K programu Pirátů a STAN: Bez realistického plánu rozpočtových škrtů přijde euro a daň z nemovitostí, v režii Pirátů a STAN - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 17 (17)
 
určitě přečíst (3) 20.05.21 05:45  Pavel Laubr  (227994)

Hamty hamty ať mám více než tamty.

Skvěle vyjadřující český politik není nic jiného, než zloděj. Taková klasická kvočna, hrabající pod sebe. Ani ti největší komunisté za totality nebyli tak nenažraní, jako jsou ti dnešní, byť jen regionální. A to včetně současné KSČM. Samotné státní kase nikdo z nich pomoci nechce. Kdo vše zaplatí? No ti ostatní, co v politice nejsou.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 19.05.21 15:51  ikaktus  (222380)

Hospodářské plány

Pokud tu budou neomarxisté nebo tzv. pravicoví plánovat za každou cenu vyrovnaný rozpočet, tak to dopadne ještě o řád hůře, než národohospodářský debakl Kalouska.

Celý svět jede na dluh. S tim v této covid a postcovid době nic rozumného nikdo nevymyslí.

Daňová progrese se ale stane nutností, jinak nastane úbytek střední tŕídy. Jenže kdo pro to zvedne ruku? Poslanci si neodhlasují zvýšené daně pro své příjmy.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 19.05.21 16:53  Boris  (225048)

Volím tuto stranu

Volím stranu, co má v programu:

- žádné EUR, never ever! V případě spekulace na korunu, kontrola spekulativních kapitálových toků

- zdanění dividend do zahraničí a daňové odpočty pro produktivní reinvestování zisku v ČR

- neuznávání nákladů z daňových rájů urřených podle domicilu příjemce výhod

- platby do daňových rájů zatíženy speciální daní, případně bankovní styk z těmito teritorii zcela zakázat

- silně progresivní zdanění vysokých příjmů (nad 150 tis/m), až k 90% pro příjmy nad 10 mil/ročně

- zkrácení pracovního týdne na 35 a poté na 32 hodin týdně, bez změny mzdy => tlak na produktivitu a efektivitu, automatizaci, digitalizaci

- min 6 týdnů placené dovolené

- zdanění majetků fyzických osob nad 100 mil Kč majetkovou daní, progresivně rostoupcí pro majetek nad 1 miliardu Kč

- extrémně přísné posuzování korupce

- odvolatelnost soudců a jejich veřejné hodnocení kvality práce, volba soudců soudcovskou radou

- odvolatelnost poslanců a jiných volených politiků

- povinné roční zveřejňování majetku veřejných osob

- povinnost soukromých médií dát zdramna prostor společensky prospěšných organizacím, ne mediálnímu monopolu oligarchie

- zavedení etických rad a standardů pro včech veřejné funkce, posuzování volených zástupců nejen z hlediska zákona, ale i etiky

- důraz a podpora výrobní a průmyslové soběstačnosti s vysokou přidanou hodnotou

- podpora školství nového typu, konec Rakousko-Uherskému modelu!

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 20.05.21 08:22  Kurz  (227998)

Volím tuto stranu

Jako vtip dobrý.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 19.05.21 21:06  Jan Novák  (213128)

Volím tuto stranu

..tak takový program se přece musí líbit každému člověku, který má srdce a není to jen hamižný sobec, lakomec a nadutec..

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 19.05.21 18:52  Vlk  (213925)

Volím tuto stranu

Takový proram může oslovit pouze závistivce, kteří by rádi dělali co nejméně a výplatu měli co nejvyšší. To si skutečně myslíte, že  bohatí a pracovití lidé budou čekat na to, až je líný národ oškube? Takový návrat do středověku s tímto programem

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 19.05.21 20:26  Boris  (225048)

Volím tuto stranu

To se velice, velice mýlíte, to by v USA za Roosevelta musela žít jen banda nepřejících závistivců. Zjistěte si, jaké tam tehdy byly daně. Zjistěte si daňoví výnosy v padesátých až sedmdesátých letech v SRN podle poplatníka a srovnejte stav dnes, budete překvapený.

Špatně uvažujete, nejsem zaměstnanec a uvedené daně by se mě také týkaly. Ono stačí trochu vzdělání a zkušeností aby člověk viděl, že to jde i jinak, ale to bychom nesměli mít jako největší metu Oktávii RS, Egypt a plzeňskeé s vepřovou a knedlíkem. Pokud český podnikatel platící minimální mzdy heká, jak ho to položí a jak mu závidí a podobné kecy, tak ať, takové podnikání na pendrek, když ani pořádně nezaplatí zaměstnance a jeho bohatství pochází z nevyplacených mezd. Takový podnikatel je parazit a rozhodně ne dobrodinec, co se nám snaží nabulíkovat.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (6) 19.05.21 15:14  Dana  (227956)

Piráti a euro

Piráti to už fakt p4eháněj jsme snad český národ a ne stádo hovězího máme danou naší měnu a ne nějaké zfušované euro jsme češi a jsme snad aspoň doufám pysní na korunu českou vzpamatujme se at si jdou piráti do německa kdy6 jsou od nich financovány a není to žádné tajemstvi

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (8) 18.05.21 20:02  Andir  (224060)

Euro

Ze by sme se konecne dockali eura po takove dobe.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (18) 18.05.21 15:57  Boris  (225048)

Piráti dostojí svému názvu loupeživé strany

Piráti se budou chovat jako piráti, všem bezohledně brát! Daň 1% z ceny nemovitosti by byla pro velmi velkou část obyvatelstva likvidační, při nákladech na údržbu a cenách nemovitostí by to byla prakticky vyvlastnění starých, vyhodí je z bytů a domů, aby měli mladí kde bydlet. Daň u 100m2 bytu v ceně 10mega by byla 100.000 ročně, tohle většina lidí nezaplatí. Piráti jsou velké nebezpečí pro ty, kteří celý život pracovali, aby měli na důchod kde bydlet a mohli dát bydlení i svým dětem. Mí rodiče bydleli v jedné místnosti se třemi dětmi, byt jim dali zlí komunisté až v 36 letech, piráti chtějí bydlet v mega housech, které seberou těm, co se na ně nadřeli.

Na to by narazili EURo a tím by z nás udělali kolonii 3. řádu a dokončili ožebračení národa, viz Slovensko, že jsou nyní tam tak "bohatí" s EURem.

Piráty jsme volili v posledních senátních volbách, ale nyní už je volit nebudeme. Volíme kohokoliv, kdo bude proti pirátům, i kdyby to měla být SPD. ČSSD a KSČ jsou už na konci s dechem, kolaborací se zdiskreditovali, je z nich jen druhořadé ANO a to nikdo nepotřebuje.

Dát si do názvu "Piráti" je stejné, jako by si nějaká strana dala název "Pedofilní souručenství" nebo "Strana zlodějů, lupičů a vrahů".

Dosavadní doporučení: přečíst (18)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 19.05.21 12:06  Ex  (199889)

Piráti dostojí svému názvu loupeživé strany

Domnívám se že piráti nejsou sebevrahy a že 1% bude ročně a ne měsíčně jak nám tu někdo podsouvá. Také je možné, že tam budou limity. 30m čtverečních je hloupost. Ale od 50 m čtverečních na osobu už by šlo přemýšlet a daň odstupňovat. Stejně tak budou potřebné progresívní daně, ale zase s rozumem. Odpočet alespoň daně 36 tis. na hlavu, pak s každým násobkem průměrné mzdy jde jít od 15 % po 5% až do 35%. Do daně z příjmu je třeba zhrnout i dividendy a ty zdaňovat pouze zálohově od určité výše. Není přece možné aby oligarchové s příjmy v miliardách platili jen 15% daň z dividend a 23% daň z příjmů FO. Všechno sečíst a zdanit  progresívní sazbou která vyjde. Také každý miliardář si bude moci odečíst 36 tis. na hlavu jako každý občan i když to z jejich pohledu bude asi směšná částka. Také je třeba řešit firemní daně. Tady jednoznačně se připojit k Bidenově iniciativě a zvýšit firemní daně jednotně na 28% ze současných 19%. Trušením daně z dividend a jejich společné danění jako kapitálových příjmů zvýhodní drobné akcionáře a oligarchům ponechá menší zisky, však nezchudnou. Další cestou jak získat peníze a snížit dluhy jde jít polskou cestou fixace měny na slabší úrovni a nákupy zlata a devizových rezerv. Výnosy z jejich zhodnocení pak použít k pomoci vládě při snižování státního dluhu. Rozhodně by se měli piráti vyvarovat útoků na seniory a důchodce. Naše chudobné důchody jsou důsledkem špatného nastavení ekonomiky z dob oposmlouvy, kdy se z důchodů platí i sociální dávky jako jsou sirotčí a invalidní důchody. Pak je stupeň solidarity významně vyšší než by byl kdyby se z průběžného systému platily jen starobní důchody. O tom jak je naše hospodářství robustní svědčí i to. Že podle mezinárodních institucí jen za posledních 5 let jsme poslali do ciziny na dividendách a kooperacích asi 2,5 bil. kč a dostali na korupční dotace cca 0,5 bil. kč, dále jsme ČNB zafinancovali cca za 2,5 bil. kč nákupy deviz a navýšení devizových rezerv na hodnotu kolem 138 mld. eur což zhruba odpovídá 3,6 bil. kč Mimo to v soukromých kapsách několika naši miliardářů skončily za 5 let další 3 bil. Kč. Jak je vidět jsme velice výkonná a bohatá země. Jen o to bohatství které vytváříme se musíme dělit a nejde tak do mezd, důchodů a tedy do rozpočtu. A proto tak zaostáváme.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 20.05.21 08:28  Kurz  (227999)

Piráti dostojí svému názvu loupeživé strany

Taky existuje jistá závislost, že při zvýšení daní se sníží jejich celkový výběr, ale to samozřejmě Vám nebrání si myslet, že odliv bohatých lidí a zdanění příjmů z ČR nenastane.

V ekonomice kde většina firem patří zahraničním vlastníkům je velmi jednoduché odklonit příjmy do země s menším zdaněním.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 18.05.21 14:04  Přemek  (199742)

Program Pata a Mata

Není divu, že PirátiSTAN nemá žádnou ifnormaci o skutečném stavu národních i globálních financí. Jenže u voleb ostrouhají tak, že zcela zapomenou na to, co blábolili před nimi.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 19.05.21 17:09  Boris  (225048)

Program Pata a Mata

a že 1% bude ročně a ne měsíčně ...

1% při dnešních cenách nemovitostí je ohromná částka! V Praze je dnes cena 1m2 120tis Kč, tzn. že 1% daň za m2 takového bytu by byla 1.200 Kč. Daň platíš z čisté mzdy a ta je zatížena daní 100%, ano 100%, nespletl jsem se. Uvědomte si, že neplatíte ani nekupujete za procenta, ale za koruny.

Byt v Praze 190m2, co stál v roce 2006 16,5 mega je dnes nejméně na 25 mega. Tak, z toho daň 1% nezaplatíš v žádném případě. Nemohoucí důchodně bydlí v bytě 100m2 s důchodem 12 tisíc, to ho vystěhujete, aby nakvartýrovali piráti sebe nebo migranty? To už tu bylo za komunistů! Piráti budou jen krást chudým, smát se slabým, na silné si netroufnou, na to jsou zbabělí.

Uvědomte si, že piráti nic nemají a proto jim je jedno, že ti seberou střechu nad hlavou, oni si teď chtěj jenom nahrabat, sociální ohled je jim k smíchu a pro blbečky nad 50.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 20.05.21 08:30  Kurz  (227999)

Program Pata a Mata

Platit budou jen nevoliči Pirátů a až jich budou mít 100%, tak se to otočí.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (12) 18.05.21 14:25  Vlk  (214102)

Program Pata a Mata

Nevím, zda u voleb odstrouhají Piráti STAN, nebo piráti, kteří nám tu vládnou. Pravda je, že ten kdo bude vládnout po volbách bude muset dělat nepopulární kroky a mejdan zaplatíme všichni.

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 18.05.21 21:50  Boris  (225048)

Program Pata a Mata

Kdepak, šetření netřeba, stačí si peníze vytisknout, jak už to léta dělá ECB, FED, BoJ, BoE ...

Pokud budou chtít šetřit, dopadne to katastrofálně, hlavně pro ty majetné, ti riskují nejvíce. A ČNB nemůže jít proti trendu, to by českou společnost zničilo. Nakonec by neměli nic z toho, o co usilovali.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:


Diskuze K programu Pirátů a STAN: Bez realistického plánu rozpočtových škrtů přijde euro a daň z nemovitostí, v režii Pirátů a STAN, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi K programu Pirátů a STAN: Bez realistického plánu rozpočtových škrtů přijde euro a daň z nemovitostí, v režii Pirátů a STAN

K programu Pirátů a STAN: Bez realistického plánu rozpočtových škrtů přijde euro a daň z nemovitostí, v režii Pirátů a STAN - zdrojová stránka k tématu diskuze K programu Pirátů a STAN: Bez realistického plánu rozpočtových škrtů přijde euro a daň z nemovitostí, v režii Pirátů a STAN.

Zasílání Denního souhrnu názorů na K programu Pirátů a STAN: Bez realistického plánu rozpočtových škrtů přijde euro a daň z nemovitostí, v režii Pirátů a STAN e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu K programu Pirátů a STAN: Bez realistického plánu rozpočtových škrtů přijde euro a daň z nemovitostí, v režii Pirátů a STAN.

 Burza Prime 09:04 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  637.00  +0.31% 
 ČEZ  859.50  +0.59% 
 ERSTE  1 112.00  -0.36% 
 GEN(NORTON)  498.05  +1.43% 
 GEVORKYAN  252.01  +0.00% 
 KB  865.00  +0.35% 
 KOFOLA  274.00  +0.74% 
 MONETA  98.00  +1.03% 
 PHOTON  45.50  +2.48% 
 PILULKA  181.50  +0.55% 
 PM  15 960.00  0.00% 
 PRIMOCO   900.00  0.00% 
 VIG  734.03  +0.83% 
Komodity online
 Ropa 87.38 USD 08:46   
 Zlato 2329.01 USD 08:46   
 Stříbro 27.17 USD 08:46   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 82.12 USD 08:46   
?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.