T-MAPY přenáší své know how do Bosny a Hercegoviny

T-MAPY přenáší své know how do Bosny a Hercegoviny

19.10.2023 / 15:27 | Aktualizováno: 23.10.2023 / 15:19

Česká společnost T-MAPY završuje třetí rok působení na trhu v Bosně a Hercegovině. Od úvodního mapování trhu, identifikace vhodných obchodních příležitostí a hledání obchodních partnerů se dostala až k realizaci prvního velkého projektu. Na podzim roku 2022 pak společnost T-MAPY se svým návrhem projektu Datově řízený inteligentní systém pro správu odpadu pro Kanton Sarajevo uspěla ve výběrovém řízení programu OSN (UNDP - United Nations Development Programme) v rámci programu Challenge Fund. Velvyslanectví ČR v Bosně a Hercegovině firmu aktivně podporuje v jejím působení na bosenském trhu.

T-MAPY jsou lídrem v oblasti geoinformačních technologií v České republice a Slovenské republice. Její řešení jsou provozována na všech úrovních veřejné správy od nejmenších obcí přes města, statutární města a krajské úřady až po centrální správu. Vedle komplexních systémů pro veřejnou správu dodávají specializovaný software pro dispečerská pracoviště, krizové řízení, územní plánování i životní prostředí. Společnost produkuje také prvotřídní geodata.

Již třetím rokem pokračuje společnost T-MAPY se svými aktivitami v Bosně a Hercegovině. “První rok jsme využili pro seznámení se s příležitostmi a možnostmi, které tato krásná země nabízí. Během této doby jsme se zorientovali na místním trhu a identifikovali řadu možností pro budoucí aktivity v regionu. Navázali jsme rovněž komunikaci s místními firmami. Jako nejperspektivnější oblasti působení jsme identifikovali implementaci chytrých řešení v oblasti GIS, správy majetku, 3D GIS a BIM či AM/FM jak z pohledu softwarových řešení, tak z pohledu geodat v duchu rozvoje koncepce chytrých měst v zemi. Velkou pomoc při mapování příležitostí a navázání partnerství představovala účast v programu B2B České rozvojové agentury”, uvedl jednatel společnosti T-MAPY Milan Novotný.

Jako softwarový základ je využit systém Assetino. Jedná se o moderní nástroj pro evidenci, vizualizaci a správu majetku postavený na technologii geografického informačního systému (GIS). “Základním přínosem pro uživatele je uložení všech informací souvisejících s majetkem (technické sítě, budovy a místnosti, veřejné osvětlení, komunikace, zeleň, mobiliář, odpady ad.) na jednom místě v jednom informačním systému. Tím získá detailní přehled o tomto majetku díky zobrazení v mapě. Informace jsou kdykoliv přístupné díky využití webových technologií a dostupnosti i na mobilních zařízeních”, přibližuje hlavní výhody systému Milan Novotný. Kromě podrobného zmapování majetku (pasportizace) systém umožňuje evidovat a plánovat revize, údržbu a další moduly v souladu s potřebami zákazníka. Velkou výhodou je možnost ukládání příloh (fotodokumentace, revizních zpráv, technických výkresů, faktur, návodů ale i třeba i video příloh) ke každému objektu - vlastně shromažďování všech informací k objektu na jednom místě. Tímto postupem dochází k eliminaci nutnosti vedení dvojité (či vícečetné) evidence a značnému zlepšení přehlednosti a zvýšení komfortu uživatele.

Na podzim roku 2022 pak společnost T-MAPY se svým návrhem projektu Datově řízený inteligentní systém pro správu odpadu pro Kanton Sarajevo uspěla ve výběrovém řízení programu OSN (UNDP - United Nations Development Programme) v rámci programu Challenge Fund. Toto softwarové GIS řešení slouží k informování široké veřejnosti o umístění sběrných dvorů, harmonogramu svozu odpadů a poskytování dalších informací veřejného zájmu.

Pevnou pozici na trhu společnosti T-MAPY zajišťuje silné technologické zázemí a expertní znalosti a zkušenosti všech zaměstnanců. Zákazníkům nabízí orientaci v nejnovějších trendech a hluboké znalosti příslušných procesů včetně aktuálně platné legislativy. Mezinárodní zkušenosti získala díky účasti na velkých projektech v Německu, USA, Velké Británii, ve Skandinávii, na Kypru, v Moldavsku a Bosně a Hercegovině.

Aleš Ottmár, Velvyslanectví ČR v Bosně a Hercegovině

Galerie


T-MAPY BiH

T-MAPY BiH
T-MAPY BiH
T-MAPY BiH
T-MAPY BiH
T-MAPY BiH


Zařazenopo 23.10.2023 15:10:00
ZdrojMZv ČR v Sarajevu
Originálmzv.gov.cz/sarajevo/cz/obchod_a_ekonomika/ekonomicke_informace/X_2023_10_12_t_mapy_prenasi_sve_know_...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V