Slabá koruna není klíčovým důvodem momentálně citelné české inflace, mnohem spíše za ni může dosavadní rychlý růst mezd v ČR - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 7 (7)
 
přečíst (6) 03.06.20 16:02  FMach  fmachzavinacemail.cz  (211894)

Inflace či zdražování ?

Oboje je důsledk několika věcí a to , inflace je vlastně do značné míry zisk pro banky je to taková malá měna, kdy se znehodnocují peníze, dále inflace pomáhá k ziskům i  v cenách všeho, ale jen těm co to využívají, to jest vyrábí a distribují zboží, na vlně inflace se dá zbohatnout a dalším aspektem zdražování je globelizace a burzy, tam je těch příživníků hodně a samozřejmě i jim se musí platit a tak ceny stoupají a poskledním dílem skládačky je sběstačnost bez globalizace, pokud bychom byli takhle soběstačni, pak by u nás ceny nerostli, jelikož by se na nich nepřiživovali dlaší paraziti. Příklad, mléko se vykupuje za 7,90 Kč a stojí 16 až 38 Kč a musíte přičíst zisky z mléka co se z něj odsaje na sýry, jogurty, pudinky  apod. ( omyl pudinky vlastně v dnešní době mléko ani neviděli a tak je škrtám) a zbytek se přibarv ý, ochutí a dolní sajrajtem a je z toho mléko do krabic. Toto vše je proti nám postaveno , tak, aby chytráci na nás zbohatli a nás přesvědčili, že je to správné. Dále bych dodal, jistě jste si všimli u potravin značky BIO a pod. a možná nevíte jak to vše vzniklo. Takže nejdříve se vyrábělo vše v super BIO kvalitě a ta se hlídala a obchodníci se snažili to všelijak upravit, a tak vzniklo z toho dnešní BIO, ale tím to nekončí, dále se potraviny okrádali a nahrazovali kvalitní suroviny rlznými náhražkami až vzniklo to co dnes běžně kupujeme v supermarketech a to nepočítám kroky západu že nám dávají horší kvalitu. Následně se hleda způsob jak ještě více zbohatnout a tak se některé náhražky a chemie z výrobků odstranili a začalo se tomi říkat BIO. Ale toto BIO s tím co bylo na počátku nemá nic společného je to jen slabý odvar kvality. Zde se vymlouvají na rychlý růst mezd, ale sami přiznávají, že produktivita práce u nás je na 85 % produktivity západu, ale platy jsou tak na 40% a spíše méně. Takže pokud se mluví o rychlém růstu platů jako zdroj zdražování, je to jen manipulace a věřte tito zloději nám to vysvětlí tak, že zdražování je nevyhnutelné, ale neřeknou nám, že je to proto, že nechtějí slevit ze svých bezpracných obrovských zisků.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 03.06.20 18:27  jarda  (182462)

Člověče v první řadě se naučte česky

Koukat na ta vaše měkká "I" všude tam, kde mají být tvrdá a na všechny ty ostatní slovní novotvar, je opravdu děs. To mě pak od takového člověka nezaujme ani nějaká myšlenka. Mimochodem, já osobně kupuji mléko v akci u Alberta za 11,90, což je jen o málo více než dvojnásobek ceny za socialismu (tehdy stála krabice mléka 5 Kčs, průměrná mzda koncem 80. let byla cca 3600 Kčs/měsíc ). Muset kupovat tak drahé mléko za 38 Kč ( případně drahé i jiné potraviny), začnou lidé teprve  tehdy, až zvítězí ta hloupá myšlenka od našich nácků a obdivovatelů bývalých JZD. To jest, navyšovat ročně tržní podíl tuzemských potravin o 5% až na cílových 85% celkem ! Jednak je to naprostá zhovadilost, nemá to právní oporu v EU, jejíž jsme členem, a navíc teprve potom, kdyby se to nedejbůh přijalo, se dočkáme té parádní inflace. Až zmizí možnost konkurence zahraničních potravin, tak vám tuzemští výrobci nasadí takové ceny, že se vám budou oční bulvy kroutit. A na kvalitu budou kašlat, stejně jako někteří z nich dnes. No, když si k tomu všemu přečtu u silnice ten nový předvolební hit -  naprosto praštěný text na bilboardech jedné národovecké partaje s marginálním významem , že "je lépe jíst české potraviny, než ten odpad z EU ", tak to už dnes vím, že potom bych si opravdu rád jezdil pravidelně pro ten "odpad z EU" a můj příspěvek na naplňování státního rozpočtu DPH z potravin by byl téměř nulový. Ať si to tady potom všechno papají a polévají kečupem téměř bez rajčat ti, kteří to všechno vymysleli.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 03.06.20 17:14  Občan ČR  (211896)

Inflace či zdražování ?

Ano, mnozí zaměstnanci a brigádníci by se měli chytit za nos, než začnou s těmi svými požadavky na zvyšování mezd (které často navíc odůvodňují nerelevatními argumenty jako je hypotéka, kterou platí). Až se bude naše produktivita - a hlavně vůle odevzdat maximum svých sil ve prospěch firmy - blížit aspoň dvou třetinám toho, co jsem viděl a zažil třeba v Japonsku, až bude naše pracovní morálka na porovnatelný úrovni, tak potom mohou přicházet s požadavky na zvyšování mezd.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 03.06.20 13:25  Jindra_J  (211138)

nesmysl

Doporučuji autorovi podívat se na vývoj mezd v Německu. Když už jsme údajně jako ta další spolková republika, pak zcela nezorumím tomu, proč jsou u nás na stejných pozicích mzdy tak diametrálně odlišné.

Třeba v posledním kvartále 2019 mzdy v Německu rostly o 1,9%. Pravda, u nás možná procento bylo vyšší (po mnohaleté stagnaci), ale co takhle vzít v úvahu procentní základnu?

Zcela logicky růst platů v ČR musí být procentuálně vyšší, jinak Německo nedoženeme ani za 1000 let.

 

 

 

 

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 03.06.20 12:16  aaa  (198523)

Inflace může bý ještě horší

až ti chudáci v soukromém zjistí, jak se rozevírají nůžky mezi soukromým a státním sektorem, až budou chtít ten rozdíl udržet.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 03.06.20 13:37   (190978)

Inflace může bý ještě horší

Jenže soukromej sektor si na sebe musí vydělat, nemůže to ukrást lidem, jako stát.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 03.06.20 12:12  aaa  (198523)

Ve státním jsme v průměru na 40 000 Kč.

Prostě růst mezd je tažen státem a ne soukromým sektorem, z toho plyne inflace. 

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:


Diskuze Slabá koruna není klíčovým důvodem momentálně citelné české inflace, mnohem spíše za ni může dosavadní rychlý růst mezd v ČR, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Slabá koruna není klíčovým důvodem momentálně citelné české inflace, mnohem spíše za ni může dosavadní rychlý růst mezd v ČR

Slabá koruna není klíčovým důvodem momentálně citelné české inflace, mnohem spíše za ni může dosavadní rychlý růst mezd v ČR - zdrojová stránka k tématu diskuze Slabá koruna není klíčovým důvodem momentálně citelné české inflace, mnohem spíše za ni může dosavadní rychlý růst mezd v ČR.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Slabá koruna není klíčovým důvodem momentálně citelné české inflace, mnohem spíše za ni může dosavadní rychlý růst mezd v ČR e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Slabá koruna není klíčovým důvodem momentálně citelné české inflace, mnohem spíše za ni může dosavadní rychlý růst mezd v ČR.

 Burza Prime 02:05 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  0.00  0.00% 
 ČEZ  0.00  0.00% 
 ERSTE  0.00  0.00% 
 GEN(NORTON)  0.00  0.00% 
 GEVORKYAN  0.00  0.00% 
 KB  0.00  0.00% 
 KOFOLA  0.00  0.00% 
 MONETA  0.00  0.00% 
 PHOTON  0.00  0.00% 
 PILULKA  0.00  0.00% 
 PM  0.00  0.00% 
 PRIMOCO   0.00  0.00% 
 VIG  0.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 87.55 USD 08:24   
 Zlato 2331.95 USD 08:24   
 Stříbro 27.25 USD 08:24   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 82.38 USD 08:24   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.