Nové zázemí terénních služeb Diakonie Valašské Meziříčí, které pomáhají lidem v jejich domácnostech

V souvislosti s rekonstrukcí prostor I. nadzemního podlaží Domu sociálních služeb na ulici Žerotínova č.p. 319/21, Valašské Meziříčí dochází ke změně pracoviště terénních služeb. Od 15. května najdete služby Poradny pro pečující, Pečovatelské služby, Osobní asistence a Odlehčovací službu terénní na nové adrese Vrbenská 803, Valašské Meziříčí (vedle finančního úřadu). Na stejném místě najdete také Půjčovnu kompenzačních pomůcek.

Výše zmíněné služby sloužící k podpoře domácí péče budou mít v prostorech na ulici Vrbenská 803 stálé umístění. Služba Sociální rehabilitace, která zde již zázemí má, zůstává ve stávajících prostorech. Po dobu rekonstrukce Domu sociálních služeb bude od 20. května s předpokladem do konce roku 2024 na stejnou adresu přesunut také Denní stacionář DOBROMYSL. Poté se vrátí do stávajících prostor na pracoviště Žerotínova 319/21, Valašské Meziříčí.

Domácí zdravotní péče a Domácí hospic SPOLEČNOU CESTOU má své nové pracoviště na adrese Žerotínova 443, Valašské Meziříčí.

Důvodem přemístění služeb do jiných prostor je zahájení rekonstrukce prostor I. nadzemního podlaží Domu sociálních služeb a následné rozšíření pobytových služeb pro osoby diagnózou demence.

Více informací naleznete na www.diakonievm.cz nebo se s dotazy obracejte na tel. č. 739 244 810.

Zaslala:

Zuzana Venturová

fundraising a PR - Diakonie VM


Informace k rozšíření pobytových služeb pro osoby s diagnózou demence

Rozšíření kapacit pobytových služeb pro osoby s diagnózou demence připravuje valašskomeziříčská Diakonie ve spolupráci s městem Valašské Meziříčí. Připravované rozšíření lůžkových kapacit reaguje na velkou poptávku po pobytových službách v souvislosti s demografickými změnami stárnutí obyvatelstva. Bude obnášet úpravu prostor
Domu sociálních služeb. „Tato trojpodlažní budova patří městu Valašské Meziříčí a místní Diakonie v ní ve dvou podlažích už nyní provozuje pobytovou službu domova se zvláštním režimem. Stávající kapacita 42 lůžek se tak nově rozšíří o dalších 13 lůžek pro osoby trpící demencí,“ říká místostarosta města Petr Nachtmann a dodává: „V prvním nadzemním podlaží vzniknou nejen pokoje klientů a společenské prostory, ale také potřebné zázemí pro personál. Projektované náklady na nezbytné stavební úpravy činí 18 milionů korun s tím, že investorem je město Valašské Meziříčí. Práce budou zahájeny v červnu, hotovo by mělo být do konce roku 2024.“

„Náklady na vybavení služby se valašskomeziříčská Diakonie zavázala pokrýt vlastními zdroji, které však nejsou dostatečné. Oslovujeme tímto dárce, kteří mají zájem se na rozšíření pobytových kapacit podílet,“ vysvětluje ředitelka Diakonie Valašské Meziříčí Lenka Kostelná a doplňuje: „Pro zajištění poskytování služby je nezbytné vybavit pokoje pro klienty polohovacími lůžky včetně antidekubitních matrací, nočními stolky, úložným a sedacím nábytkem a také vybavit patro a vstup bezpečnostní signalizací, vytvořit zázemí pro personál a také zajistit pomůcky pro chod patra jako jsou vozíky na léky, vozíky a potřeby pro zajištění hygieny apod. Předpokládaná finanční náročnost na potřebné vybavení je cca 2 250 000 Kč.“ Předpokládaný termín zahájení poskytování služby je plánován v průběhu roku 2025.

Možnost podpory

Číslo transparentního účtu: 115-2766120267/0100

Variabilní symbol: 4903

Dárcovský formulář: 1url.cz/@rozsirujemeseo13luzek


Zodpovídá: Mgr. Veronika Macková
Vytvořeno / změněno: 14.5.2024 / 14.5.2024

Zařazenoút 14.05.2024 15:05:00
ZdrojValašské Meziříčí
Originálvalasskemezirici.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=17636&id=55888

Související témata

Služba
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.