Zeman letí do Ruska. Setká se s Putinem, doprovází ho podnikatelé

Prezident Miloš Zeman se chystá na pětidenní návštěvu Ruska. Setká se s tamním protějškem Vladimirem Putinem a premiérem Dmitrijem Medveděvem, udělí vyznamenání a vystoupí na podnikatelském fóru.

Zeman odletí do Ruska v doprovodu své manželky, nejbližšího týmu i velké podnikatelské delegace. Odlet je naplánován na pondělní 15. hodinu, z Prahy zamíří letadlo do Soči. Jde o první oficiální státní návštěvu českého prezidenta v Rusku po deseti letech.

 

V úterý by se měl Zeman setkat s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, poté se potkaní obě národní delegace. Odpoledne se prezident vydá ze Soči do Moskvy, kde se ve středu sejde s prezidentem ruské Hospodářské komory Sergejem Katyrinem.

 

Středa bude také dnem česko-ruského podnikatelského fóra, kde se mají podepsat smlouvy v řádech miliard korun. Mezi českými podnikateli budou výrobci automobilů i komponentů pro vlaky a metro. Dohromady podnikatelská delegace čítá zhruba 150 zástupců českých firem.

 

Odpoledne se Zeman soukromě setká s ruským premiérem Dmitriejm Medveděvem. Večer se pak uskuteční ceremoniál propůjčení a udělení státních vyznamenání. Čtvrtek bude spíše odpočinkový, Zeman se zúčastní otevření výstavy Poklad Pražského hradu a poté zamíří do Jekatěrinburgu.

 

 

I v tomto ruském městě je plánováno podnikatelské fórum. Po obědě pak Zeman převezme čestný doktorát Uralské federální univerzity a oloží věnce k pomníku československých legionářů. V Jekatěrinburgu si ještě prezident prohlédne výrobní halu uralského závodu civilního letectví a kolem 16. hodiny zamíří zpět do Čech.

 

Zeman se měl také setkat s bývalým prezidentem Sovětského svazu Michailem Gorbačovem. K tomu ale zřejmě nedojde, Gorbačov totiž od noci na sobotu leží v nemocnici. Schůzku ale Gorbačův tým zatím nezrušil.

 

Dlouhé přelety a bohatý program budou pro prezidenta Zemana fyzicky náročné, podobně jako návštěva Číny, která v květnu vyvolala spekulace o jeho zdravotním stavu. Zeman trpí cukrovkou a porušením nervů v nohou.


Zařazenopo 20.11.2017 11:11:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/zeman-leti-do-ruska-setka-se-s-putinem-doprovodi-ho-podnikatele.html
Přílohy


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.