Navyšování věku odchodu do důchodu se děje i v řadě jiných zemí EU, Česko by nebylo výjimkou. Penzijnímu systému by pomohlo - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (26)
 
spíše nečíst (8) 19.12.22 15:22  Mahas  (227140)

Luza lina pred/duchodcovska socialismem odkojena

Tohle je na cele diskuzi nejvic fascinujici. Luza tady breci, ze sedmdesatileteho pokryvace ci hornika si neumi predstavit. No a co jako? To jako kdyz v Ostrave zavirali OKD, tak je snad stat zodpovedny za to, co ti propusteni hornici pujdou delat? Jestli nebudou lini se naucit neco noveho? Jestli nebudou lini se prestehovat tam, kde prace je? Kdyz nekde zkrachuje firma, tak je prece zodpovednost kazdeho z tech propustenych si najit jinou praci, ne? Ve spitalech je porad brutalni nedostatek sanitaru, to same domovy duchodcu. Kvalifikace k tomu je potreba minimalni, ale luza tady fnuka. Tohle prece oni delat nebudou, moc prace, moc driny, malo penez. Pri 3% nezamestnanosti!!! Vzdyt oni prece delaji svoji praci od sedmnacti let a je zodpovednosti druhych/statu, aby tuhle - typicky nekvalifikovanou, na hlavu zcela nenarocnou praci - mohli delat tam, kde ziji ted a az do duchodu. Jen mi, mila luzo, vysvetlete, proc uklizeci firmy zamestnavaji jen Ukrajince, to same stavari, proc u kasach supermarketu slysime od kasirek prevazne ukrajinstinu? Proc? Protoze jste lini a neprizpusobivi. Ale fnukat umite krasne. A volit ANO, SPD, Trikoloru, KSCM ci CSSD. Pokud nekdo opravdu neco nemuze delat, tak ma moznost si zazadat o invalidni duchod, ale luza ho chce na bolava zadicka ci krk, tenisovy loket nebo endoprotezu kycle a kolene. A pak se divi, kdyz ho naprosto spravne, nedostane.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (8) 16.12.22 12:36  Karel  (253600)

Důchod

Letos mi bylo 60 let. Od 32.12.2022 jsem důchodce. Z práce na hřibov nechci
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 19.12.22 11:25  Mahas  (227140)

Důchod

No jo, lina fnukna. Co na tom, ze prumerne jsou Cesky v duchodu 25 let a Cesi 18 let, ze?
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 15.12.22 12:19  Peter  (253556)

Já mám nápad udělejte odchod do důchodu ve 100l. a pak na to bude už jste viděli

Už jste viděli 67 letého chirurga SK operuje nebo léta letadla nebo leze po lešení ko b olitice je možný odchod v 105 letech
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 19.12.22 11:51  Tomasso  (243566)

Já mám nápad udělejte odchod do důchodu ve 100l. a pak na to bude už jste viděli

Znám řadu výborných chirurgů, kteří operují nebo operovali i po 70. A proč ne, pokud se na to cítí. A létání je dost rutinní a fyzicky nenáročná záležitost, tam si to dokážu představit ještě spíš. Na druhou stranu podlahář může být fyzicky vyřízenej v 45 letech a vlastně kdokoli může začít být neschopen práce v jakémkoliv věku. Takže na tom hranice odchodu do důchodu úplně nezávisí a spíš je to o tom, kdo na co ještě má a měl by to vyhodnotit buď sám anebo jeho lékař.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 19.12.22 11:33  Mahas  (227140)

Já mám nápad udělejte odchod do důchodu ve 100l. a pak na to bude už jste viděli

Chirurga, neurologa i internistu uz videl i mnohem starsi. Proc? Protoze luza lina odmita poradne platit cash, vzdy, za vse a opakovane. Ale 67 leteho zubare, ktery nepotrebuje smlouvu se zdravotni pojistovnou, tak toho vazne neznam. Ale luza bude porad plakat, vzdy oni jsou ti chudacci, ze? Nejsou. Venku bez obtizi pracuji dele. To jen ufnukani cechacci tvrdi, ze to nejde.
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (3) 15.12.22 11:20  Pavla  (253554)

Důchod

Jsem ročník 66 je mi ještě letos 56 roku, uz se citim díky dvěma pracem jelikož z jedné žít pro mě očištec,hodně opotřebována,nedokážu si představit když budu mít skoro 40 let práce za sebou a co mám ještě před sebou dělat další roky navíc!!!!A toho důchodu,odpočinku, by se za ty roky člověk taky rád dožil!!!Takže se vlado vzpamatuje,komu chcete nadále neco prodlužovat!!!Nemíním,aby mě z práce hned vezli na kremaci!!!!
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 19.12.22 15:05  Mahas  (227140)

Důchod

Clanek je o tom, ze venku to bez obtizi davaji a ze prumerna doba, stravena v duchodu, se prodlouzila vyrazne i v CR. Takze jste fnukna, nic vic
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 15.12.22 11:46  Tomasso  (243566)

Důchod

Paní, život si každý organizujeme sami. Pokud vykonáváte dvě práce, protože příjem z žádné z nich vám nestačí, pak lze těžko očekávat, že vyjdete s důchodem. V opačném případě bych vám doporučil najít si jednu práci, která vás uživí. Vláda tu rozhodně není od toho, aby se o vás starala a organizovala za vás váš život.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (21) 14.12.22 13:36  Jerry simik  (253528)

Odchod do duchodu

Zvyseni veku odchodu je sice barbarsky zpudob jak ulehcit duchodovemu systemu, na druhe strane celkove uskodi statnimu rozpoctu. Uz dns maji lide kolem padesatky problem udrzet si praci o nalezeni nove ani nemluve. Firmy zajimaji lide s vysokou produktivitou. Lide nad 60 let nikdy nebudou tak produktivni jako nekdo ve triceti. O manualnich profesich uz nelze vubec diskutovat. Proc uz dnes odchazi rada lidi do predcasneho duchodu? - protoze se citi opotrebeni. Takze duchodovy system usetri ale stat prodela na naprosto neproduktivnim vyplaceni socialnich podpor vetsine lidi, kteri dnes odchazeji do duchodu v 65 letech.
Dosavadní doporučení: přečíst (21)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 17.12.22 08:41  Jitka  (253636)

Odchod do duchodu

Přesně nechápu proč tohle děláte některým opravdu že zdravotních důvodu nemůžou do práce kdo dnešní době vydrží ,mě je 50 a mám zdravotní problémy a jsem na invalidním důchodu a upřímně ani už necítim energií pokračovať jsem sanitářka i pečovatelka a jsem tak unavená že jsem ráda že už člověk odpočine a to jsem měla dvě práce,a co jiný co máj zdravotní problémy nikdo to nevydrží ,upřímně přestaňte pomáhat Ukrajincům a zajimejte se o lidi okolo vás mi Češi potrebujem vúc podpory kdo pomůže nám nikdo ,takhle je všecko dráhy a hlavně že pořád dáváte jiným možnosti než Chrudim lidem,proč nedáte lidem zkrácení důchodového věku všem ať je to spravedliví ,takhle to přeci nejde ,chápu lidi co jen nic nedělají a dřepy za stolem ale uklízečky zdravotníci kuchařky a podobně ty snad mají taky právo dělaj odnevidim do nevydim ,jen přemýšlíte jak nás vydělat nebo aby mi jsme vydělávali navas aby vy jste měli proč si nedáte sty jako normální lidi proč pořád jen dáváte těm co to nepotřebuji nad tím se zamyslete ,hlavně že chcete hlasy aby vás každý kandidoval ale kcemu když vy tu ještě pro lidi ale prosebné aby jste si nahrávali prachy a tím aBy jste se zabezpečili ale přemýšlíte taky na lidi s chudších vrstev ne protože vám jedno jak kdo žije ,lidi nemaj ani na to aby si mohli koupit barák nebo i podnájem všechno je drahé snažíte z lidi zdimat prachy ,tak se prosím taky zamyslete nad sebou než něco budete volil neboli hlasovat ,je mistohodle strašně jelikož tohle je už neúnosné hlavně důchodci a nedosahnout taky dvoch cílů hlavně že máte vy
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (14) 15.12.22 08:46  Rut  (253548)

Odchod do duchodu

Odchod do důchodu v 65 letech a výše !!! Je to podle toho jak se daný člověk cítí . Jaké má zdravotní problémy. Dle pracovního zařazení, odvětví , směnového kalendáře.Odchod do důchodu bych dala v 60 letech a kdo chce dále pracovat ať pracuje .Určuje se odchod do důchodu dle odchodu do důchodu členů ve vládě a pana prezidenta ? Jděte na dva měsíce pracovat do hornictví , huťí , krátký / dlouhý týden dvanáctihodinové směny , dva dny noční / dva dny volno / dva dny den / dva dny volno / dva dny noc . Lékař má noční službu a pak má svoji ordinaci .Nesmíte mít ani hodinu návštěvu u lékaře v daném měsíci, jinak není nárok na docházkový bonus .Matka která musí s dětmi dojíždět až 2 hodiny do školky a následně do zaměstnání .Důchodci kteří mají 12 000 Kč , zaplatí inkaso a žijí ze 2 000 Kč na měsíc . Starší generace , která odcházela před 20 a více lety do důchodu se 3 000 Kč . S jakým důchodem půjdeme do důchodu za 5 a více let ?
Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (11) 15.12.22 09:35  Tomasso  (243566)

Odchod do duchodu

Vždycky, když se mluvilo o prodlužování věku, tak se zároveň mluvilo o tom, že fyzicky nejnáročnější povolání (horníci) budou mít výjimky. Popravdě, kolik procent lidí dnes vykonává soustavnou fyzicky náročnou práci? Navíc i dnes řada lidí fyzicky nevydrží do důchodu a musí předčasně do invalidního. Takže univerzální hranice pro všechny neexistuje a nikdy neexistovala. Vždycky systém bude muset umět individuálně posoudit zdravotní způsobilost.Ale dokážu si představit, že se důchod v budoucnu rozdělí například na "mladodůchod" a "starodůchod". Mladodůchod, řekněme 65-70 let, by představoval jakési životní minimum s předpokladem, že člověk je v tomto věku běžně schopen aspoň na částečný úvazek pracovat. Stát by tyto "důchodcovské" úvazky podporoval. Starodůchod už by byl plnohodnotným a důstojným důchodem se vším všudy.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (11) 14.10.22 06:28  Pavelek  (249348)

Rozumím tomu

je potřeba, aby lidé v ČR umřeli ještě před dosažením penze a tím pádem jejích budoucí důchod propadl státu. To je dobrá myšlenka. Když alespoň každý třetí do důchodu nedožije, bude více peněz pro jiné aktivity. Možná by bylo vhodnější, prostě jakmile by člověk měl dosáhnou penzijního věku, střelit ho a hodit do nějaké pece v průmyslové výrobě, aby ještě využil svůj potenciál a nebylo nákladné se ostatků zbavit.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 13.10.22 22:08  Pal  (243733)

Proč se Češi tak rádi týrají?

Jasně, proč si nedat laťku ještě víc než jinde v Evropě ať vidí co vydržíme. Tenhle styl myšlení je čirá demence podporovaná setrvačností předními médii. Ještě více kapitalismu soudruzi.

Už jenom náš požadavek 35 let započtených u ČSSZ jinak nemáte starobní důchod nemá evropskou obdobu široko daleko. Asi 20 let slibovali minimum 25 započtených let a pak za vlády geniálního ministra financí Kalouska se schvália zbraň hrmadného ničení - každý rok se posunula doba o rok a stalo se to desetkrát. Člověk narozený v 60. letech pracoval rok a jeho faktický důchodový věk od něj odskočil taky o rok. Mrkev před nosem osla.

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (17) 13.10.22 17:35  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (249328)

Společnost stárne.

Lékařská péče je dokonalejší, lidé se dožívají vyššího věku, takže navyšování věku odchodu do důchodu je logické. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (17)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 13.10.22 16:16  ikaktus  (222380)

Odchod do důchodu

Existují jednoduchá řešení:

a) Dosáhli jste 65 let? OK. Odchod do důchodu a uvolněte pracovní místo ! Chcete dál pracovat na plný úvazek? OK, ale bez státního důchodu. Chcete částečný úvazek jako přívýdělek max. 1/2 úvazku? Pak máte  nárok i na důchod.
A místo toho máme v parlamentu či na úřadech ve vysokých funkcích dědky alá ombudsman Křeček, kteří mají obrovské příjmy a ještě pobírají vysoké důchody. A ještě škodí .... O kumulaci funkcí ani nemluvě - viz soudruh z ODS Červíček - obrovskou policejní generálskou výsluhu+plat hejtmana+dozorčí rady atd. atd.

Na vysokých státních funkcích uzákonit hranici věku - funkci můžete vykonávat do 65-70 let. Kupodivu, zezdola to lze, viz senátor musí dosáhnout aspoň 40 let.

b)  Zvýšit pŕíjmy státního rozpočtu progresivním zdaněním. Nejnižší daně mají zpravidla nejchudší země, např. Bulharsko rovná daň 10%. Normální je daňová progrese, aspoň mírná. A ne, že žebráci s 18 tisíci platí 15% jako poslanec 15% se 120 tisíci.

c) Státní důchodový fond bez nejrůznějších poplatků (a ne bankovní fondy). 
 
d) Důchod koncipovat jako sociální dávku na úrovni 45%  mediánu mezd. A ne, že tu jsou lidé, kteŕí celý život hrabali na funkcích alá ombudsman Křeček a mají důchody nad 40 tisíc a ještě žvaní cosi o zásluhách. Ti si nakřečkovali, že i kdyby si prachama vytapetovali barák, tak nejsou schopni ty zbylé balíky prachů utratit.

e) Prodloužit od r. 2025, nejpozději od r. 2030 odchod do důchodu o 1 rok - na 66 let.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (20) 12.10.22 19:48  MaSe  (249262)

Ano navyšuje se i jinde ale..

Ono se navyšuje i jinde. Je to asi nezbytné.Nicméně setkal jsem se s tímto. Například Izrael odchod v 67letech, ale od 55let nesmíte dělat v noci, od 60 ani odpoledne. Nesmí vám sebrat dosažené peníze za kvalifikaci i kdyby osoba zkončila na vrátnici. V případě propuštění krásné odstupné . Francie tam nám říkali, že od 55 nesmí na noc , v případě propuštění až 3 roky odstupného. V Belgii chodily zaměstnanci nad 55 let pouze na ráno. Vyjednáno odbory. Možná se to od doby kdy jsem tam byl změnilo.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (20)
Vaše doporučení:
přečíst (15) 12.10.22 19:50  PJPrince  (245714)

Ano navyšuje se i jinde ale..

Všechno nesmyslné zásahy do pracovního trhu...

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:


Diskuze Navyšování věku odchodu do důchodu se děje i v řadě jiných zemí EU, Česko by nebylo výjimkou. Penzijnímu systému by pomohlo, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Navyšování věku odchodu do důchodu se děje i v řadě jiných zemí EU, Česko by nebylo výjimkou. Penzijnímu systému by pomohlo

Navyšování věku odchodu do důchodu se děje i v řadě jiných zemí EU, Česko by nebylo výjimkou. Penzijnímu systému by pomohlo - zdrojová stránka k tématu diskuze Navyšování věku odchodu do důchodu se děje i v řadě jiných zemí EU, Česko by nebylo výjimkou. Penzijnímu systému by pomohlo.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Navyšování věku odchodu do důchodu se děje i v řadě jiných zemí EU, Česko by nebylo výjimkou. Penzijnímu systému by pomohlo e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Navyšování věku odchodu do důchodu se děje i v řadě jiných zemí EU, Česko by nebylo výjimkou. Penzijnímu systému by pomohlo.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.