Nejlíp přežívají koronakrizi důchodci - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 16 (16)
 
přečíst (4) 23.04.21 11:05  Vašek  (226722)

Důchodci

Honzasi, velmi zřídka se zapojuji do diskusí jako je tato. Většinou je vyprovokována článkem od omezeného novináře, v tomto případě velmi "zkušeným" analytikem, který porovnává statistiky evropských a českých důchodců a je zcela zřejmě mimo mísu. Navíc ani nemá česká data. A téměř vždy takové a podobné články prezentují bulvární televize či internetové servery. Takže velký odstup prosím. Porovnávat důchody české, průměrně tedy cca 600 E, s důchody "západních" důchodců což je, domnívám se, více jak pětinásobek, nelze. Co se týká mě, tak určitě nikomu nic nezávidím, jsem spokojený s tím co mám a jak žiji a určitě mne neovlivňují jakési televizní ankety, třeba i ČT, která se chová jako rovněž bulvár byť je placená převážně konsecionářsými poplatky, ve kterých si starší lidé pořád na něco stěžují a stále mají málo. Ale to jsme my Češi, pořád brečíme, pořád máme málo, stále vidíme vše pouze na ostatních a nezamyslíme se nad sebou.

mějte se a klidně si diskutujte dál, já jdu něco dělat,

Vašek

 

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 23.04.21 07:39  Ludvík  (226726)

Vašek

Plně souhlasím s Vaškem! 

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (5) 22.04.21 19:52  Honzas  (226712)

Bohatí důchodci.

Všimněte si kolik důchodců si dopřává dovolenou u moře. Před 30 lety neměli na stan u Lipna a dnes si dopřávají. A ty řeči o tom že nemají na jídlo, nájem atd jdou jen hloupé keci.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 23.04.21 04:44  Vašek  (226722)

Bohatí důchodci.

Honzasi, Vy oca.i, nejdřív se naučte řádně češtinu a gramatiku, naučte se počítat a potom pište příspěvky. Důchodci z doby před třiceti lety jsou většinou již dávno na věčném odpočinku a na Lipno jezdili v úplně jiné době a v úplně jiných ekonomických poměrech, takže neporovnávejte nesrovnatelné. Pokud vím, tak většina důchodců, kteří jezdí k moři autobusem, do kempů, si vozí s sebou konzervy a jídlo z domova a nejméně celý rok si na jeden týdenní výlet k moři, který je přijde na cca deset tisíc, šetří.  Důchodci, kteří mají k disposici měsíčně pouze svůj důchod a často i nějaké skromné úspory jezdí k moři velmi často i se svými vnoučaty, pro které by se rozdali, zatímco různí Honzasové, mající třeba i slušné příjmy, neušetří téměř nic a není jim hanba posílat své ratolesti s prarodiči k moři. Víte vůbec kolik je průměrný důchod, průměrná dnešní mzda, nájem za obyčejný starý byt třeba 2+1, kolik stojí skromný týdení nákup potravin? Takže průměrný důchod je tuším někde kolem čtrnácti a půl tisíce korun. Na ten však více než cca 50 % důchodců ani zdaleka nedosáhne. Jsou někde pod cca dvanácti tisíci, mnoho i pod devíti tisící. Je všeobecně známo, že dnešní generace důchodců by se pro své děti udřela, mají k důchodu ještě různé brigády a dohody o provedení práce a to jen proto, že sponzorují své děti, kteří jsou ale velmi často např. do svých třiceti až čtyřiceti let tzv. mamánci, žijí na úkor svých rodičů, s nimi v bytě a průběžně je sají a své peníze mají pouze na útratu (pardon, někteří si i spoří). Samozřejmě, že ne všichni, ale dost velké procento, když se dívám kolem sebe. A samozřejmě ne všichni důchodci mají peníze pouze na cestu k moři autobusem a žijí si slušně. Po cca 45-50 letech práce a rozumných rodinných rozpočtů a úspor nyní odpočívají a užívají si život bez stresů a dnešního bláznění. Proto vydělávejte, spořte si na stáří, ať se Vám žije také slušně. Stát Vám toho moc nedá. 

Takže si ty kecy !!! nechte a nepište nesmysly. Nezáviďte prosím, přejte lidem kolem sebe a bude i Vám přáno.

Sbohem Honzasi,

Vašek

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 23.04.21 09:34  Honzas  (226712)

Bohatí důchodci.

Venouši ocas jseš ty když předpokládáš že poměřuju po 30 letech stejné důchodce. A nezávidím, to fakt né. Já jsem pracoval , neučil se (to ta čeština). Počítat umím, můj důchod si fakt umím spočítat. Spočítat jsem si to uměl už za komunistů kdy většina těch, co obývali stabilizční byty za 300 mněsíčně, žila na dluh. Ti dnes brečí že nemají na nájem. A to že špatně vychovali své potomky pominu. I to dokážete vyčíst mě. Srandisto, závidíte tady vy. Vyčítáte vy. A kuloví víte vy. Nazdar a pozdravujte vlaštovky.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 23.04.21 09:34  fic  (226734)

Bohatí důchodci.

Krom toho, že kvasej u moře a mají se xobře, mají okolo sebe stádo ubulenců jako je vašík. Kňučilů je plná rohožka.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 23.04.21 09:32  fic  (226734)

Bohatí důchodci.

Krom toho, že kvasej u moře a mají se xobře, mají stádo okolo sebe stádo ubulenců jako je vašík. Kňučilů je plná rohožka.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 22.04.21 13:13  Ludvík  (226697)

Důchody

V ČR je potřeba dostat důchod na cca 20000kč.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 22.04.21 19:39  Founak  (222502)

Důchody

JJ a pruměrný plat na cca 50000,-

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (21) 22.04.21 11:16  Ex  (199889)

27 let tu byly důchody čím dál se slabší kupní silou.

Musíme poděkovat Babišovi, že konečně projevil snahu upadající důchody trochu povyspravit. Ovšem pořád to není 60 až 80% průměrné mzdy jako ve vyspělých zemích ale jen 38%. A to je pořád málo. je smutné když se tu objeví neobjektívní analytik a vnucuje nám své názory. Kdybych věděl kolik závisti těch 5000 pro důchodce jednotlivým pravicovým politikům přinese, rozměnil bych je na koruny a nacpal takovým analytikům do zadele.

Dosavadní doporučení: přečíst (21)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 22.04.21 20:35  Michal  (195138)

27 let tu byly důchody čím dál se slabší kupní silou.

Prosím, můžete mi vysvětlit, jak je možné hradit 60-80% průměrné (!) mzdy z jakéhokoliv průběžného sociálního systému? To je naprostý nesmysl. To by na důchody muselo jít 100% stávajícího zdanění práce (včetně sociálního a možná i zdravotního pojištění).  

Děsím se toho, jak si budou politici takovýmito nereálnými přísliby kupovat hlasy důchodců a případně je i plnit dalším zadlužováním (protože jinak to splnitelné není).Nemáme na to a nebudeme na to mít. Nikdy. 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 23.04.21 12:09  Ex  (199889)

27 let tu byly důchody čím dál se slabší kupní silou.

je to jednoduché. Měl byste pracovat a odvádět cca 42,5 let a cca 20 let dožít v důchodu. Skutečnost je jiná. průměrná doba dožití je dnes u mužů 76 let, kam klesla ze 78 a u žen cca o 6 let déle. Takže až půjdete  v 65 do důchodu, čeká Vás ještě v průměru jako muže 11 až 13 let.  A jako ženu kolem 19 let. Takže proč byste si nemohl odložit během doby spoření. Navíc nikde není napsáno že důchody musí být hrazeny jen z pojištění, Topolánek je částečně chtěl hradit z DPH a zvedl nižší sazbu z 11% na 15%. To že důchody by mohly být doplněny z dalších daňových příjmů, kdy máme dumpingové korporátní daně jen 19% a nulovou daň z dividend pro investory z EU. Navíc penzijní spoření v rámci sociálního pojištění slouží ne zcela jako spoření, jelikož se z něj vyplácí i invalidní důchody, předčasné důchody a třeba i výsluhy a jiné platby. Pořád tvrdím, že stát by měl mít své podíly ve všech firmách obchodovaných na burze a podílet se na jejich ziscích a dividendách. A ty peníze pak směřovat třeba právě na důchodový systém. nechápu žádné investiční pobídky a různé dotace bez odpovídající protihodnoty podílu na majetku. Je to jen plýtváním penězi vydřených na daňových poplatnících.  Takže možností jak sehnat peníze na důchody je mnoho, chce to jen trochu přeorganizovat a optimalizovat daňový systém a zvýšit i příjmy státu z nedaňových příjmů (ze zisku polostátních a státních podniků).

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 23.04.21 12:12  Ex  (199889)

27 let tu byly důchody čím dál se slabší kupní silou.

je ještě třeba připomenout, že příjmy ze sociálního pojištění budou postupně klesat tak, jak se bude rozvíjet automatizace s průmyslem 4.0 a bude ubývat zaměstnaných lidí. Prostě bude třeba hledat další příjmy do důchodového systému tyto příjmy nahradí. A možností je mnoho, kdo hledá určitě najde.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 23.04.21 13:12  Michal  (195138)

důchody

Máte v tom výpočtu řadu nepřesností. Např. nemůžete počítat s průměrným věkem dožití mužů a žen od narození, ale od vstupu do důchodu a tam je o polovinu delší (muži 81, ženy 85).

Vaše představa, že důchody budou alfou a omegou státního rozpočtu (tzn. že se více než zdvojnásobí náklady z aktuálních 500 mld.) také není realistická, máme tu řadu jiných potřeb jako třeba školství, armáda atd. I kdyby se zachytilo 20% dividend jdoucích do zahraničí, bude to pokrývat pouze 10% vašeho snu.

Prostě 80% průměrné (!) mzdy je naprosto neralistické už jenom proto, že aktuální medián mezd je 85% průměrné mzdy. 2 pracující by museli platit 1 důchodce => vynakládat 33% své mzdy na důchodce a to neberu v potaz věkovou pyramidu ČR. To snad ani nemá cenu rozepisovat, prostě navrhujete kvadraturu kruhu.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 22.04.21 15:01  czhunter  czhunterzavinacvolny.cz  (226053)

27 let tu byly důchody čím dál se slabší kupní silou.

Záměrně ale vynecháváte to, že těch 60-80 % předchozího příjmu ve vypělých zemích _ani náhodou_ nepochází ze státních penzí.

Velká část jde také ze sourkomých investičních fondů a zaměstnaneckých fondů.

Co Babiš rozhodně neudělal je to, že (záměrně) nesnížil závislost důchodců na státní penzi - tak jak je to běžné ve vyspělých zemích.
Dokud ta bude vysoká, do té doby budou senioři (relativně) chudí.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (14) 22.04.21 13:03  Fer  (226696)

27 let tu byly důchody čím dál se slabší kupní silou.

Nejde o to, že někdo závidí důchodcům 5000, ale o to, že je to ekonomický nesmysl. Z krize se musí stát proinvestovat, a tento příspěvek důchodcům není investice, ale uplácení voličů.

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:


Diskuze Nejlíp přežívají koronakrizi důchodci, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Nejlíp přežívají koronakrizi důchodci

Nejlíp přežívají koronakrizi důchodci - zdrojová stránka k tématu diskuze Nejlíp přežívají koronakrizi důchodci.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Nejlíp přežívají koronakrizi důchodci e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Nejlíp přežívají koronakrizi důchodci.

 Burza Prime 13:51 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  635.00  0.00% 
 ČEZ  864.00  +1.11% 
 ERSTE  1 107.00  -0.81% 
 GEN(NORTON)  494.52  +0.72% 
 GEVORKYAN  254.00  +0.79% 
 KB  864.50  +0.29% 
 KOFOLA  272.00  0.00% 
 MONETA  97.30  +0.31% 
 PHOTON  44.45  +0.11% 
 PILULKA  175.00  -3.05% 
 PM  16 000.00  +0.25% 
 PRIMOCO   930.00  +3.33% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 88.13 USD 13:30   
 Zlato 2342.68 USD 13:30   
 Stříbro 27.41 USD 13:30   
 Káva 225.26 USD 13:30   
 Cukr 19.33 USD 13:30   
 Bavlna 82.23 USD 13:30   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.