Finanční správa opět vyrazí do terénu

Zaměstnanci Finančního úřadu pro Jihočeský kraj pomohou v březnu s vyplněním a odevzdáním daňového přiznání na 75 výjezdech v 25 obcích. K problematice daně z příjmů fyzických osob bude spuštěna dne 4. března 2024 infolinka. Číslo zřízené telefonní linky je 387 722 387. K dispozici bude občanům od pondělí do čtvrtka od 8 do 17 hodin a v pátek od 8 do 14 hodin.

I v letošním roce budou pracovníci Finanční správy ČR vyjíždět do vybraných obcí, aby prostřednictvím kontaktních míst usnadnili vyplnění a podání daňových přiznání k dani z příjmů fyzických osob. V Jihočeském kraji budou úřadovat ve všech městech, kde byla k 1. červenci 2023 zrušena územní pracoviště finančních úřadů, ale i ve vybraných obcích, kde byly organizovány výjezdy v minulých letech.

Tiskopisy daňových přiznání k ručnímu vyplnění lze získat na výjezdech v obcích a na územních pracovištích finančního úřadu, ale jsou k vytištění také na webových stránkách finanční správy v záložce Daňové tiskopisy. I osobám, které dávají přednost osobnímu doručení daňového přiznání v papírové podobě, doporučuje finanční úřad vyplnění elektronického formuláře na portálu MOJE daně. Vyplnění v elektronickém formuláři zabere méně času a přiznání je možné nejen elektronicky odeslat, ale také zobrazit a vytisknout.

Finanční úřad pro Jihočeský kraj od pondělí 25. března do úterý 2. dubna rozšiřuje úřední hodiny podatelen na všech svých pracovištích, a to ve všech pracovních dnech od 8:00 do 17:00 hodin.

Osobní kontakt s úředníky při podávání přiznání není nutný. Přiznání lze vyplnit i podat elektronicky prostřednictvím elektronických formulářů v aplikaci MOJE daně. V případě, že se občan rozhodne pro elektronickou formu podání (OSVČ s datovou schránkou má tuto formu povinnou), končí jeho zákonná lhůta pro podání přiznání o měsíc později, až 2. května 2024. Návod, jak podat elektronické přiznání, naleznete v příloze této zprávy.

S využitím služeb daňového poradce nebo advokáta lze podat přiznání do 1. července 2024. Stejná lhůta platí i pro daňové subjekty, které mají zákonem uloženou povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem.

Podrobnější informace k dani z příjmů fyzických osob za rok 2023 a k problematice podávaných daňových přiznání jsou uveřejněny na webových stránkách finanční správy včetně odpovědí na nejčastější dotazy.

Daňovou povinnost na dani z příjmů fyzických osob lze uhradit v hotovosti na pokladně Územního pracoviště v Českých Budějovicích, převodem na účet 721-77627231/0710 nebo poštovní poukázkou.

Příloha

Daňové přiznání online

Stáhnout Letak_Danove-priznani-online2024.pdf

Tabulka výjezdů do obcí březen 2024

Stáhnout Office Tabulka_vyjezdu_do_obci_jck_2024_brezen.xlsx


Zařazenopo 19.02.2024 01:02:00
ZdrojFinanční správa - tiskové
Originálfinancnisprava.cz/cs/financni-sprava/media-a-verejnost/tiskove-zpravy-fu-sfu-a-ofr/tiskove-zpravy-20...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V