MONETA Money Bank (MONETA)
Hypotéky  |  27.07.2021 16:33:55

Klienti MONETA Money Bank preferují refinancování hypoték online. Podepsat smlouvu na pobočku chodí už jen každý čtvrtý

MONETA Money Bank mezi svými klienty eviduje výrazný nárůst zájmu o refinancování hypotéky online přes službu Refinanso.cz. Refinancování hypotéky z pohodlí domova za pomoci bezplatného online ocenění nemovitostí a automatického vygenerování úvěrových smluv již preferují tři ze čtyř klientů.

Růst popularity refinancování hypoték v online světě vnímáme jako jasný signál toho, že jsou naši klienti plně připraveni na digitalizaci bankovního sektoru, a to i ve složitějších procesech, jako je právě sjednávání úvěrů na bydlení či jejich refinancování. Nyní evidujeme, že zhruba 75 % nových klientů uzavírá smlouvu na refinancování hypotéky plně online bez fyzické přítomnosti na pobočce. Nárůst je logický – komu by se chtělo chodit na pobočku, když může refinancovat hypotéku z pohodlí domova, a navíc s atraktivní úrokovou sazbou,“ říká Matěj Novák, senior manažer hypoték a externí distribuce MONETA Money Bank, s tím, že přes Refinanso bylo doposud podepsáno 2 820 smluv v celkovém objemu necelých 7 miliard korun.

Refinanso vniklo jako start-upový projekt, který vstoupil na český hypoteční trh na jaře 2019 s podporou MONETA Money Bank. Od prosince téhož roku se stal plně integrovanou součástí banky. Na stránce https://refinanso.cz najdou zájemci hypoteční kalkulačku a také srovnání úrokových sazeb ostatních bank. Pokud klienta nabízená sazba zaujme, může mít refinancování předschválené do 2 minut, nabídka je pak platná ještě po dobu následujících 30 dní. Refinanso si může dovolit nízkou úrokovou sazbu z toho důvodu, že jde o pokročilou digitální platformu, která navíc minimalizuje personální náklady. Aktuální úroková sazba činí 1,89 % p. a.

MONETA Money Bank platí na českém bankovním trhu za lídra v digitalizaci, oblast financování bydlení proto není výjimkou. Kromě online refinancování hypoték spustila banka v listopadu loňského roku online sjednávání nových půjček na bydlení na několik kliknutí. V nejbližší době by mělo přibýt online oceňování nemovitostí, skóring a digitální podpis. Plánovanou novinkou je také ověřování klientů prostřednictvím bankovní identity, které chce MONETA spustit v říjnu.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a ESG

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Hypotéky:

12.04.2024  Trh s hypotékami ožívá (video) Ceskatelevize.cz (ČT)
04.04.2024  Sazby hypoték nadále klesají (INDEX) Broker Consulting (Broker Consulting)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688