OCP (Oční centrum Praha)
Zdraví  |  25.01.2024 15:26:29

Rok 2023: unikátní operace zeleného zákalu a péče pro víc pacientů

V loňském roce se oboru oftalmologie dařilo. V Očním centru Praha se podařilo zrealizovat novou, unikátní operaci glaukomu. Klinika se také přestěhovala a zvýšila tak dostupnost péče pro víc klientů.

Rok 2023 byl pro Oční centrum Praha (OCP) doslova přelomový a víceméně ve znamení rozšiřování dostupnosti oční péče. Celá klinika se v dubnu přestěhovala do nových, mnohonásobně větších prostor, kolektiv se rozrostl na neuvěřitelný počet téměř 60 lidí a rozšířila se i síť ambulantních ordinací MediPort. 

Start roku ve znamení unikátních operací glaukomu

Oční centrum Praha se stalo prvním privátním centrem v České republice, kde se provedla nová, unikátní operace glaukomu. Jedná se o novou metodu léčby, při které chirurgové implantují titanové mikrostenty pacientům se zeleným zákalem. Výsledky při kontrolách potvrzují, že je léčba úspěšná a pacienti po operaci dosahují stabilního snížení nitroočního tlaku, který je nyní na normálních hodnotách. Od letošního roku je tento zákrok v Očním centru Praha nově hrazen ze zdravotního pojištění.

„Jsem velice hrdý, že nově můžeme našim pacientům poskytovat nejmodernější léčbu glaukomu v rámci zdravotního pojištění. Léčba pomocí drenážních implantátů je finančně nákladná a v celé České republice ji může v rámci zdravotního pojištění poskytovat pouze šestnáct certifikovaných pracovišť, z nichž jsou jen dvě soukromá. A jedním z nich je právě naše centrum,“ říká Adam Janek, CEO a člen představenstva Očního centra Praha.

V ČR je naimplantováno několik desítek iStentů s velmi dobrým výsledkem. U některých pacientů zcela odpadla potřeba kapat kapky na snížení nitroočního tlaku. U pacientů operovaných na pracovišti OCP je zatím pozorováno dostatečné snížení nitroočního tlaku. Ačkoliv se tedy jedná o jeden z nejmenších lékařských implantátů na světě, přináší velké výsledky. Díky obnově normálního nitroočního tlaku je pacientům po operaci možné snížit či zcela vyloučit léky na glaukom a pacientům se tak výrazně zlepší kvalita života.

Stěhování do mnohonásobně větších prostor

Největším milníkem loňského roku bylo dubnové stěhování do nových prostor budovy Port7, která je přímo na Nádraží Holešovice. Nová klinika nabízí pacientům skvělou dopravní dostupnost, krásné moderní prostředí i rozšíření dostupnosti zdravotní péče. Nové prostory jsou bezmála pětkrát větší než původní. Na téměř dvou tisících metrech čtverečních jsou pro pacienty připraveny prostorné čekárny, na dvě desítky moderně vybavených vyšetřoven a odborných ambulancí a v neposlední řadě čtyři high-tech operační sály.

„Díky přestěhování do nových prostor se nám podařilo navýšit celkovou kapacitu vyšetření i všech typů operací minimálně o třetinu. Ročně realizujeme přes 10 tisíc všech nitroočních výkonů, z nichž více než polovinu tvoří operace šedého zákalu a výměny čočky, dále nitrooční aplikace biologické léčby. Nemalé procento dělají i operace sítnice a sklivce, mikroinvazivní operace zeleného zákalu a laserové refrakční operace. Máme 20 tisíc unikátních pojištěnců a stále přicházejí noví. Náš plán vybudovat jednu z největších ryze českých moderních očních klinik jsme tedy splnili do puntíku,“ sděluje k dosaženým výsledkům ředitel kliniky Adam Janek.

V rámci nových prostor OCP byla nově otevřena i lékárna Port7. Pacienti si tak mohou zakoupit veškeré léčivé přípravky ihned po vyšetření či operaci přímo na klinice. Na počátku letošního roku byla v rámci kliniky nově otevřena i optika Port7, která nabízí kompletní služby se širokou nabídkou brýlových obrub, skel i slunečních brýlí světových výrobců a značek.

Rozšíření sítě očních ambulancí MediPort

Již dva roky buduje OCP síť očních ambulancí s názvem Mediport, které poskytují primární oftalmologickou péči v Praze a ve středních Čechách. V závěru roku se tato síť rozšířila o dvě nové oční ordinace – MediPort Hloubětín a MediPort Poděbrady.

„Zvýšení dostupnosti oftalmologické péče vnímáme jako prioritu. V našich nyní sedmi perfektně fungujících pražských a středočeských ambulancích naleznou pacienti odborné oční lékaře, příjemné prostředí a moderní přístrojové vybavení. Veškerá návazná specializovaná vyšetření a chirurgické zákroky provádíme na naší klinice. Vím, že v tomto je budoucnost, protože na primární péči se obecně zapomíná a lidé nebudou mít nakonec kam jít. Do budoucna je mým cílem mít maximálně deset perfektně fungujících pracovišť primární oftalmologické péče,“ říká o rozvoji sítě očních ambulancí MediPort Adam Janek.

OCP se spolupodílí na rozvoji oftalmologie

V roce 2023 dosáhlo Oční centrum Praha úspěchu i v rámci účasti jeho odborníků ve významných společnostech podílejících se na rozvoji české oftalmologie.

MUDr. Andrea Janeková, FEBO (vedoucí lékařka centra kataraktové a refrakční chirurgie / zástupce primáře), byla zvolena do představenstva České společnosti refrakční a kataraktové chirurgie (ČSRKCH). Je to obrovský úspěch. Nejenže se jedná o prestižní odbornou společnost, ale paní doktorka se stala jedním z nejmladších členů ve výboru společnosti od jejího vzniku. 

V závěru roku obhájil ředitel OCP Adam Janek pozici místopředsedy představenstva Sdružení ambulantních poskytovatelů oční chirurgie (SAPOCH, z.s.). Toto sdružení bylo založeno za účelem rozvoje oboru oční chirurgie.

„Je mi ctí být součástí vedení této organizace, která posouvá českou oftalmologii dál. Nepolevíme v plnění společných cílů a budeme nadále jednat ve prospěch zvyšování úhrad, dostupnosti a odborné a etické kultivace tohoto vědního oboru,“ uvedl Adam Janek ke své účasti ve sdružení SAPOCH.

Mgr. Adam JANEK, MHA, MBA, LL.M.
Ředitel společnosti, člen představenstva

 
Mgr. Adam Janek, MHA, MBA, LL.M., je absolventem Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, dále vystudoval exekutivní program MHA (Master of Healthcare Administration) orientovaný na management ve zdravotnictví na Advance Healthcare Management Institute v Praze a program MBA (Master of Business Administration) se zaměřením na podnikovou ekonomiku a marketing na Vysoké škole ekonomie a managementu v Praze. V roce 2022 úspěšně zakončil mezinárodně uznávané studium LL.M. ve specializaci zdravotnické právo na Právnické fakultě Univerzity Karlovy.
Je členem České společnosti refrakční a kataraktové chirurgie (ČSRKCH), členem ekonomické komise ČSRKCH, členem České vitreoretinální společnosti, členem Sdružení ambulantních specialistů a členem Sekce zdravotnictví a sociálních služeb Hospodářské komory ČR. Zastává rovněž pozici místopředsedy představenstva Sdružení ambulantních poskytovatelů oční chirurgie SAPOCH, přičemž byl jedním z iniciátorů vzniku tohoto sdružení, které v současnosti zastupuje přes 90 % českého trhu ambulantních poskytovatelů oční chirurgie.
V Očním centru Praha působí od května roku 2011. Nejdříve zde pracoval jako obchodní zástupce, 1. 4. 2012 byl jmenován do funkce ředitele společnosti a v roce 2018 byl zvolen do funkce člena představenstva společnosti. V letech 20162023 byl zároveň ředitelem a jednatelem Očného centra Sokolík na Slovensku. Od října 2021 je jednatelem mikrosítě očních ambulancí MediPort a centra asistované reprodukce FertilityPort Prague. Od dubna 2023 je rovněž jednatelem Lékárny PORT7, která je integrální částí Očního centra Praha.
V roce 2018 absolvoval dvoutýdenní stáž na renomovaných očních klinikách na Floridě v USA, každoročně se účastní evropských a amerických odborných oftalmologických kongresů zaměřených na zdravotnický management, efektivitu zdravotní péče a inovace.

Oční centrum Praha

OCP je soukromá oční klinika s dlouholetými zkušenostmi, která poskytuje zdravotní péči v oboru očního lékařství již od roku 2000. Po celou dobu existence je naší nosnou myšlenkou "Návrat do jasného světa na dosah ruky” a za uplynulých 20 let jsme do jasného světa vrátili téměř 100.000 pacientů, kteří byli na naší klinice úspěšně operováni. Poskytování kvalitní péče a lidský přístup ke každému pacientovi v Očním centru Praha vždy byl, je a bude i do budoucna na prvním místě.

Více informací na: www.ocp.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Zdraví:

Út 10:09  OCT: nový pohled do oka přinesl revoluci v diagnostice OCP (Oční centrum Praha)
20.04.2024  V Česku ani v EU jako celku nedošlo za únor 2024 k nadúmrtí Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
15.04.2024  Podmořský svět, který léčí Redakce (Bydlet.cz)
12.04.2024  Když jaro pálí aneb tipy pro alergické oči OCP (Oční centrum Praha)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688