České daně 3: Probuďme daň z nemovitostí - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (35)
 
přečíst (0) 27.08.23 04:25  INKA  (268461)

Daně a zase daně....

Prý má být vyšší daň z druhé nemovitosti.Můj případ-zdědila jsem byt.Jsem v důchodu a tak chci tento byt prodat a ejhle ono to jaksi nejde.Lidi nemají na drahé hypotéky natož aby měli našetřeno 20% z ceny nemovitosti.Přijde mi,že stát chce trh s nemovitostmi rozhýbat na úkor občanů.Tedy aby začali prodávat nemovitosti pod cenou i když vše ostatní se zdražuje.A to nemluvě o tom,že v bytě nikdo nebydlí,ale musím platit odpady,jako by v něm někdo bydlel/za 1 osobu/.Tohle je prostě už daňová šikana.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 06.02.23 13:21  Pepík  (255705)

Daň z nemovitosti.

Nechápu jak mohou na toto téma v poslední době hojně diskutovat a uvažovat o zvýšení daně z nemovitosti. Za co???.Co je to za daň ?? Jediné správné a logické řešení je tuto daň zcela zrušit !!!! Při různých prodejích, převodech atp. by se platil pouze " úkon úředníka na katastrálním úřadu " Jaká bude daň z cenných obrazů, soch, zlatých cihel, ????
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 24.06.21 18:34  selský rozum  (229222)

Daň z nemovitosti.

Tato daň je mírně řečeno nemravná. Pořídíte-li si nemovitost, zaplatíte jí z peněz které vám byli již zdaněny (příjem, mzda). Pokud stavíte, kupujete materiál ze kterého ten kdo prodává (stavebniny, st firma) vykazuje nějaký zisk, který je opět zdaněn. Pochopitelně také platíte DPH. Tato daň by měla být zcela zrušena. Je to nefér i vůči těm kteří si koupily byty, ve kterých byli dříve nájemníky a nyní mají platit daň z nemovitosti? A co například zaplatím když budu mít například cenný obraz, který může mít hodnotu několika nemovitostí ? Nic, protože nemusí být v žádném registru. Já budu volit toho, kdo tuto daň zruší. Zdraví Selský rozum

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 22.08.20 12:54  Michal Jaroš  (214002)

Vypadek v daňových příjmech?

Vážený pane Skořepo, než něco napíšete, možná by to chtělo se trochu zamyslet. O jakém výpadku zde mluvíte? Obyčejný pracující člověk platí daně za všechno. Ze mzdy, za paliva, za zboží. Pořád jen platí daně. Proč stát raději nezruší nezruší nesmyslné dotace pro podporu solárních elektráren, které pobírá jen pár vykuku a nejedná se o nic jineho, než o obrovský tunel. Jedná se 40 mld/rok.mate půlku výpadku zpátky. Další by se dala byla mohla být dotace na nákup elektromobilů. Pracující člověk s průměrným příjmem si může nové kvalitní vozidlo bez kompromisů dovolit sotva jednou za život. Proč by měl takový člověk opět přispívat bohatým na nákup elektromobilů???!!!Pane Skořepo, zkuste se prosím příště zamyslet než něco napíšete. Podívejte pořádně na toky veřejných financí a najednou zjistíte, že by veřejné finance nebyly ve schodku, ale v přebytku. Asi by příště bylo lepsi napsat článek, který bude bude obsahovat A i B, nikoliv jen A, nebo B.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 21.08.20 12:11  Milan Stříteský  (213977)

Plíživé podsouvaní nové daně

To se mi líbí jako intelektuální invenci vyvinul pan novinář aby pomohl státní kase škoda, že je málo takových mezi námi. Nebo, že by to byla jen státní propaganda a test co mi na to? Druhá moznost mi připadá logičtější. Ok tak teda hraju a zde je můj fundovaný názor. V ČR si nemovitost na hypotéku pořídilo něco kolem 2 mil. osob. Drtivá většina z nich zaplatila buď nemalou daň z nabytí nemovitosti nebo o něco dříve daň z prodeje. Obrovské peníze, které ze všech transakcí za ta léta stát vybral se poděly prosím kam ? Pracovní místa, která jsou momentálně v ohrožení a finanční nejistota se dotýká nemalé skupiny hypotékařů. Inflace způsobená celosvětově nevídaným kvatntitavním uvolňováním měn,tedy zvýšením kreditu a tiskem peněz v systému se již projevuje zdražováním všech základních potravin apod. Požadovat nebo navrhovat zvýšování daní za již mnohkrát nemravně zdaněné nemovitosti je ukázkou dalšiho vrcholu nemravnosti a to speciálně v dnešní pohnuté době. Takový daň by šla zcela kontra veřejnému zájmu. Co takhle zvýšit zdanění všech aparatčíků a tvůrců současné propagandy.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 21.08.20 09:30  Navratil Jaroslav  (213973)

Probudme dan z nemovitosti

Pane Skorepo vy jste vul. Probudme dan z automobilu, tech je vice, navic jsou dnes i pritezi zivotnimu prostredi a zivotu zejmena ve mestech a efekt v danove politice by byl podobny. Za komunistu ostatne byla na cas tato dan zavedena, potom ji zrusili. V obou pripadech clovek musel na tuto komoditu vadelat a vydelku zaplatit dan, vetsinou. V prve rade by se mel uskromnit zbytnely stat reformou zejmena administrativy a to vcetne kraju a obci-na pr. Brno, 29 mestskych casti / za komunustu 5 obvodu/ dvacet devet hnizd korupce, ctete noviny a poslouchate tv,internet. V praze a jinde je to v bledemodrem stejne.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (15) 20.08.20 16:17  Milan  (213955)

Dává to smysl

Za mě by to bylo v pořádku, nicméně bylo by dobré toto zohlednit v rozpočtovém určení daní, případně umožnit obcím, aby určovaly výše daně, prostě tak, aby peníze zůstali alespoň částečně v té obci. Vysoké zdanění nemovitostí nebo s tím související poplatky, je často také jeden z důvodů, proč obce například v Německu či USA (předměstí), vypadají velmi upraveně (zeleň, květiny, komunikace, obrubníky).

Vhodné by možná bylo rozlišit kolik nemovitostí onen člověk vlastní, zastavěná velikost, účel, tak aby bylo nevýhodné vlastnit více nemovitostí.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (15)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 20.08.20 17:19  roman  sedmihlavydrakzavinacseznam.cz  (213920)

Dává to smysl

prosím Vás, co tu trousíte... to jako ,že ti lidé co byli volbou zvoleni do čela té které obce se chovají slušně ?  tomu snad nevěří ani věřící Tomáš.. vždy jde o prachy a zastupitelstvo pracuje tak aby poslechlo toho, co problém k řešení nastolil.. do diskuze se zapojují jen občas a jen v rozměru si neublížit před ostatními..jak bych před nima vypadal.. zastavěnou nemovitost už máme ošetřenu, dokonce i velikost pater je ošetřena a kolky ošetřena.. co tedy ještě poukazujete ?  na to, že někdo má 2 nemovitosti, někdo má 3 nemovitosti a někdo 10?.. Pokud je pronajímá , je vše v pořádku.. pokud však s nimi kšeftuje, to se musí ošetřit, rozhodně to je nesmysl mít tam 5 let trvalé bydliště ! přeci z katastru se dá vytáhnout kdo nakupuje a obratem nemovitosti se ziskem prodává a profituj, tam se musí obrátit pohledy a ne na to kolik kdo toho má.. podívejte se na Ústavu ČR, ta to řeší..

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 20.08.20 13:17  HonzaV  (183917)

Neprojde to

I když důvody proč daň z nemovitostí nezvyšovat jsou nasnadě (vysoké daně ostatní, vysoké zdanění práce), zásadní důvod, proč to neprojde, jsou důchodci na vsích. Představte si babku v penzi, bydlící v chalupě s odhadní cenou 2 M. Jedno procento je 20 000 Kč. Bába by dva měsíce chroupala šišky. K tomu pravidelné oceňování nemovitosti, aby náhodou někdo neplatil málo. Vzedme se vlna odporu, resp. na možné komplikace upozorní marketingové a PR oddělení Agro... ééé... vlády. Samozřejmě ty pomazaný hlavy začnou vymýšlet výjimky - obec do 5000 obyvatel, vlastník nad 65 let, atd. Důsledek - deformace trhu, přepisování baráků na pra(pra)rodiče, co už koukají do hrobu a těch nemovitostí se spíš chtějí zbavit...

Long story short: Bez komplexní daňové reformy to nemá smysl. Komplexní daňová reforma je neprůchodná, protože neustále jsou za dveřma nějaký volby. Tudíž jediný způsob jak to změnit je převrat podobný tomu v 89. To zase nikdo moc nechce, takže smolík.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 19.08.20 22:46  Tabák  (209007)

daň

Asi by se měla zavést bankovní daň. Takových 5% pro banky. Myslím, že by pak takový trouba měl jiné starosti a ne nabádat ministerstvo financí ke zvýšení daně z nemovitosti. No pokud přišel z ČNB, tak se jeho výtrusům nedivím. V ČNB je banda blbů. No ostatně jako v každé centrální bance.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 20.08.20 18:14  Eliška Eisnerova  (213959)

daň

Pokud pane souhlasíte se zvýšením této daně, tak moc nepremyslite, kdo to nakonec odnese. Zvednou to majiteli, ten to zvedne nájemníkovi.Nebo se taky může stát, že majitelé se domluví, nebudou pronajímat a stát se najednou bude muset postarat o tisíce lidí. Tolik bytu pro ne nemá. Verim, že vy jim pomůžete.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 21.08.20 21:27  roman  sedmihlavydrakzavinacseznam.cz  (213920)

daň

ode mne máte plus.. i já si to myslím..

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 20.08.20 13:20  roman  sedmihlavydrakzavinacseznam.cz  (213920)

daň

daně z nemovitosti měli možná smysl za totáče a i tady je polemika proč to vůbec ten stát dělá ? ano, jeden názor tu byl, že je to snadno prověřitelná daň, máš zaplaceno , nemáš zaplaceno ! .. ale pokud stát zvyšuje inflaci, pokud stát zvyšuje jednostraně výdaje lidí, měl by udělat i to, že zvýší příjmy lidí.. a tady narážíme, ekonomika na to nemá.. to co měla , rozdala prakticky jak to tady už někdo psal těm, kteří jsou dotováni státu v jeho aparátu- vojáci, policie,soudci, státní zástupci to jsou lidé, co nic neprodukují a přesto je stát platí lépe nežli ty,co se musí ohánět.. za kapitalismu by mělo platit pravidlo, pokud si koupíš byt, dům, je to tvůj majetek, zaplatil si za něj a nic více už po tobě nebudeme chtít.. uvedl jsem v diskuzi např.  co všechno zaplatí rodina při koupi domu-domku a pak platí ještě roční platbu daně z nemovitosti.. tento dům bude vlastnit po 3generace to znamena 1 generace 25let, po 3 generace drží dům ,daň z nemovitosti ročně stojí dejme tomu po 1000kč  to je teda 3generacepo25letech=75let platba za nemovitost, daň 1000kč pokud bude stabilní= 75let x1000kč= 75000kč zaplatí vlastník za svou koupenou nemovitost. NENÍ TO DOST FINANCÍ ! ZA NIC STÁTU ? ..a nyní pokračování- vlastník se po 75letech rozhodne tuto nemovitost prodat, prodá ji- dříve=nedávno  musel zaplatit daň z příjmu prodeje nemovitosti- dnes tedy nemusí..ovšem nový vlastník =kupec začne tomuto státu v podobě daně zase platit za to, že tuto nemovitost převedl za poplatky na sebe každoročně daň. Pro nového vlastníka je to novinka-ok! ..ale pro stát je to stále nedůstojné okrádání vlastníků v podobě této nesmyslné daně. Pokud bude nový vlastník tuto nemovitost držet opět 3 generace ve své linii, odvede státu pomyslně opět 75000Kč na daních, což už je 75000 za prvého vlastníka +75000 za druhého vlastníka, dohromady je to 150000Kč za to že dům vlastně někdo vlastní, stát do této nemovitosti nedal ani korunu a za 100let má tuto nemovitost zaplacenu vlastníkem, ale vlastníkem není a ani tak nevystupuje, jen má nataženou ruku v dani. To už v diskuzi tady vlastně někdo taky nakousl, je vůbec vlastník nemovitosti vlastníkem, když platí daně z koupené nemovitosti.. a vydělává obrovské peníze stát ikdyž nic nevlastní ... může někdo namítat, že je to dobře, ten však má budto výdělek vysoký a nezasloužený a nebo nic nevlastní.. stát vlastně trestá Ty, co se starají sami o sebe.. 30let budování kapitalismu a vybudovali jsme sociální stát -skoro samé socky, jenže někteří socky si to zaslouží ale někteří ne.. nevidím tady ani kladný pohled na dotace k bydlení- fráze máš na to bydli, nemáš na to hledej levnější, jenže spoluobčané ty dostávají dotace ikdyž na to nemají , nehledají si levnější bydlení a stát přerozděluje a přerozděluje, protože oni mají dzeti a hodně dzetí... to je jediná kvalifikace k dostání dotací od státu sociální dávky.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (12) 20.08.20 08:04  PavelBrno  (213944)

daň

Vidím, že se odchýlým od ostatních, ale neměl bych s tím problém.....

 

za větší RD v Brně platím 1500 Kč za rok....

veškeré výnosy z daně z nemovitostí jdou obci kde tato stojí....

za svoji rodinu platím přes 2200 Kč za odpadky a to jde taky obci

děti za které rodiče odpadky neplatili skončili v exekuci a ty se nyní ruší, takže mé děti to mají zaplacené ale ostatní nemusí....

 

Myslím, že daň z nemovitostí je opravdu malá.....

Němci mají v dani z nemovitostí jednu drobnost, mášli tam trvalý pobyt zaplať jen 50%

 

 

Já bych navrhl aby daň z nemovitostí byla za můj větší RD v Brně třeba 10 000 Kč/ rok z toho sleva za trvalý pobyt 50%, zrušit poplatky za odpady ať to obce vyřeší z této daně, stejně jako z ní řeší osvětlení, chodníky, ulice či MHD a divadla.

Hlavně bych ale zvýšil daň z nemovitostí z pozemků (proluk) v zastavěném území - nechť z toho platí jako by tam něco již stálo....

 

 

Ale nebojte poslanci se toho ani detoknou.... oni mají dost spekulativních nemovitostí, tak jim to vyhovuje tak jak to je.... pro ně je zajimavější zrušit přirážku pro příjmy nad 140 tis./měs.

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (8) 19.08.20 22:07  Pavel Neochotny  (213937)

Dan z nemovitosti

A je to tady. Tyto uvahy se daly ocekavat. Ceny nemovitosti pry porostou do nebe a kvantitativni uvolnovani je stribrna kulka, ktera nas pry nic nestoji. Nekdo tady napsal, ze stat chce brat tem kteri tvrde pracuji a splaci hypoteky a pritom jim nic nedal. Neni to tak uplne pravda. Stat a centralni banky svou menovou politikou podporuji pujcovani a dluzniky na ukor tech kteri si nepujcuji. Inflace znehodnocuje jakekoliv uspory a tem co si pujcuji zmensuje skutecnou hodnotu jejich dluhu. Proc by mel danovy poplatnik bez hypoteky doplacet na danoveho poplatnika s hypotekou? K cemu jsou vsechny ty covid zachranne programy nekomu, kdo praci ma a zaroven nema hypoteku. Zachranuji se hlavne hypotekari a banky a jejich majetek nominalne roste, tak jak se prifukuji ceny nemovitosti, zamerne. Proc by melo byt od veci platit z tohoto majetku vetsi dan? Zvlaste pak pokud se to udela progresivne od jistych limitu.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (11) 20.08.20 02:09  Josef Lička  pepa66zavinacseznam.cz  (213941)

Dan z nemovitosti

Než si občan pořídí nemovitost je mu zdaněna dvakrát až čtyřikrát.Podle mého je to těžce nemorální jednání státu a jednání z pozice síly a moci. Stát by měl šetřit daněmi občanů,šetřit na státních úřednících, neb jsou placeni námi,občany! Státní úředník,politik,soudce,policista,voják a další nic nevyprodukují a berou peníz pracujícím.Ještě mají při zákonu o státní službě nárok na výsluhu, odchodné,státní důchod a pod.Je to morální?  Stát by měl také šetřit na dotacích, výběrových řízeních a tendrech. Prostě nečerpat peníze na neužitečné věci a tam, kde je riziko korupce a zneužití.Jako pracující a občan  nemám možnost kontroly účelně vynaložených prostředků.

Těžce zdaním svůj příjem, následně zaplatím DPH ze stavebního materiálu, nemluvě o poplatcích při schvalování stavebního povolení,kolcích a poplatcích na vklad do katastru nemovitostí a nedej bože se rozhodnu nemovitost prodat. Ještě nedávno bych platit daň z převodu nemovitosti.Při koupi starší nemovitosti si prodávající samozřejmě promítne tyto daně do ceny nemovitosti.A nyní plať občane daň ještě každý rok !!!

Zkuste si jen tak zapomenout zaplatit tuto daň z nemovitosti finačnímu úřadu jeden rok a uvidíte co se stane. Exekuce, zabavení majetku s následým prodejem pod cenou.Podle mého, pokud platíš z majetku (nemovitosti) daň, tak majek není tvůj !!!. Je to jen nafintěná ILUZE vlastnictví a nemáš nic.Jednou nezaplatíš daň a příjdeš o majetek!!! Takže si kladu otázku - je to vůbec Tvé? Podle mého by občan, který si těžce vydělal na bydlení a zdanil povícero svúj " nespekulativní majetek", by neměl více platit daně z majetku bydlení, kde má trvalé bydliště.

Platit by měli lidé majetek kde nebydlí, mají ho na investice a případně pro spekulace. Toť vše co jsem měl dnes na srdci.

Hrdě

Josef Lička

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 19.08.20 20:58  om  (207685)

Švýcarsko

Ve Švýcarsku je obecná daň z majetku, která započítává nemovitosti, fondy, akcie apod. Jde o čistý majetek, tj. dluhy jsou odečteny. Když má tedy někdo nemovitost za 5 mega a nemá na ni úvěr, tak zaplatí kantonu 0.3-0.5% ročně z těch 5 mega, což je 15-25 tisíc a to není zrovna málo.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (12) 19.08.20 21:22  Vlk  (213925)

Švýcarsko

Až nás naše elita dovede na úroveň Švýcarska, tak budiž, zatím jsme  chudí příbuzní a přirovnání je absurdní

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (8) 19.08.20 22:08  om  (207685)

Švýcarsko

Samozřejmě se sluší dodat, že taky mají výrazně nižší daně z příjmu než my. A jejich obdoba DPH je ani ne poloviční proti naší...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:


Diskuze České daně 3: Probuďme daň z nemovitostí, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi České daně 3: Probuďme daň z nemovitostí

České daně 3: Probuďme daň z nemovitostí - zdrojová stránka k tématu diskuze České daně 3: Probuďme daň z nemovitostí.

Zasílání Denního souhrnu názorů na České daně 3: Probuďme daň z nemovitostí e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu České daně 3: Probuďme daň z nemovitostí.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.