Antonín Stanislav: Když se v roce 2016 poprvé objevily informace o tom, že jsem manipuloval zkoušky insolvenčních správců, tak jsem podal trestní oznámení na pomluvu

Seznam Zprávy a někteří redaktoři o mně na sociálních sítích v posledních dnech šíří lživá tvrzení. Konkrétně, že jsem „…musel v roce 2016 poprvé opustit Ministerstvo spravedlnosti kvůli závažným podezřením ohledně manipulací zkoušek insolvenčních správců…". Tato tvrzení byla v minulosti opakovaně vyvrácena a označena za pomluvu.

Když se v roce 2016 poprvé objevily v mediálním prostoru informace o tom, že jsem měl manipulovat zkoušky insolvenčních správců, podal jsem trestní oznámení na pomluvu. Po proběhlém vyšetřování orgány činné v trestním řízení shledaly, že informace uvedené v článku ohledně manipulace zkoušek insolvenčních správců byly nepravdivé a následně byla orgánem veřejné žaloby podána obžaloba za trestný čin pomluvy. Trestní soud pak v roce 2019 konstatoval, že šlo o pomluvu.

Z pravomocného trestního rozsudku pak dále vyplývá, že soud v rámci rozsáhlého dokazování mimo jiné zjistil, že „… ze strany ministerstva byl článek vyhodnocen jako nepravdivý…". V trestním řízení pak bylo dále prokázáno, že „…nebyla ze strany služebního úřadu vůči Mgr. Stanislavovi realizována žádná opatření (interní šetření, kárné řízení atd.)," jak vyplývá i z vyjádření Ministerstva spravedlnosti ze dne 27. 1. 2017.

Pokud jde pak o můj samotný odchod v roce 2016, služební poměr jsem ukončil na základě žádosti ze dne 13. 12. 2016, a to ke dni 31. 12. 2016, o čemž mimo jiné svědčí i konstatování soudu „…soud zjistil, že Mgr. Antonín Stanislav na základě své písemné žádosti o skončení služebního poměru státního zaměstnance skončil ke dni 31. 12. 2016."

V neposlední řadě ze služebního hodnocení z 12. 12. 2016 vyplývá, že jsem měl vynikající služební hodnocení a za příkladné plnění povinností mi byla opakovaně udělena mimořádná odměna např. za „dokončení nové úpravy vyhlášky o obsahu a dalších náležitostech zkoušek insolvenčních správců, kdy účelem legislativní změny je dosažení větší míry objektivity a transparentnosti v rámci zkoušek insolvenčních správců."

Antonín Stanislav, náměstek člena vlády
27. listopadu 2023


Zařazenopo 27.11.2023 00:11:00
ZdrojJustice.cz
Origináljustice.cz/?clanek=antonin-stanislav-kdyz-se-v-roce-2016-poprve-objevily-informace-o-tom-ze-jsem-man...


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V