

Cestu reformy socialismu jsme nezavrhli, ta přes opakované pokusy selhala. Ukažte mi jedinou zemi východního bloku, kde se to "podařilo". Snad jedině v Bělorusku :))

Poláci bych si za příklad nebral, ti na tom o nic líp rozhodně nejsou, byť v mnoha jednotlivých věcech nás doběhli, neřku-li předehnali (rychlost výstavby dálnic v posledních 10 letech)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 25.10.22 07:45  pamětník  (234173)

Češi si tak budou moci vychutnat kapitalismus a tržní hospodářství.

Pochopte že mezi socialismem není zase tak velký rozdíl. To v čem se liší je kdo vlastní a bere zisky. V socialismu to vládnoucí komunisté přeháněli v jednom směru a vše chtěli mít pod kontrolou. V kapitalismu končí 81% zisku a prý až 88% v kapsách zahraničních a domácích vlastníků, kdy domácí firmy také v cizích rukách pracují prakticky jen jako subdodavatelé za náklady bez zisků, a gró zisku vyvádějí banky, pojišťovny, telekomunikační firmy. Chudý stát a prý bohatý občan. Tak to se nesplnilo. Nemůžeme se pořád srovnávat s chudým východem, když 80% tvoří výrobní kooperace s Německem. No už brzy poznáte, co to při současném nedostatku lidí udělá s mladými. Kterým němci nabídou práci za mzdy odvíjející se od minima 12€ a u nás od 4€ za pracovní hodinu. A pokud k tomu ještě přidají dostupné nájemní bydlení kdo by tu z mladých zůstával.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 24.10.22 12:35  To je jedno  (242668)

Tady bych se zatím moc nezaměstnanosti neobával.

Myslím si, že existují 2 různé hospodářské nerovnováhy, inflační a deflační. U inflační výrobci nestihají pokrýt poptávku, takže nemají moc důvodu k propouštění. Ti méně efektivně fungující se nevejdou do vzrůstajících nákladů a uzavřou podnikání, nicméně pak více zdrojů zbude na ty, kteří mají nejvíc práce, aby pokryli zájem zákazníků.  Není důvod aby propouštěli, naopak absorbují pracovní sílu od těch méně efektivních firem, kteří museli podnikání ukončit. 

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 24.10.22 12:14  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (247472)

Liberálně demokratický režim přišel o levnou energii a čeká ho kolaps

Jsem zvědav na ten další rok, investiční býci bídně zdechnou, akorát nevím jak moc se to celé propadne, nicméně bych tipoval, že to bude v lepším případě jen analogie krize 1973.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 25.10.22 11:03  jarda  (250119)

**

Okrádání Ruska ze strany Západu končí. Celá prosperita Západu byla založena na levných ruských energiích a drancování Ruska v 90.letech, kdy dokonce US rozpočet byl v přebytku.Krize z roku 1929 byla ve srovnání s tím, co přijde teď, lehkým odvárkem.Tehdy se počítaly ztráty na akciových trzích v miliardách, teď jsem slyšel, že souhrnná hodnota všech různých derivátů se počítá v kvadrilionech dolarů. Pro většinu lidí neznámý pojem. A navíc dříve existoval zlatý standard. Ne, že by se i v něm netiskly dolary jak na běžícím pásu, ale to, co probíhá v posledních 30-ti letech je extrém všech extrémů. Dolar, euro, libru a prakticky všechny fiat měny čeká brzký krach. Vítězem bude Rusko. I ta Čína je v pořádných problémech. Ať už v populační stagnaci, realitní bublině nebo třeba její pozice největšího držitele US dluhopisů spolu s Japonskem.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 25.10.22 15:08  Putin  (248886)

válka je válka

Včera jsem o válkách v Iráku, Libyi atd. a jejich obětech. Další věci si můžete dávat do kontextu již sami. 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/My-zaciname-valky-Pani-sveta-Po-boku-Leyenove-mluvil-profesor-z-USA-Uplne-jinak-718373

Dnes: J. Sachs

Pak vypočítával prohřešky Spojených států a NATO. „Nejdřív NATO bombardovalo Srbsko. OSN? Ani náhodou. Invaze Iráku pod zcela vylhanými důvody. Ne mylnými, vylhanými. Operace CIA na svržení Assada v roce 2009. Mise NATO na svržení Kaddáfího. A pak se ptáme: Jak může někdo začít válku? No, čtyři z posledních pěti přišly od Spojených států. A rozšíření NATO také. Potřebujeme nějakou rovnováhu a opatrnost, to je moje pointa,“ zakončil.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (19) 24.10.22 12:22  Tabák  (209007)

Liberálně demokratický režim přišel o levnou energii a čeká ho kolaps

Netušil jsem, že Rusko dodává tak moc levnou energii. Proto mne o to více zaráží, že EU chce bojovat s někým, kdo jim dodává levnou energii. 

Jak jsem psal dříve, tak to napíši i zde. 

Už nebude platit, naše měna, váš problém, ale naše suroviny, váš problém. Snaha naštvat co nejvíce států, které jsou bohaté na suroviny povede k tomu, že EU bude za všechno platit jako mourovatá a stejně nebude mít nic jistého. 

Být Ruskem, nedodám EU už ani m3 plynu a ani barel ropy. Barevné papírky může EU tisknout donekonečna.  

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 24.10.22 13:19  To je jedno  (242668)

Kde máte ten neliberální nedemokratický laciný plyn ?

Také by mne zajímalo, kde máte ten laciný ruský plyn ?  ČEZ si takový plyn smluvně zajistil, nicméně Gazprom nedodává. 

Nyní jsou ovšem už jiné ceny, než v době kdy ČEZ uzavíral smlouvu o nákupu. O tom vypovídá příklad z Maďarska, které kupuje na dluh a v rámci EU si vyjednalo vyjímku z platnosti stropní ceny na nákup ruského plynu. Já za laciný plyn považuji plyn, který je hluboko pod stropní cenou, tak hluboko, že ji kupující zákazník z EU nemusí řešit. Podle Maďarů náklady na plyn jsou nyní 5x vyší než před rokem. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (23) 24.10.22 12:43  To je jedno  (242668)

Jaká snaha naštvat ?

Zase někdo, kdo dělá z agresora oběť. Rusko zaútočilo na suverení stát, vraždí tam civilisty, ničí elektrárny, hrozí použitím atomové pumy. To přece nemůže EU přehlížet. 

My jsme zákazník, to oni se mají nějak chovat, aby nás nenaštvali. Máme celkem možnost kupovat jinde, a dělat další opatření, že jejich suroviny nebudeme v budoucnu potřebovat. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (23)
Vaše doporučení:


Diskuze Nový strašák českých domácností: obavu z drahoty střídá strach z propouštění a nezaměstnanosti, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Nový strašák českých domácností: obavu z drahoty střídá strach z propouštění a nezaměstnanosti

Nový strašák českých domácností: obavu z drahoty střídá strach z propouštění a nezaměstnanosti - zdrojová stránka k tématu diskuze Nový strašák českých domácností: obavu z drahoty střídá strach z propouštění a nezaměstnanosti.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Nový strašák českých domácností: obavu z drahoty střídá strach z propouštění a nezaměstnanosti e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Nový strašák českých domácností: obavu z drahoty střídá strach z propouštění a nezaměstnanosti.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  685.00  +3.32% 
 ČEZ  851.00  -1.22% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 115.00  -1.11% 
 GEN DIGITAL  480.00  +0.10% 
 GEVORKYAN  250.00  -1.57% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  786.00  -10.12% 
 MONETA MONEY BANK  96.90  +1.57% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 980.00  -0.13% 
 PHOTON ENERGY  43.60  -0.91% 
 PILULKA LÉKÁRNY  175.00  -2.78% 
 PRIMOCO UAV SE  860.00  -4.44% 
 VIG  737.00  -0.14% 
Komodity online
 Ropa 82.93 USD 03.05   
 Zlato 2301.29 USD 03.05   
 Stříbro 26.52 USD 03.05   
 Káva 200.63 USD 03.05   
 Cukr 19.31 USD 03.05   
 Bavlna 77.99 USD 03.05   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.