olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  16.10.2023 15:20:00

Burza práce a vzdělávání v Olomouci nabídne poučení i zábavu

Burza práce a vzdělávání v Olomouci nabídne poučení i zábavu

Pro žáky základních škol a jejich rodiče, pro studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol, pro výchovné a kariérové poradce a všechny, kdo hledají zaměstnání, i širokou veřejnost, je určena Burza práce a vzdělávání. Ta se uskuteční ve čtvrtek 19. Října od 9 do 17 hodin v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc. Vstup a veškeré poradenství pro návštěvníky jsou zdarma.

Účast na tomto veletrhu přislíbily více než čtyři desítky nejvýznamnějších zaměstnavatelů z Olomouckého kraje a z nejrůznějších odvětví – počínaje strojírenstvím a elektrotechnikou přes potravinářství, výrobu plastů a obalů, stavebnictví až po společnosti působící v oblasti obchodu, informačních služeb, v bankovnictví, pojišťovnictví a zdravotnictví. Chybět nebudou ani personalisté z armády a policejních složek. Na burze představí svou vzdělávací nabídku i třicítka vybraných středních a vysokých škol, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé zájem.

Akce je určena nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol či stávajícím studentům. Navštívit burzu by měli i ti, kteří se nějakým způsobem podílejí na volbě povolání – ať už jsou to rodiče teenagerů nebo výchovní poradci ze základních škol. V neposlední řadě je samozřejmě pamatováno přímo na žáky posledních ročníků základních škol, kteří o svém studijním zaměření nebo budoucím zaměstnání teprve začínají uvažovat.

„Lidem hledajícím nové zaměstnání doporučujeme vzít si s sebou několik výtisků svého profesního životopisu,“ připomíná ředitel Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci Jiří Šabata a dodává: „Naši specialisté nabídnou široké spektrum poradenských služeb všem, kteří se zajímají o své budoucí pracovní uplatnění – ať už se jedná o výběr školy, studijního oboru, rekvalifikace nebo hledání volných pracovních míst. Kromě ÚP ČR budou mít na akci své stánky i Okresní správa sociálního zabezpečení a Státní úřad inspekce práce.“

Návštěvníci se mohou těšit na řadu zajímavostí a bohatý doprovodný program. K vidění bude např. venkovní přehlídka vojenské, policejní i zemědělské techniky, proběhnou ukázky výcviku služebních policejních psů nebo zásahu vězeňské služby. Na jednotlivých stáncích vystavovatelů najdou příchozí řadu zajímavých exponátů, chybět nebudou ani ochutnávky výrobků, soutěže, vizážistické služby, fotokoutek pro tematické focení a řada dalších lákadel.

„Pro děti a mládež je připravena soutěž o atraktivní ceny na stáncích vystavovatelů a k vidění bude i tzv. „Živá knihovna povolání“. Žáci si budou moci vyzkoušet některé pracovní činnosti z oblasti zemědělství, strojírenství, elektrotechniky, informačních technologií i zdravotnictví,“ doplňuje regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR Richard Koubek.

„Jsem moc ráda, že v letošním roce bude burza opět hostit v 1. patře pavilonu A krajské kolo odborné soutěže T – Profi (Talenty pro firmy), kde společné týmy žáků ZŠ a studentů SŠ sestaví a zprovozní nový, funkční a pohyblivý model skutečného zařízení – a to vše pod dohledem kapitána z reálného prostředí firmy,“ uzavírá ředitelka Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje Jitka Janečková Moťková.

Burzu Práce a vzdělávání pořádá Úřad práce ČR, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje a Svaz průmyslu a dopravy ČR za podpory statutárního města Olomouce. Veškeré informace o burze (vč. seznamu vystavovatelů) jsou k dispozici na webu www.burzapav.cz.

Zdroj: Úřad práce ČR

Fotografie:

| Poslední úprava: 16. října 2023 (po)

A.I.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688