Jsou nemovitosti v ČR nadhodnocené? - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 18 (18)
 
přečíst (2) 30.06.22 20:34  Karel  (245124)

hypotéky a nemovitosti

 

Za sebe bych bral, kdyby cena se buď snížila a nebo zůstala alespoň několik let neměnná, zatím to ale vypadá stále na zdražování a to mi moc optimizmu nepřidává. 

https://plus.rozhlas.cz/trh-s-nemovitostmi-je-prehraty-nezmeni-ani-sazby-cnb-ocekava-majitel-mm-reality-8581096 dokonce jsem tady četl, že i když je trh očividně přehřátý, tak to s cenou nic neudělá, což mě dost znepokojuje. 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (4) 25.06.22 11:11  Richard Hofman  (244927)

Cena nemovistí a náklady na postavení nemovitosti.

Řekl bych kdyby vaši slavní zákonodárci chtěli řešit bytový problém ve vaší zemi místo jejich korupčních skandálů, tak by jste se dočkal i bližších informací na tento problém. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 25.06.22 11:06  Richard Hofman  (244927)

Cena nemovistí a náklady na postavení nemovitosti.

Na co bude reálná cena za postavenou nemovitost ať je postavena kdykoliv, je pořád informace se kterou se dá v reálu pracovat a využít jí při prodeji, kdyby  ovšem k tomu byla vůle vašich slavných zákonodárců, kterým špatný bytový stav vůbec nevadí, protože oni jsou u korýtek a cestu k penězům si vždycky najdou, že?! 

Takto uvažovat tak budete mít nemovitosti stále předražené a nedostupné pro tu většinu obyčejných lidí!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 25.06.22 10:59  Richard Hofman  (244927)

Cena nemovistí a náklady na postavení nemovitosti.

Máte titul, tak by jste mohl vědět, že cena materiálu je ve srovnání s cenou za pracovní sílu mnohem nižší a všude na světě je to stejné!

Lidi si materiál koupí ale zaplatit toho kdo jim to postaví je ten hlavní problém všude a tak i ve vaší zemi!

Nevím nic o písku a jeho nedostatku a následně že to má být kvůli tomu drahé, ale co vím, je honba za rychlým ziskem a s tím spojené vedlejší efekty jako ty vaše slavné nuly u veškerého zboží které vám tam jen přibývají! Když Vám to takto vyhovuje, tak proč ne? Jistě jste tam s bytovou situací náramně spokojen a vidíte v tom budoucnost že? 

Ale snad vám pomůže informace že na Sahaře je ho (písku) stále ještě dost!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 25.06.22 10:25  Ing.Roman Mysík  romanmysikzavinacseznam.cz  (235461)

Roztomilý blábol.

Jasně - už přímo vidím pokles cen nemovitostí při souběžném růstu cen stavebních materiálů, který je tažen krizí přírodních zdrojů (např. celosvětově dochází písek použitelný k výstavbě). Takže hned jak získáme další planetu s přírodními zdroji vhodnými pro stavební materiály, dojde k rapidnímu poklesu cen nemovitostí. Do té doby - ani omylem. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 05.05.22 17:15  m.j.  (243608)

Nemovitosti

Za sebe si myslím, že nadhodnocené jsou, ale na druhou strana se není čemu divit, jelikož i tady se píše https://www.penize.cz/nakup-a-prodej-nemovitosti/426042-majitel-mm-reality-poptavka-po-nemovitostech-nabrala-zbesile-tempo že nemovitostí není v české republice dost, na to, aby si každý mohl dovolit vlastní bydlení, takže bude poměrně jasné, že cen nebudou.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (8) 29.04.22 14:54  Richard Hofman  (243440)

Cena nemovistí a náklady na postavení nemovitosti.

Kdyby reálnou výrobní cenu nemovitosti majitelé museli povinně uvádět jako součást vkladu nemovitosti do katastru, i třeba jen tu kterou vypočte architekt při stavební dokumentaci, určitě by to pomohlo na té straně kupujícího si udělat obrázek o tom co kupují...

Takže asi tak bych to pojal...

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (8)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 29.04.22 15:13  Kurz  (234803)

Cena nemovistí a náklady na postavení nemovitosti.

Na co mi bude informace kolik stál byt v roce 1965, který je ještě navíc po rekonstrukci ? To je vypovídající u novostaveb, ale v situaci jaká je dnes už ani to ne.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (19) 26.03.22 12:35  Richard Hofman  (242523)

Cena nemovistí a náklady na postavení nemovitosti.

Také by bylo dobré porovnat skutečné náklady na postavení nemovistosti s její prodejní cenou tak, aby si lidé dokázali spočítat o kolik jsou v reálu okrádáni... 

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 24.06.22 22:30  Xdepap  (244915)

Cena nemovistí a náklady na postavení nemovitosti.

Ano pane Hofmane. A stejně tak se budeme ptát pekařů na položkový rozpočet na pečivo, automobilek na ceny dílů a tak dále... jestli nás náááhodou taky neokrádají nepatřičně. Stejně pak se ptát lékárníků na garantované marže.atd... KDE se to zastaví ??? Když lustrovat stavebnictví, tak proč ne automotiv, petrolejářský průmysl, potravinářský, potažmo zemědělce.. Možná byste byl překvapen, jaké marže jsou tam. Zatím co barák si pořizujete jednou, dvakrát za život, s autem je to trochu častěji, o potravinách nemluvě. Ptejte se jak je možné, že pumpaři se začátkem války zvedli ceny prakticky ze dne na den jakoby neměli zásoby a zaváželi pumpy denně, ale když ropa klesne, mají "drahé zásoby" k vyprodání i 3 týdny !!! Do té doby se zas jistě omezí dodávky a mají pro cenu obhajobu... Zemědělci zvedli žrádlo vypěstované loni o ceny, jako kdyby do traktorů loni lili naftu za nynější ceny... A můžeme pokračovat dál a dál... Jaktože máme přebytky obilí, dokonce vyvážíme, přitom ceny rostou jako kdybychom dováželi ? A proč veškerou elektřinu za levno vyráběnou posíláme na burzu a za dráž si ji nakupujeme ? Proč se tam na burze handrkujeme o ceně se státy, které jsou ochotny si připlatit, protože nemají tolik zdrojů ? Proč se nevyčlení třeba 2 elektrárny pro spotřebu ČR a nadbytek vyráběné energie ať na tu burzu klidně jde ... ? Stát má v ČEZu snad významný podíl. Proč by to tak nešlo ? Koza se nažere, vlk zůstane celý...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 25.06.22 09:53  Richard Hofman  (244927)

Cena nemovistí a náklady na postavení nemovitosti.

Víte já se musím dívat na stav bydlení v ČR a budoucnost a ne na to co si myslí individualisté.

Každý bude mít na věc svůj názor, ale praxe ukazuje vše více než názorně jak se v ČR lidem žije a bydlí.

Sám jsem si to tam vyzkoušel, a musím říci je to katastrofa.

Když už se tam něco staví tak je to tak předražené, že jen omezený počet lidí si to tam může dovolit.

Kam se podíváte tak vše ohledně bydlení v ČR je na hraně únosnosti pro místní lidi.

Stát prakticky nic nestaví, takže se lidé musí spoléhat na předražené nájmy a pokud tam chcete něco koupit, tak milióny lítají vzduchem jako papírky od bonbónů!

Vám se to pochopitelně zdá normální když se u Vaší měny jen přidávají nuly, a mluví se o trhu který vše vyspraví....potom OK!

Ale mě se prostě nechce vracet k nějaké měně která nemá pevná pravidla hry jako třeba Euro, britská libra a nebo i třeba polský Zlotý když se Poláci obětovali a seškrtali inflační nuly v 90-tých létech a tvrdě makali na tom aby nuly zase nepřibývali...

Co dělají línější Češi, na to si odpovězte sám...jestli se vám tam jako obyčejnému člověku žije dobře s těma inflačníma nulama kam se jen podíváte, tak je to jen Vaše věc...ale třeba já už bych si tam na to nechtěl zase zvykat...

Mě vyhovuje velmi pevný řád u Britské libry....kdo jednou okusí, už nepřestane... 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 29.04.22 13:45  drobný investor  (243438)

Cena nemovistí a náklady na postavení nemovitosti.

Taky by mě to docela zajímalo, nemáte nějaké bložší info?

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (63) 07.03.22 12:01  mai  (174272)

Nemovitosti čeká gigantický pád

Stejně jako všechna aktiva tak nemovitosti čeká extrémní pád.

Dosavadní doporučení: přečíst (63)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 29.04.22 13:49  drobný investor  (243438)

Nemovitosti čeká gigantický pád

V pokles velmi doufám, ale nemyslím si že bude nějak extrémní. U předražených ruin určitě ano, ale průměrně to nebude si myslím tak dramatiké. Dokud se výrazně neusnadní výstavba, což je stále ještě otázka několika let (i kdyby změna přišla dneska, než si na nový zákon zvyknou všechny strany nějaký ten rok to bude trvat). Zároveň by to musely reflektovat i územní plány, protože sice bude možné stavět relativně jednoduše ale nebude kde, protože zase cena pozemků poletí raketově nahoru. Takže imo nějaké pokles nebo snad pád cen nemovitostí nebude dříve než v horizontu 5-10 let.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 07.03.22 12:11  aaa  (241980)

Záleží na tom

jak moc se bude stavět, jaká bude nabídka.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 07.03.22 11:31  aaa  (241980)

Nejsou

Pokud se nyní přestane stavět, bude malá nabídka a příjdou sem UA, tak nejsou i bez těch grafů v článku.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (25) 07.03.22 11:03  Radim  (241979)

Stále ještě obrovské množství realitek v ČR (to ve světě nemá obdoby)

tlačí na média s cílem vyždímat z toho, co se ještě dá. Chápu, že nabídka není velká. Ale inflace v podmínkách našeho státu (kde navíc bohužel skoro vše je v majetku zahraničních firem plus nadále uměle udržovaná nízká nezaměstnanost-úředníci, aktivisté, studenti, štědré sociální dávky, atd, atd) letí raketově vzhůru a ani umírněná hodnocení a analýzy "ekonomických odborníků" nemají šanci tomu šílenímu trendu nastavit účinnou hráz. Takže myslím, že ceny nemovitosti mohou dále vesele růst, nevím ale kdo a hlavně za co je bude kupovat. To samo za předpokladu, že naše vláda v téhle mizérii se už neuchýlí k neuvěřitelným krokům typu dalších dotací pro vybrané skupiny obyvatelstva

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (25)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 29.04.22 13:53  drobný investor  (243438)

Stále ještě obrovské množství realitek v ČR (to ve světě nemá obdoby)

Souhlasím, taky vnímám tu mediální masáž a bičování strachem. "Kupujte nemovitosti než to zakážou" a lidi na to slyší a kupujou všechno jak kdyby neměl být žádný zítřek....
Bohužel český národ je neskutčně v ekonomickém vzdělání neskutečně zaostalý.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:


Diskuze Jsou nemovitosti v ČR nadhodnocené?, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Jsou nemovitosti v ČR nadhodnocené?

Jsou nemovitosti v ČR nadhodnocené? - zdrojová stránka k tématu diskuze Jsou nemovitosti v ČR nadhodnocené?.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Jsou nemovitosti v ČR nadhodnocené? e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Jsou nemovitosti v ČR nadhodnocené?.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  685.00  +3.32% 
 ČEZ  851.00  -1.22% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 115.00  -1.11% 
 GEN DIGITAL  480.00  +0.10% 
 GEVORKYAN  250.00  -1.57% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  786.00  -10.12% 
 MONETA MONEY BANK  96.90  +1.57% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 980.00  -0.13% 
 PHOTON ENERGY  43.60  -0.91% 
 PILULKA LÉKÁRNY  175.00  -2.78% 
 PRIMOCO UAV SE  860.00  -4.44% 
 VIG  737.00  -0.14% 
Komodity online
 Ropa 82.93 USD 03.05   
 Zlato 2301.29 USD 03.05   
 Stříbro 26.52 USD 03.05   
 Káva 200.63 USD 03.05   
 Cukr 19.31 USD 03.05   
 Bavlna 77.99 USD 03.05   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.