TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  22.03.2019 17:02:51

Platy ve Škodovce znovu porostou. Průměrná mzda se blíží 55 tisícům

Nová kolektivní smlouva ve Škodě Auto je dojednána, hlásí vedení automobilky i odboráři. Platy porostou všem tarifním zaměstnancům o pevnou částku 2.500 korun měsíčně. Součástí dohody je i tučný jarní bonus navýšený o mimořádnou prémii.

Průměrná mzda tarifního zaměstnance ve Škodě Auto byla už loni na rekordní výši 51.275 korun. A letos znovu poroste, automobilka plošně přidá svým lidem 2.500 korun.

Vedení automobilky a odbory Kovo v pátek společně ohlásili dohodnutý kompromis, odboráři původně přišli s optimistickou představou zvýšení platů až o 4.000 korun.

"Novou kolektivní smlouvou jsme společně se sociálním partnerem Kovo dosáhli výsledku, který na jedné straně odráží náročné tržní prostředí a současně oceňuje výkon zaměstnanců," říká předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier.

Vedení automobilky čeká složité období v automobilovém průmyslu, který ve velkém přechází k elektrickým pohonům. Nové technologie vyžadují obří investice, které v příštích letech hodně zatíží rozpočet.

"Je zřejmé, že v takové situaci si už nemůžeme dovolit mimořádně vysoký nárůst tarifů, jaký byl dojednán v minulém roce. Našim cílem je dlouhodobé zajištění konkurenceschopnosti a tím i pracovních míst pro naše zaměstnance," dodal Maier a poděkoval odborům za konstruktivní jednání.

Kromě navýšení mezd čekají zaměstnance Škodovky znovu i tučné bonusy. Ten jarní jim přijde už v květnu s výplatou za duben. Odráží se v něm ekonomické výsledky firmy v loňském roce a automobilka k bonusu přihodí i mimořádnou jednorázovou prémii 4.000 korun. Jarní bonus tak v součtu dělá 65.000 korun, což částku na květnové výplatní pásce zvedne nad 100 tisíc hrubého.

Další část bonusů dostanou lidé ve Škodovce v červnu a před Vánoci, kdy jim vedení vyplatí i další jednorázovou prémii ve výši 2.000 korun. Více zde:

"Všichni zaměstnanci si za svou tvrdou a odpovědnou práci v roce 2018 tento bonus více než zaslouží," podotkl člen představenstva za oblast řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar.

Kolektivní smlouva bude opět platit jeden rok, pak se bude vyjednávat znovu.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688