Colosseum (Colosseum)
Podílové fondy  |  26.03.2024 17:21:17

Fond NEMO je nově v režimu dlouhodobého investičního produktu

Lokální investiční nemovitostní fond NEMO je nově v režimu dlouhodobého investičního produktu neboli DIP. Klientům tak nabízí další alternativu k existujícím penzijním fondům a doplňkovému penzijnímu spoření. Stát chce nově podporovat zodpovědné občany, kteří se nebudou spoléhat pouze na státní důchodový systém.

V případě investice do DIPu, stát umožní o tyto příspěvky snížit daňový základ. A to do výše až 48 000 korun ročně v součtu za všechny využívané produkty spoření na stáří. Například, pokud si klient bude na důchod spořit formou investice 4 000 korun měsíčně, celou investovanou částku může odečíst od základu daně a uspořit tak 7 200 korun ročně na dani z příjmu.

Zaměstnavatelé, kteří nabídnou svým zaměstnancům jako benefit příspěvek do DIPu, navíc nemusí odvádět sociální a zdravotní pojištění až do výše 50 000 korun ročně na jednoho zaměstnance. Efektivně tak získá zaměstnanec vyšší čistý bonus, který je nákladově efektivnější i pro firmy.

Podle Patrika Novotného, investičního stratéga společnosti Colosseum, budou do léta letošního roku v režimu DIP fungovat všechny produkty společnosti, tedy i Investiční program ivy a TOP ETF.

Klienti si tak rozloží své úspory do různých tříd aktiv, aby diverzifikovali investiční riziko. Navíc s tím bonusem, že o tyto investované peníze sníží svůj daňový základ. Je na místě také zdůraznit, že takto investované finance musíte ve fondu držet minimálně 10 let a do 60 let věku investora. Obě podmínky musí být splněny současně. Pokud byste se rozhodli uložené peníze vybrat předčasně a porušíte tak podmínku 10/60, týká se vás povinnost zpětného dodanění.

Investoři si mohou rozložit své úspory do různých tříd aktiv a oproti Doplňkovému penzijnímu spoření využít větší flexibility v diverzifikaci svých investic. Pro řadu klientů může být motivační výhoda v podobě slevy na dani. Investor, který chce, byť část svých investic držet alespoň do svých 60 let, využije synergie právě se slevou na dani. Je však potřeba vnímat, že výběr investovaných prostředků před dosažením 60 let věku nebo dříve než 10 let od založení DIPu, může znamenat povinnost vrátit státu dříve uplatněné výhody,“ říká Patrik Novotný, investiční stratég společnosti Colosseum.

Fond NEMO patří mezi TOP nejvýkonnější retailové fondy

Nemovitostní fond NEMO, jehož je společnost Colosseum výhradním distributorem, se umístil v roce 2023 mezi top 5 nejvýkonnějšími nemovitostními retailovými fondy v ČR a připsal svým investorům zhodnocení 7,21 % p.a. Česká republika, zejména Praha, je pro fond konzistentní a dlouhodobě udržitelný trh se zajímavým potenciálem nájemního výnosu.

Fond spravuje aktiva v hodnotě 2,2 miliard korun. Jedná se zejména o prémiové kancelářské budovy s bonitními nájemníky, kteří mají uzavřené dlouhodobé nájemní smlouvy. Specifikem strategie Fondu NEMO je zaměření na komerční reality přímo v Praze. Zejména proto, že Praha je stále v Česku nejvyhledávanějším místem pro nájem komerčních prostor a to jak českých, tak i zahraničních firem. Z dlouhodobého hlediska jsou prémiové komerční nemovitosti v České republice považovány za nejstabilnější segment komerčních nemovitostí. Obsazenost budov fondu NEMO je kolem 97 procent.

Fond NEMO má v budoucích letech nastavenou jednoznačnou a konzervativní strategii. Díky defenzivní strategii správy nemovitostí plyne majorita jeho výnosu primárně z nájmů a nikoliv z agresivního přeceňování.

„Dlouhodobě fond cílí na výnos překonávající inflaci o 1 - 2 %. Fond NEMO v posledních letech vlivem vyšší inflace, která se projevila vyšším nájemním výnosem vzhledem k přítomnosti inflačních doložek v nájemních smlouvách, dosáhl vyšších zisků, nežli je jeho dlouhodobý cíl. Také díky posledním letům je jeho anualizovaný výnos od založení 5,9 % p.a.,” uvádí Patrik Novotný, investiční stratég společnosti Colosseum.

Colosseum

Colosseum, a.s. je ryze český obchodník s cennými papíry působící na trhu od roku 1997. Produktové portfolio zahrnuje investiční program ivy, který přináší vyvážené portfolio s orientací na optimalizaci výnosů a rizika a řadí se mezi nejúspěšnější produkty svého druhu na trhu. Vedle toho Colosseum poskytuje službu TOP ETF, která klientům zprostředkovává pravidelné investice do ETF jednoduše. Colosseum je distributorem nemovitostního fondu NEMO, který prostřednictvím investic do prémiových českých kancelářských budov nabízí stabilní výnos.

Více informaci na: www.colosseum.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688