mpsv.cz (MPSV)
Dávky a příspěvky  |  06.09.2023 10:00:01

MPSV: Díky digitalizaci zlepšujeme služby pro naše klienty. A to nejen pro klienty, kteří chtějí podávat žádosti online, ale také pro ty, kteří přijdou na pobočku Úřad práce ČR.Našim cílem je umožnit klientům vyřizovat žádosti online ...

Díky digitalizaci zlepšujeme služby pro naše klienty. A to nejen pro klienty, kteří chtějí podávat žádosti online, ale také pro ty, kteří přijdou na pobočku Úřad práce ČR.

Našim cílem je umožnit klientům vyřizovat žádosti online z pohodlí domova, ale zároveň umožnit zaměstnancům vrátit se k jejich tolik potřebnému poradenství. Díky plně digitálním žádostem ubyde zaměstnancům na pobočkách administrativní práce a budou se moci více věnovat individuální práci s každým klientem a s jeho specifickou životní situací.

Digitalizace MPSV - Moderní úřad - Kvalitní služby - Spokojený klient

Více o digitalizaci zde: https://www.mpsv.cz/web/cz/digitalizace


Digitalizace je klíčovým prvkem naší snahy o zjednodušení administrativy a zlepšení služeb pro klienty. Ve státní správě jsme v tom nyní lídrem a chceme jít stále dál.

Budujeme úřad 21. století. Zlepšujeme služby pro naše klienty. Šetříme čas i peníze.

Jenda logo

Jdeme s dobou. Vy nikam chodit nemusíte, požádejte si o dávky online.

Co přinese digitalizace?

Co přinese digitalizace?

Nová Klientská zóna Jenda

Klientská zóna MPSV Vám ušetří cestu na úřad.

Jenda logo

Co umí?

Klientskou zónu jsme poprvé spustili v srpnu 2022, abychom umožnili klientům požádat online o jednorázový příspěvek 5 000 korun na dítě. Tuto možnost využilo téměř 600 tisíc rodin. Díky tomu víme, že Jenda funguje a je připraven pojmout do svého prostředí další příspěvky a dávky ze státní sociální podpory.

Co bude umět?

Našim cílem je vytvořit jedno místo, kde klient bude mít informace o všech svých příspěvcích a žádostech. Postupně do Jendy budeme převádět další dávky a příspěvky tak, aby v budoucnu už nebylo potřeba chodit s žádostí na úřad. Klienti tak budou moci vyřizovat vše potřebné podobně komfortně, jak jsou zvyklí například při obsluze svého bankovního účtu. Postupem času převedeme do klientské zóny také agendu zaměstnanosti.

O jaké příspěvky budete moci v Klientské zóně Jenda v nejbližší době žádat?

O jaké příspěvky budete moci v Klientské zóně Jenda v nejbližší době žádat?

Jak funguje zpracování online žádosti?

Nevíte, jak funguje zpracování online žádosti, a proto máte strach o příspěvky takto žádat? Nebojte se. Je to opravdu jednoduché.

Žádost putuje nejprve ke kontrole specializovanému pracovišti, takzvanému back-office. Pokud ve Vaší žádosti bude chybět nějaký údaj či dokument, přes Jendu vám kolegové z back-office pošlou žádost o doplnění. Nemusíte se bát, že by kvůli chybějícím nebo nesprávným údajům zůstala žádost nevyřízená. Vždy vás budeme kontaktovat a společně žádost doplníme či opravíme.

Digitalizace funguje

Je podle vás formulář uživatelsky přívětivý? - graf

Stále více klientů už žádá o dávky online. V hlavním městě je například více než 70 % všech žádostí o rodičovský příspěvek podáno elektronicky. Statistiky ukazují, že se díky digitalizaci také podařilo výrazně snížit dobu vyřízení žádostí hlavně v případě příspěvku na bydlení, a to i na úřadech s největším vytížením.

Zpětná vazba je pro nás důležitá, i díky ní víme, že jdeme správným směrem. Abychom se mohli zlepšovat, pravidelně měříme spokojenost klientů s podáváním online žádostí. Naše data jasně ukazují, že online žádosti jsou uživatelsky přívětivé a bezproblémové. A to je našim cílem.

Backoffice

Backoffice

Jistě už jste slyšeli o tom, že vzniklo nové Specializované pracoviště Úřadu práce v Liberci, kterému říkáme „Back office“. Úkolem backofficu je realizovat činnosti, při kterých není potřeba kontakt s klientem. Tím se pracovníkům kontaktních poboček uvolní ruce od „papírování“ a umožní větší zaměření na poradenství, které naši klienti potřebují a očekávají.

Specializované pracoviště dnes zpracovává online žádosti o příspěvek na bydlení a rodičovský příspěvek podané klienty z celé ČR. Také jsou zde zpracovávány zjednodušeně evidované a digitalizované žádosti ze dvou kontaktních pracovišť v Praze. Pro pražské klienty zpracovává také online volbu výše rodičovského příspěvku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688