Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Podílové fondy  |  29.01.2024 11:11:43

Realitní fond NEMO loni přinesl zhodnocení 7,21 %. Počet investorů narostl o polovinu

Realitní fond NEMO v roce 2023 dosáhl zhodnocení 7,21 %. Zařadil se tak mezi nejvýkonnější retailové nemovitostní fondy na českém trhu. Celkový výnos od založení fondu v červnu 2019 již překročil hranici 30 %. Úspěch navíc NEMO zaznamenal také co do přílivu nových investorů. Těch je nyní přes 8 600, o polovinu více než před rokem.

Za příznivými výsledky fondu stojí v první řadě jeho zaměření na prémiové kancelářské nemovitosti ve vyhledávaných lokalitách Prahy. Do portfolia NEMO patří například budovy Corso Karlín či Apeiron, vyhledávané stabilními nájemci z řad českých i zahraničních firem.

Apeiron

NEMO těží mimo jiné i z toho, že v Praze dlouhodobě panuje nedostatek kvalitních administrativních a obchodních ploch k pronájmu. To mu umožňuje promítat inflaci do cen nájemného a dosahovat mimořádně vysoké obsazenosti 97,7 %.

Fondu se také daří do svých nemovitostí lákat nové nájemce, jako je například výrobce designového nábytku Alax v Corso Karlín. Budova Pekařská 6 pak přivítala jednak novou pobočku Fitness Clinic, jednak zde svou pronajatou plochu rozšířila společnost Stock Plzeň - Božkov. Nemovitosti z portfolia fondu NEMO mají v současnosti na šest desítek bonitních nájemců.

Novinkou pro investory pak bude možnost využít fond NEMO v rámci jejich penzijních plánů. Obchodník s cennými papíry Colosseum již během prvního čtvrtletí letošního roku zařadí NEMO do nabídky takzvaného dlouhodobého investičního produktu (DIP) – daňově podporovaného nástroje pro zajištění na stáří. Investoři fondu NEMO si tak budou moci při využití DIP od základu daně odečíst až 48 tisíc korun ročně.

 
 Data jsou k 31.12.2023

Nemovitostní fond NEMO

Fond NEMO investuje do komerčních nemovitostí na území České republiky, které mají konzistentní a dlouhodobě udržitelný potenciál nájemního výnosu. Investorům tak přináší stabilní a zároveň atraktivní zhodnocení jejich prostředků. NEMO do svého portfolia zařazuje již fungující projekty s kvalitními nájemci a s co nejdelší smluvní dobou nájmu. Výnos fondu od jeho založení v červnu 2019 činil k 31. 12. 2023 celkem 30,09 %. Fond je určen investorům se střednědobým investičním horizontem (5 let).

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688