Babiš a sociální demokraté nejspíše nahradí superhrubou mzdu dvěma sazbami daně ze mzdy hrubé. Pro vládní strany jde o „win-win“ aranžmá, pro ekonomiku už tolik ne - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 15 (15)
 
určitě nečíst (10) 19.08.20 14:55  Přemek  (199742)

Kdo se bojí progresivní sazby DPFO?

Zrušení progresivní sazby DPFO bylo tím nejhorším daňový zločinem Topolánkovy "pravicové" vlády, která dodala další kolosální pitomost - superhrubou mzdu. Je čas to napravit, protože neubrzděné slintání po ekluzivních příjmech vede pouze k parazitismu těch bezohledných vůči těm, kterým alespoň základní ohledy zbyly. Takž vláda chystá i neco jako návrat proresivní sazby.

Ono to ale chce něco jiného: V podmínkách zdrojové nestability a krizových jevů, kdy se vytvářejí nadbytečné soukromé rezervy, je nezbytné je aktivizovat tím, že prohibitivní progresivní pásmo, řekněme 60 % nad 720 000 ročně (60 000 měsíčně) doplníme opcí vynětí z progrese při převedení příjmů nad hranici uvedeného pásma na veřejné investice. Tím se účinně přibrzdí egoistická penězománie některých vysokopříjmových a současně se odbřemení veřejným rozpočtům a fondům při zachování efektivních investic vežejného charakteru a tím i obecného prospěchu. Mám na mysli především infrastrukturu a některé veřejné statky.

Až bude stát bez dluhů s vyrovnaným či přebytkovým rozpočtem, může se přejít k systémové reformě.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (10)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 19.08.20 17:09  Vlk  (213925)

Kdo se bojí progresivní sazby DPFO?

Všichni se bojí, kde je stát zase obere. Superhrubá mzda mohla být zrušená už v r. 2015 v době hojnosti. Kde jsou příjmy, které stát získal z tohoto,jak říkáte zločinu? Co dělala sociální demorkacie pro to, aby byla důchodová reforma? zrušila stávající, byť možná nedokonalou, místo toho, aby ji upravili. Kde jsou příjmy za roky prosperity a rekordních příjmů státního rozpočtu? Proč od roku 2017 nebyl vyrovnaný státní rozpočet, jak bylo deklarováno. Teď se pláče nad rozlitým mlíkem, a rozhazovačný a přebujelý stát potřebuje nové zdroje. Hospodařit by se měli naučit. Zatím jsme byli všichni svědky nehorázného rozhazování.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (8) 19.08.20 15:35  Bejvoč Jméno 'Bejvoč' používá stále stejný uživatel  bejvoczavinacseznam.cz  (201373)

Kdo se bojí progresivní sazby DPFO?

Proč tak sálodlouhé slinty??? Prostě to řekněte narovinu, Pěkně po bolševicku schopným brát a neschopným dávat. Tak s tím jděte do prd...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 19.08.20 08:35  Tomáš Beneš  (213905)

nějak nechápu ten propad

Reálně sníží daň o čtvrtinu (z 20,1 na 15 %). Výpadek prý bude 90 miliard.Přitom inkaso daně z příjmů ze závislé činnosti za rok 2019 zveřejněné finanční správou je 216,29 miliardy viz https://www.financnisprava.cz/cs/dane/analyzy-a-statistiky/udaje-z-vyberu-danihttps://www.financnisprava.cz/cs/dane/analyzy-a-statistiky/udaje-z-vyberu-dani

Může mi to někdo vysvětlit? Pokud by 90 mld tvořilo 5,1 %, pak celá suma by činila 1,75 bilionu korun..

To tolik dělá solidární přirážka? Vůbec mi to nesedí, kde se to číslo vzalo.


Díky


TB

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 22.08.20 11:40  Chytil  (212468)

nějak nechápu ten propad

Vysvětlení je prosté: Vy jste ve škole nedával pozor a neznáte rozdíl mezi procentem a procentním bodem. Pokles z 20.1% na 15% je pokles sazby daně o cca 25%. Podobně, solidární přirážka 7% je ve skutečnosti zvýšení 15% sazby daně o 46%.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 19.08.20 08:51  Dacan Strom  (213907)

nějak nechápu ten propad

Nejde o sazbu, ale o to, kolik reálně zaměstnanci platí daň z příjmu. Po zavedení superhrubé mzdy a daňové slevy většina zaměstnanců daň z příjmu neplatila, nebo jen pár stovek / procent. Tím, že  Babiš nevalorizoval daňovou slevu, se zvedlo daňové zatížení zaměstnanců o těch 90 miliard, u průměrné mzdy to dělá cca 16 tisíc ročně navíc, než za Kalouska, kdy byla daňová sleva zhruba 10% průměrné mzdy.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 19.08.20 20:05  stas  (206718)

nějak nechápu ten propad

Sleva na dani reálně poklesla. Hážou dohromady nominální hodnoty s reálnými hodnotami a ve finále to bude tak, že se daň zvýší, protože ani v době konjuktury se jim nepodařil udržet vyrovnaný rozpočet a to sem proudily miliardy korun z ECB na dotacích, které stačili rozkrást a promrhat. Bez dotací by HDP ČR pouze stagnovalo na 74% průměru, což bylo i na začátku vstupu do EU. BlackRock bude přebírat penzijní systémy v Německu a ve Francii. I u nás se nechá vydržovat estébácko-bolševická cháska dluhopisy, které končí ve spárech BlackRocku emitovaných v eurech, takže pokles koruny by se náramně hodil pro vyšší výnos. Bylo by naivní si myslet, že BlackRock je nějaká soukromá americká charita, ale je to finanční kolos, který celosvětově spravuje přes 6 bilionů dolarů aktiv. 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 20.08.20 13:27  lukyspe  (213951)

nějak nechápu ten propad

přesně tak

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (6) 19.08.20 09:38  xyz  (212590)

nějak nechápu ten propad

Ano, pokud by jim šlo o lidi, jednoduše zvýší odpočitatelnou položku, ale protože lidi jsou až na posledním místě, dělají tanečky, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 19.08.20 09:49  Dacan Strom  (213907)

nějak nechápu ten propad

Koza už je dávno sežraná, proto Babiš jen slibuje (když se blíží ty volby, ...). Ve výsledku bude zrušení superhrubé mzdy a progresivní zdanění, takže se snížení bude týkat jen těch, kteří už teď daně neplatí a ti ostatní si připlatí.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 19.08.20 09:52  Tomáš Beneš  (213905)

nějak nechápu ten propad

Děkuji za jasné vysvětlení...

Přesně o navýšení slevy na poplatníka jsme se bavili - proč to nenavýší a daně nechají jak jsou? To by mělo plošný a jednoduchý efekt pro všechny, bez nových formulářů, školení atd.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (4) 19.08.20 15:03  Přemek  (199742)

nějak nechápu ten propad

A kolik by ta sleva měla činit? Jaký dopad by měla na stabilitu veřejných financí? Když jde o lidi, tak je stačí motivovat k práci, aby si sami na sebe a své rodiny poctivě vydělali a současně motivovat řídící elity, aby přestali ze sebe dělat übermensche a ponechali lidem více prostředků směny. Stabilizovaná ekonomika nepotřenuje rezervy ani v podobě soukromý úspor ani podnikových rezerv, pokud je produkce vázána disponibilitou zdrojů. Současný finanční systém je neskutečně nákladný, neefektivní a hlavně neudržitelný, proto je nezbytná leho změna. Pokud zaplatím stokorunou, tato stokoruna by měla být okamžitě k dispozici dalšímu zájemci o transakci, pokud není tao neefektivnost blokována soukromým vlastnictvím prostředku směny.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (4)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (15) 18.08.20 17:52  Novacek  (213883)

Česká pakárna

gratuluji .... vše úžasné a neustálé změny... už si na to všichni zvykli, tak zase všechny nase..me, at je co dělat.... proč jen nesnížit sazbu....raději vše změnit a překopat....

v daních bude taky zmatek jako udělal úžasný ministr školství zmatek se školou???...

dítě jde na autobus bez roušky, v autobuse s rouškou

od autobusu do školy bez roušky, ve škole do šatny a třídy s rouškou.... ve třídě bez roušky, na záchod s rouškou

ze záchoda s rouškou ve třídě bez roušky, na oběd a ve frontě s rouškou, jist u stolu bez roušky,

odchod z jídelny s rouškou do družiny, nebo šatny...ven bez roušky na autobus a v autobuse s rouškou

z autobusu domu bez roušky a doma bez roušky díky bohu

takže pokud nějaká hygieničká, která má mozek si toto vše uvědomí, kolikrát bude dítě odborně dle návodu nandávat a sundávat roušku( do pytlíku, nebo s ní bude mávat v ruce), kolikrát se bude držet v autobusu madla, nebo dveří ve škole a pak nasazovat roušku a sundávat...??? 

a bonus -  úžasný ministr školství chce naše prvňáčky a starší kázensky trestat za případné nenošení roušky??? co tam dělá??? 

takže případně znečištěnou roušku z autobusu omatlanou dětskou rukou s možností nákazy v busu si dítě nandá roušku na obličej a pak ji stejně x krát za den stáhne a nandá... nebo snad mají našim dětem upadnout ruce z neustálého používání desinfekce třeba i 10x za den? 

 

Gratuluji vládě... opravdu bude dělat s daněmi to samé co s našimi dětmi, něco rušit, něco přidávat, nakonec nula od nuly pojde a všichni se z toho zblázníme...

 

Nebo se chce vláda začít promořovat až v chřipkovém období? Realita dle mého názoru nebude mít ČR účinnou vakcínu min do 1/2 2021...natož pro významnou většinu

 

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (10) 18.08.20 19:05  xyz  (212741)

Česká pakárna

Nebojte, už zítra bude zase všechno jinak. Ministryně financí je právnice a paragrafy jsou hodně klikaté. A to co vymyslel min. školství, tak to je také materiál. Bohužel se politikaří a tak nemůžeme očekávat racionální a systémově promyšlené kroky, které by byly k prospěchu všech. Tak chutná moc a pán Bůh nás ochraňuj.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 11.09.20 20:19  Danek  (214603)

Česká pakárna

Kdyz uz jde o penize,by nam mohl nekdo vysvetlit v ktere kapse skonci,kdyz se meni standart televize dvbt na dvbt2 ,jedna se o licencni poplatky a nejedna se o mi- Liony ale miliardy.A licence na rychly internet je vMilionech neli biliardach.A z lidi delaji hlupaky aBezdomovce.........A kdyz uz jsme u vyhod dvd2 vysilaciho standartu takTen ma vyhodu predevsim z 99% pro stat viz. PoplatkyA teprve az 1% HD vysilani a ostatni sluzby pro jednotlivce.Nutnost koupe noveho boxu.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:


Diskuze Babiš a sociální demokraté nejspíše nahradí superhrubou mzdu dvěma sazbami daně ze mzdy hrubé. Pro vládní strany jde o „win-win“ aranžmá, pro ekonomiku už tolik ne, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Babiš a sociální demokraté nejspíše nahradí superhrubou mzdu dvěma sazbami daně ze mzdy hrubé. Pro vládní strany jde o „win-win“ aranžmá, pro ekonomiku už tolik ne

Babiš a sociální demokraté nejspíše nahradí superhrubou mzdu dvěma sazbami daně ze mzdy hrubé. Pro vládní strany jde o „win-win“ aranžmá, pro ekonomiku už tolik ne - zdrojová stránka k tématu diskuze Babiš a sociální demokraté nejspíše nahradí superhrubou mzdu dvěma sazbami daně ze mzdy hrubé. Pro vládní strany jde o „win-win“ aranžmá, pro ekonomiku už tolik ne.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Babiš a sociální demokraté nejspíše nahradí superhrubou mzdu dvěma sazbami daně ze mzdy hrubé. Pro vládní strany jde o „win-win“ aranžmá, pro ekonomiku už tolik ne e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Babiš a sociální demokraté nejspíše nahradí superhrubou mzdu dvěma sazbami daně ze mzdy hrubé. Pro vládní strany jde o „win-win“ aranžmá, pro ekonomiku už tolik ne.

 Burza Prime 10:59 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  660.00  -0.45% 
 ČEZ  862.50  +0.12% 
 ERSTE  1 134.50  +0.62% 
 GEN(NORTON)  470.00  -1.98% 
 GEVORKYAN  256.01  +0.79% 
 KB  796.00  -8.98% 
 KOFOLA  273.00  +0.74% 
 MONETA  96.60  +1.26% 
 PHOTON  43.60  -0.91% 
 PILULKA  178.00  -1.11% 
 PM  15 980.00  -0.13% 
 PRIMOCO   865.00  -3.89% 
 VIG  736.00  -0.27% 
Komodity online
 Ropa 83.73 USD 10:38   
 Zlato 2299.50 USD 10:38   
 Stříbro 26.51 USD 10:38   
 Káva 204.21 USD 10:38   
 Cukr 19.25 USD 10:38   
 Bavlna 75.03 USD 10:38   



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.