Chtěli si spořit na důchod v akcích. Teď jim vláda zavedla Windfall Tax. Zbyly jim jen oči pro pláč - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (65)
 
spíše nečíst (6) 24.10.22 11:21  Alex  (250065)

Čirá demagogie

Všechny autorovy argumenty mohou sloužit jako názorná ukázka toho, jak se má správně vyrábět demagogie. Itálie, Španělsko, Rakousko, Německo, Belgie, Velká Británie, Maďarsko - válečnou daň buď zavedly, nebo ji připravují. Pokud v důsledku války někdo astronomicky bohatne, zatímco celá společnost (domácnosti, firmy, stát) se  v důsledku války propadá do chudoby,je to podle autora naprosto v pořádku - jedině důležité je přeci "zachovat důvěru investorů". Ztratila snad Británie důvěru investorů v důsledku mimořádné daně M. Thatcherové? Energetickým firmám a bankám zůstanou i po zdanění ohromné zisky, určitě nebudou ožebračeny, jak se snaží autor namluvit. Pokud akcie ČEZ zlevní, hurá - hned si nějaké přikoupím, a budu se (jako dosavadní "ožebračený" akcionář) těšit na velmi pěknou dividendu. A ještě poznámka - samy tyto firmy situaci uznávaly  a nabízely různé alternativní způsoby, jak se s ostatní společností o mimořádné "válečné" zisky podělit. Nedivím se, že jim vláda moc neuvěřila.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (4) 26.10.22 07:26  Michal  (250155)

Čirá demagogie

Všichni se "ohání" britskou daní Margaret Thatcherové. Ale zdá se, že neví o čem se zmiňují. Ta britská WFT byla jen na jeden rok a to hlavní - byla ve výši 2,5%!!! Ne jako u nás nemorálních 60% na asi 3 roky!!!

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 25.10.22 23:22  vlastní gol pro EU  (243514)

Čirá demagogie

Vláda cenu akcií ČEZ už svými výroky sestřelila z 1200Kč na 750Kč, tak kupujte.

 

Nyní je velká šance na slušný prodělek, pokud se zdaní zisk čezu 79% po následující 3roky, tak super investice, kupte si.

Škoda, že jste si nekoupil za 1200Kč /ks, to by jste jistě dnes psal podobné kidy a měl z toho velkou radost, že ano.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (6) 25.10.22 23:18  vlastní gol pro EU  (243514)

Čirá demagogie

Vážený pane, Váš příspěvek je dost naivní s nádechen komunismu a závisti. Jak chcete definovat nezasloužený zisk, co takhle nákup roušek za cca 1000Kč za kus, nebo dotovaná testovací centra na Covid, majitelé navázani na politiky, testovací buňky na každém rohu, zajištěný zisk nutností testů, které byly mnohdy zbytečné, to byly tiskárny na peníze bez možnosti prodělku. Tam byl férový zisk?

solární elektrárny v první fázi s garantovanou dotovanou cenou, farmaceutické firmy bohatnoucí na nevyzkoušených vakcinách tzv proti covidu, nákup předražených očkování covid v ohromném množství, které se pak musely likvidovat,

to nebylo využití situace?

Proč trestat nyní někoho zodpovědného, kdo uměl odhadnout vývoj elektřiny a koupil akcie ČEZu a tím si kompenzoval růst cen energií. Stát má v ČEZu 70% to přeci na tom stát netratil, proč se nechce podělit s ostatními.

 

Uvědomte si, že stát je vítězem v tom smyslu, že DPH u plynu, elektřiny, benzínu, nafty je určeno procenty z prodejní ceny. To si málokdo uvědomuje, že 21% z 30kč za litr benzínu a 21% z 50Kč za litr benzínu je rozdíl do plusu, stejně tak 21% z 5kč za kWh a 21% z 15Kč za kWh je zisk státu z dph trojnásobný, to je dobrý zisk, ten je zasloužený???????????

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 21.10.22 06:41  Garmdasachurdin  (249814)

Co by tedy bylo fér?

Všeobecně se dá říci, že život není fér. Někomu osudu nedělí bohatství hned od narození, jinému bídu a zmar! To je však jiná věc, bavme se o životě! Tedy většina SPZ nás se narodí zdraví, ale někdo s hendikepem, avšak všichni, bohatí, chudí, zdraví nebo hendikepovaní musíme čelit nástrahám života! Mimořádná daň je sice nespravedlivá, ale progresivní zdanění příjmů také, a ve spoustě zemí se uplatňuje a u nás moc ne, jen solidární daň z vyšších příjmů. Ale abych se vrátil k problematice. Akcionáři či bankéři společností, které mají mimořádné zisky nemají většinou nouzi o peníze. Jenomže spousty pracujících, kteří mají pouze příjem ze zaměstnání ano. Je hrozné si uvědomit, že máte práci, příjem, řádně platíte vše co máte, ale ejhle, najednou vám to nestačí na pokrytí základních potřeb, natož koupit třeba dětem něco do školy či jen tak! Na jednu stranu jsou všude na světě lidé, kteří mají nadbytek všeho a žijí v luxusu, ale pak jsou tací, ač pracují do úmoru, žijí neustále v nejistotě, jestli nespadnout do chudoby i ve vyspělých ekonomikách. Státy samotné se dlouhodobě zadlužují, protože se nemohou otočit zády k těm, kteří u nás platí nejvyšší daně, a to daň ze zaměstnání. Naopak bohatí a majetní to mají v tomto státě za hubičku! A jelikož peníze v poslední dekádě nám začali lhát skrze kvantitativních uvolňování, a ti nejbohatší na tom profitovali, protože státy skrze "tisk" měny - zadlužování udrželi ekonomiky v chodu, tak je potřeba brát i tam, kde se vytváří zisky skrze inflaci na státních měnách. Peníze jsou státu, proto tak učinit může a musí, protože na splácení dluhu skrze inflaci se musí podílet všichni!!!!!

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 21.10.22 07:42  Jiří  (242707)

Co by tedy bylo fér?

Tak se holt vrátíme k socialismu. Lidi by měli práci, bydlení a sociální jistoty. Akorát bychom museli oproti současnému stavu zavírat spekulanty a zloděje. To už tady bylo. 

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 27.10.22 07:56  Dacan Strom  (235474)

Co by tedy bylo fér?

V socialismu byli všichni socky, pěkně děkuju.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 20.10.22 11:42  Sanca  (249770)

ODS

Co se divíte ODS u moci lež a bída v Čechách a to ještě až nebudou u moci se dozvíme co zase rozdali kámošům.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:

přečíst (14) 20.10.22 10:35  David Zátopek  (245812)

Česko na investice nikdy!!!

Další krásná ukázka toho jak to nedělat. Ještě měsíc nazpět jsem měl v hledáčku ČEZ, KB, ERSTE. No a už nějakou dobu je tam nemám a nikdy mít nebudu. Je to ukázka jak naše vláda dokáže zprasit cokoli ji příjde pod ruku. Investice v Česku jsou pro mě tabu a už nad tím ani nebudu přemýšlet. Chudáci co koupili ČEZ na 1300 za akcii teď se jen s pláčem dívají co se děje s cenou, kam zmizi dividenda a podobně. Pěkně to ta naše vláda vede od 10 k 5 a směřuje k nule. Nadávali na Babiše, ale nedělají to moc jinak, jen berou jinde a rozdávají tak jak tak. Namísto revize daňového systému a případnému zvýšení daní vymýšlí tyhle kraviny a ještě k tomu zvýšení odchodu do důchodu... No to je pecka... Náročné úkoly změny daňového systému či penzijního systému jsou pro ně zapovězeny a mají strach z náročného úkolu a že by se neudrželi u koryt i na další období. Je to hnus přátelé.... 

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 20.10.22 09:37  HonzaV  (243267)

Kdyby byla vláda fér...

... tak by hlavně nevysílala každý týden nějakou jinou informaci. Já ve svý chorobný podezřívavosti (která se obvykle ukázala jako oprávněná) myslím, že ten cirkus "odvolávám, co jsem odvolal" má za úkol úplně rozjebat a znejistit trh a tak srazit cenu akcií co nejníž jako přípravu na vytěsnění minoritních akcionářů. V dubnu prohlásejí, že výkupní cena se stanovuje podle max. obchodované ceny za minulý půlrok a to by v tom byl čert, aby na tom neušetřili - a ještě budou psát do novin, jak hospodárně naložili s penězi státu - "vytěsňovali s péčí řádného hospodáře". Hnus, velebnosti.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (13) 19.10.22 23:26  czhunter  (248554)

úrokové sazby

A když stát pomocí své prodloužené ruky, národní/federální banky šroubuje akcie nahoru za pomoci nepřirozeně nízkých úrokových sazeb, to taky vadí, nebo ne?

Nebo vadí jen když je uměle sráží dolů ad hoc daněmi?

Jaká je vlastně "správná hodnota akcií bez ošlivého vlivu státu - odpovím vám jednoduše - to nikdo neví.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 24.10.22 11:27  Alex  (250065)

úrokové sazby

Jednak Národní banka není prodloužená ruka vlády, jednak jí stanovená úroková sazba není "nepřirozeně nízká", ale jedna z nejvyšších v Evropě (možná vůbec nejvyšší, určitě vyšíí než v USA).

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 25.10.22 23:58  vlastní gol pro EU  (243514)

úrokové sazby

Infalce v USA a inflace v ČR je stejná? Pokud ano, úrokové sazby mohou být stejné, ale realita je jinde.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (14) 19.10.22 22:20  Pepa  (249724)

spoř si na stáří kde chceš všude ti všechno vezmou

Tzv. strategie s nejmenším rizikem přináší tento rok výnos -15% vzhledem k inflaci a ani další roky to nebude lepší, jen horší. Takže co si kdo spořil na stáří, utrhoval od úst z platu 3000Kč měsíčně, za to vám pak na důchod zbyde tak na rohlík. Když sis v mládí odpustil sto rohlíků za 0,10 Kč a peníze ušetřil, máš za to teď jeden rohlík za 10 Kč. A to se tedy nadlábneš...

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (14)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 20.10.22 17:07  dacan.strom  dacan.stromzavinacseznam.cz  (220120)

spoř si na stáří kde chceš všude ti všechno vezmou

Jsem už dost starej, ale neviděl jsem rohlík za 10 haléřů, ani 10 korun.

Zato pamatuju výplatu 12 stovek a tak dobře už bych se nechtěl mít, takže jsem rád že je ten socialistický lágr obehnaný ostnatým drátem fuč.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 20.10.22 17:33  Pepa  (249790)

spoř si na stáří kde chceš všude ti všechno vezmou

Ahoj mladiku, rohlik za 10 haleru byl kdyz byl bezny plat nekde okolo 2-2,5 tisice, tak se zeptej rodicu. Je smutne, ze jsi mel i pozdeji porad mene a rohlik za 10 korun urcite uvidis brzy, treba dneska jsem jeden kupoval za 8,90, a pristi rok nepochybne bude za tuto cenu uz i ten nejobycejnejsi...

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 20.10.22 22:23  dacan.strom  dacan.stromzavinacseznam.cz  (220120)

spoř si na stáří kde chceš všude ti všechno vezmou

Já dnes bral rohlíky za 3 kačky a "rohlíky", co dnes stojí pětku za komára ani nebyly, většinou nebyly ani ty za 30 haléřů a o nedělním, nebo pozdně odpoledním nákupu jsme si mohli nechat zdát. Nástupní plat středoškoláka byl 80. letech 1600 hrubého a na běžné práci ve fabrice na kontrole bych se dostal na 2800, skoro jako dnes, jen je to v eurech. Rohlíky za deseťák si nepamatuju ani za Svobody, kdy naši měli těch tvých 2-2,5 tisíce dohromady, zato si pamatuju ty dráty lágru hned za kopcem, stejně, jako pohraničníky, kteří budou radši střílet po těch, co už toho měli dost, než aby šli do Sabinova.

Po komouších se mi vůbec nestýská, mám se 10x lépe, ... vlastně 21x lépe.

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 25.10.22 10:32  Vysloužilec  (249967)

spoř si na stáří kde chceš všude ti všechno vezmou

V 80 tých letech jsem měl 3000 čistého plus k tomu druhý a třetí zamestnání a tukový rohlík byl za o,40 a dneska stojí kolem 5 ti což by nebylo tak hrozný kdybych měl víc jak 30 tis čistého ale to nemá většina a ješte musi za nájem platit z cca 300kcs víc jak 15 tis....tj 50 x tolik ale jestli berete 80 čistého jak píšete , tak se máte dobře a nebo neumíte počitat ....

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (4) 25.10.22 22:55  dacan.strom  dacan.stromzavinacseznam.cz  (220120)

spoř si na stáří kde chceš všude ti všechno vezmou

Já počítat umím, ale vy neumíte ani číst, ...

Jako středoškolák jsem měl v 80. letech 1200 čistého, z toho jsem zaplatil 320 Kčs za ubytovnu plnou Kubánců a Cikánů a dalších 400 za autobus domů, kde jsem si napakoval jídlo, abych měl co žrát. Po vojdě jsem šel dělat do slévárny mezi mukly, kde jsem měl 4x tolik, na to jsem ale nemusel 13 let chodit do školy, stačilo těch jejich (a vašich) 5 tříd.

Není divu, že při preferování pologramotné lůzy komouši zkrachovali a přivedli stát na buben.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:


Diskuze Chtěli si spořit na důchod v akcích. Teď jim vláda zavedla Windfall Tax. Zbyly jim jen oči pro pláč, další stránky: 1 | 2 | 3 | 4 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Chtěli si spořit na důchod v akcích. Teď jim vláda zavedla Windfall Tax. Zbyly jim jen oči pro pláč

Chtěli si spořit na důchod v akcích. Teď jim vláda zavedla Windfall Tax. Zbyly jim jen oči pro pláč - zdrojová stránka k tématu diskuze Chtěli si spořit na důchod v akcích. Teď jim vláda zavedla Windfall Tax. Zbyly jim jen oči pro pláč.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Chtěli si spořit na důchod v akcích. Teď jim vláda zavedla Windfall Tax. Zbyly jim jen oči pro pláč e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Chtěli si spořit na důchod v akcích. Teď jim vláda zavedla Windfall Tax. Zbyly jim jen oči pro pláč.

 Burza Prime 12:00 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  635.00  0.00% 
 ČEZ  863.00  +0.99% 
 ERSTE  1 106.50  -0.85% 
 GEN(NORTON)  494.52  +0.72% 
 GEVORKYAN  254.00  +0.79% 
 KB  862.50  +0.06% 
 KOFOLA  271.00  -0.37% 
 MONETA  97.20  +0.21% 
 PHOTON  44.45  +0.11% 
 PILULKA  178.50  -1.11% 
 PM  15 940.00  -0.13% 
 PRIMOCO   930.00  +3.33% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 87.96 USD 11:38   
 Zlato 2338.49 USD 11:38   
 Stříbro 27.36 USD 11:38   
 Káva 226.64 USD 11:38   
 Cukr 19.26 USD 11:38   
 Bavlna 82.07 USD 11:38   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.