mpsv.cz (MPSV)
Z regionů  |  16.10.2023 18:06:00

ÚP ČR poradí žákům na Třebíčsku - Jaké vzdělávací aktivity nabízejí školy na Třebíčsku, jaké obory mají šanci na uplatnění na trhu práce, o jaké profese mají zaměstnavatelé zájem nebo za jakých podmínek je možné se rekvalifikovat.


Jaké vzdělávací aktivity nabízejí školy na Třebíčsku, jaké obory mají šanci na uplatnění na trhu práce, o jaké profese mají zaměstnavatelé zájem nebo za jakých podmínek je možné se rekvalifikovat. To vše a řadu dalších praktických informací se dozví návštěvníci už 27. ročníku veletrhu vzdělávání DIDACTA 2023, kterého se zúčastní také zástupci Úřadu práce ČR. Akce proběhne ve čtvrtek 19. října 2023 mezi 9.00 – 17.00 hodinou v prostorách Střední průmyslové školy v Třebíči (Manželů Curieových 734).

 

Na veletrhu se představí pět desítek středních škol a vzdělávacích zařízení z Vysočiny a vzdálenějších regionů. Mezi vystavovateli budou také nejvýznamnější zaměstnavatelé z Třebíčska. Představí návštěvníkům obory, ve kterých působí, případně nabídnou zájemcům práci. Hledat budou např. pracovníky v IT technologiích, strojní konstruktéry a projektanty, elektrotechniky, obráběče, frézaře, svářeče kovů a strojní zámečníky, elektrikáře, obsluhu a seřizovače CNC strojů, technology montážních linek, seřizovače a pracovníky pro výrobu plastů, skladníky, stavbyvedoucí, stavební mistry nebo třeba strojníky. 

Akce je určena nejen budoucím středoškolákům a jejich rodičům, ale také výchovným poradcům a všem, kteří chtějí změnit profesi či hledají zaměstnání. Zkrátka široké veřejnosti. Smyslem je propojit vzdělávání s potřebami praxe. Výzvou pro budoucí studenty a absolventy středních škol jsou také pracovní pozice zaměstnavatelů, kam mohou nastupovat hned po ukončení studia a uplatnit své vědomosti spojené se znalostí cizího jazyka.

„Od zástupců Úřadu práce ČR se návštěvníci dozví, o jaké obory mají zaměstnavatelé v současné době největší zájem, jak funguje podpora v rámci aktivní politiky zaměstnanosti, za jakých podmínek se mohou rekvalifikovat nebo třeba jak správně napsat životopis a motivační dopis. Žákům devátých tříd ZŠ zase nabídneme mimo jiné individuální poradenství pro volbu vzdělávání, povolání a studia na střední škole,“ uzavírá ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Třebíči Lubomír Kundela

Součástí veletrhu bude i doprovodný program. Vstup pro návštěvníky je zdarma.                                                                                    

                                                   Kateřina Beránková, tisková mluvčí ÚP ČR

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688