Důchodci letos výrazně porazí inflaci. Průměrná starobní penze vzroste o 4,4% nad inflaci, což nemají ani pracovníci ČNB s inflační doložkou - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 14 (14)
 
určitě nečíst (6) 25.09.22 18:22  David Kotrba  (248422)

Nikterak překvapivé

Důchodci, specifická skupina obyvatel, je inflací postižena NEJMÉNĚ. Člověk v neproduktivním věku bývá obvykle majetkově zajištěn, nemusí nakupovat ani nábytek, ani elektroniku, ani splácet hypotéku a dokonce toho i méně sní (pomalejší metabolismus, nulový pracovní výkon) a přesto neustále posloucháme jejich pláč.. Důchodce, který si za celý život nic nenašetřil a nepořídil si ani vlastní bydlení je nezodpovědný nýmand a ne inflací stižený chudák. Stát rozdal miliardy 'nesvéprávným' a nezodpovědným osobám, ne chudobou postiženým lidem. A zaplatí to jejich vnoučata. Co Čech, to zlodějíček, co Čech, to vyčůránek a podvodníček, kruh je uzavřen.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (6) 25.09.22 17:53  gustav  (248421)

Už nyní se těším jak v lednu porazím inflaci.

Podprůměrný důchodce.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (15) 20.09.22 17:51  FMach  fmachzavinacemail.cz  (248070)

Tak nevím co tím chtějí říci

Důchody u nás jsou jedny z nejnižších v EU ( i Slováci mají důchoidy vyšší ) a podívejme se třeba na Rakousko, tam je důchod ve výši 65% až 80% z platu, jde o to zda na důchody připlácí i zaměstnavatel a podobné je to v Německu a od Sametové už je to 32 let a pomalu je to doba stejná jako za vlády komunistů a ty v roce 1989  měli penze ve výší 67% z platu a nyní je to kolem 43% a v roce 2008 a později to kleslo až na 38% k platu, jen se nenechte zmást Kalouskem, tentvrdí že naopak byli penze vyšší k platu a bude mít pravdu, ale je to tak, že platy prudce klesli, ale penze zůstali i když jejich reálný růst byl vlastně pokles hodnoty díky změně výpočtu a to pomohlo v době krize až o 280 mldr Kč a to nikdy nebylo důchodcům vráceno, kdežto politikům ano a soudcům taktéž i s úroky. Opět říkám, že důchody nerostou jen se vyrovnává inflace to jest srovnává se hodnota peněz. Pro ty co to nechápou jen jeden příklad, v roce 1993 měla koruna hodnotu dnešních dvou korun a 32 haléřů. ( jen jednoduchý přepočet přes inflaci.)

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 20.09.22 17:48  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (248194)

Naprosto zavádějící článek o průměrné starobní penzi.

Dva důchodci snědí v průměru půlku kuřete na základě faktu, že jeden důchodce sní celé kuře a druhý důchodce nesní nic, prostě hladoví. Stát si hýčká privilegovanou skupinu důchodců milionářů, kterým přidává při valorizacích částky v řádu tisíců, zatímco důchodcům se starobními důchody pod devět tisíc stát při valorizacích přidává bagatelní částky v řádu desetikorun. Zvlčilost takovéhoto důchodového systému je evidentní. Sociální nůžky mezi důchodci se razantně rozevírají a důchodový systém generuje nové a nové šiky bezdomovců z řad nejchudších důchodců, do kterých stát kope. 

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (16) 20.09.22 19:04  pamětník  (234173)

Naprosto zavádějící článek o průměrné starobní penzi.

Důchodců je i s invalidními a pozůstalostními kolem 3 mil. vesměs voličů. většina je tak neznalá že volí proti sobě. Teprve až příjde ta pořádná chudoba snad nám to seniorům dojde koho volit. Je to stejné jako s pracujícími za mzdu. Také jim nedochází že máme minimální třetinové mzdy a tedy i důchody a že většina pracuje ne na naši společnost, ale na cizí vlastníky kam odchází cca 1/3 veškerého vytvářeného bohatství. Možná že je dobře že krize přichází, alespoň se ukáže kde jsme všude bráni na hůl. Autor kope za trikoloru, a tedy za Klausovu stranu. A to Klaus a Zeman a jejich vlády jsou příčinou současného stavu. Od Topolánkovy vláda byly všechny ty další vlastně až na tu Sobotkovu vyloženě pravicové a jen udržovaly daný stav, i když díky socanům i populistické. Důchodci poděkujme Maláčové a Babišovi, že ještě nejsme mnohem chudší a přemýšlejte koho volit. 5slepenec v žádném případě a Trikoloru zakladatele Klause, Pro jako podnikatelský projekt právníku či Šlachtovu přísahu amatérů také ne. Nakonec zbude jen SPD a to by také mělo dostat šanci ať ukážou zda to vládnutí zvládnou.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 25.09.22 16:25  Alex  (248418)

Poděkovat Babišovi??

Za to, že si z veřejných rozpočtů (= z našich kapes) nakradl další a další miliardy?

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 25.09.22 18:04  gustav  (248421)

Poděkovat Babišovi??

Máte důkazy, že kradl? To už by musel být v teplácích.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (13) 20.09.22 11:44  denda  (241432)

lež...

"Na konci roku 2021 činil průměrný starobní důchod 15 453 korun, vyplývá z dat ČSÚ. Během letoška tak jeho výše celkově naroste o 3 222 korun." 

Nevím kde Kovanda přišel na těch 3 222 Kč během letoška! Asi si trochu přihnul a počítá tam i lednovou valorizaci v příštím roce. Co tam tak přičíst rovnou i valorizaci v r.2024...to by byli důchodci, ve vaších výpočtech, na tom ještě lépe No, hlavní je vyvolat závist a štvát lidi proti důchodcům.

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:

přečíst (19) 20.09.22 05:38  Jiří  (242707)

Hloupej nadpis

Pamatujete na kritiku jak obchodníci s bídou vydělávají na nepřizpůsobivých na ubytovnách? Tak dneska se to přeneslo i na poctivé pracující lidi a nejenom v nájmech, ale i v energiích. Premiér nabádá občany aby se nebáli zažádat o podporu. No není to na palici? A v čím zájmu se premiér chová tak aby ničil ekonomiku státu? A proti komu tímhle bojuje? To jsou otázky kterými bychom se měli zabývat. Ti důchodci jsou jen obětí hlupáků plných ideologického magorismu, kterej vede stát ke krachu. 

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:

přečíst (17) 20.09.22 04:54  KarelB  (247949)

Kovanda mne nezklamal

Není ekonom, ale skvělý kouzelník. Tak krásně čarovat s pečlivě vybranými ukazateli jen tak někdo nedokáže. Vládnoucí pětidemolice z něj má určitě radost. 

Dosavadní doporučení: přečíst (17)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (22) 19.09.22 19:21  Důchodce  (238929)

A co důchodci a investice?

Pane Kovando, desetiletí je důchodcům masivně doporučováno si celoživotně spořit. Jinak s důchodem nevyjdou. Jak vám vychází kalkulace o kolik procent na úsporách přišli? Těch min 20% ztráty za poslední rok nedoženete ani investicemi do akcií či různých fondů. Leda si dát úložku do Trinity Bank za 5%. Tož to je výhra. Tohle je výzva- komentář o kolik procent úspor všechny pečlivě spořící občany tahle inflace připravila a jak hodně to pomohlo státní kase. Ale tohle patrně jako zaměstnanec banky, která má zcela jistě nějaký penzijní nebo jiný fond nebudete moci učinit. Ale bylo by jistě čtivé.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (22)
Vaše doporučení:

přečíst (24) 19.09.22 17:36  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (247989)

tvl já snad puknu smíchy :-))

Takže když někdo s platem 100 litrů, nebo 1/4 melounu nedostane přidáno a důchodcům zvýší rentu o 4,4%, tak na tom budou lépe důchodci? Si děláte Kovando z lidí hňupy jako v ČT, kteří radí veřejnosti, jak se mají sprchovat ve studené vodě? mě fakt švihne :-)))) 

Dosavadní doporučení: přečíst (24)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (17) 19.09.22 17:31  XX  (199507)

Kovanda

Triniti bank bych se vyhnul obloukem.Zaměstnávat lidi jako je Kovanda tak to je síla. Na kterém smetišti ho našli?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (29) 19.09.22 16:51  pamětník  (234173)

Kovando vyvoláváte jen závist a nenávist.

A přitom dobře víte, že důchody kulhají za platy a mzdami s půlročním spožděním a také za inflací se 4 měsíčním zpožděním. Také dobře víte že poptávkovou inflaci vyvolala hlavně Babišova vláda neustálým rozdáváním i tam kde to nebylo podloženo výrobou a snížením daně FO už dříve. Nyní tu máme další typ inflace způsobený růstem paliv a energií. Takže důchodci byli těmi co už dříve a stále ještě utahují opasky, zatím co nejvíce by měli řvát zaměstnanci ve mzdě, které jsou za stejnou práci třetinové jako v Německu. Naše odbory šly vždy na ruku vládě a tady je výsledek. A zatím co mladí dnes mají čím dál větší šanci změnit zaměstnání a nebo odejít do Německa, kterému chybí mladí pracovníci a říci si o vyšší mzdy, ti staří, kterým inflace znehodnocuje úspory na stáří nezbývá než vyjít s tím co dostanou.

je zřejmé že byste už měl narazit a to velice tvrdě. Vaše komentáře jsou někdy hodně manipulatívní.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (29)
Vaše doporučení:


Diskuze Důchodci letos výrazně porazí inflaci. Průměrná starobní penze vzroste o 4,4% nad inflaci, což nemají ani pracovníci ČNB s inflační doložkou, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Důchodci letos výrazně porazí inflaci. Průměrná starobní penze vzroste o 4,4% nad inflaci, což nemají ani pracovníci ČNB s inflační doložkou

Důchodci letos výrazně porazí inflaci. Průměrná starobní penze vzroste o 4,4% nad inflaci, což nemají ani pracovníci ČNB s inflační doložkou - zdrojová stránka k tématu diskuze Důchodci letos výrazně porazí inflaci. Průměrná starobní penze vzroste o 4,4% nad inflaci, což nemají ani pracovníci ČNB s inflační doložkou.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Důchodci letos výrazně porazí inflaci. Průměrná starobní penze vzroste o 4,4% nad inflaci, což nemají ani pracovníci ČNB s inflační doložkou e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Důchodci letos výrazně porazí inflaci. Průměrná starobní penze vzroste o 4,4% nad inflaci, což nemají ani pracovníci ČNB s inflační doložkou.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.