Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  10.08.2023 10:58:00

Modernizaci učeben chystají hned čtyři krajské školy Středočeského kraje - dotace 9,6 milionů korun na modernizaci počítačových učeben v rámci zavádění inovativních meted výuky

Středočeský kraj pokračuje v podpoře krajských škol a školských zařízení. Peníze na modernizaci počítačových učeben v rámci zavádění inovativních metod do výuky tentokrát putují do dalších tří středních škol. Celkem jde o zhruba 9,6 milionu korun.

„Zavádění inovativních metod do výuky je důležité pro zvyšování kvality školství. Od roku 2021 jsme na inovace ve školách a školských zařízeních poskytli už bezmála 300 milionů korun. Dnes projednávané projekty se týkaly převážně modernizace a obnovy vybavení počítačových učeben. To je nezbytné pro udržení tempa s rychlým rozvojem informačních technologií, který prostupuje všemi obory,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a školství Milan Vácha.

Nymburská SOŠ a SOU plánuje pořídit například LCD monitory, počítače, projektory, multifunkční tiskárnu, grafické tablety s obrazovkou, fotoaparáty, notebooky a další vybavení. Celková hodnota zakázky je cca 2,1 mil. korun. Také SOŠ a SOU stavební v Kolíně chce zmodernizovat počítačové vybavení. Škola podala projekt na vybudování PC ateliéru pro žáky oboru Stavebnictví a rekonstrukci vnitřní konektivity školy. Zakázka zahrnuje nákup počítačů včetně softwaru, brýlí pro virtuální realitu, projektor, plátno, 3D tiskárnu pro tisk v technologii FDM a další vybavení. Součástí projektu je kromě rekonstrukce vnitřní konektivity i pořízení nového nábytku. Celková hodnota zakázky je bezmála 4 mil. korun. V obou případech už byla vyhlášena veřejná zakázka a radní dnes souhlasili s uzavřením smluv s vybranými dodavateli.

Do inovace počítačových učeben se chce pustit i Střední průmyslová škola ve Vlašimi. Plánuje zmodernizovat a zkvalitnit studijní prostředí pořízením IT vybavení pro žáky všechny svých oborů, tedy například oboru Strojírenství, Technického lycea, Informatiky nebo Stavebnictví a Nábytkářství a dřevařské výroby. Radní dnes vyhlášení veřejné zakázky v předpokládané hodnotě cca 3,5 mil. korun odsouhlasili.

Modernizace čeká i Střední zdravotnickou školu Beroun, kde chystají novou odbornou učebnu přírodních věd. Ta ale bude financována z jiných zdrojů. Škola připravuje novou odbornou učebnu pro výuku přírodovědných předmětů (chemie, fyzika, biologie) a laboratorních cvičení za účelem zvýšení kvality výuky oboru Zdravotnické lyceum.„Zájem o lycea mezi žáky stále roste, a i proto je nutné investovat do lepšího vybavení. Jsem rád, že na berounské zdravotnické škole přibyde nová moderní učebna pro výuku přírodovědných předmětů, a že to ocení jak žáci, tak učitelé,“ řekl radní Milan Vácha. Projekt je realizován v rámci Integrovaného regionálního operačního programu 2021-2027. Vybudování a vybavení učebny přijde na zhruba 2,7 milionu korun. Kraj dá ze svého rozpočtu 10 % na kofinancování a k tomu zhruba 2,4 milionu korun na předfinancování projektu. Tato částka se po vypořádání s poskytovatelem dotace vrátí do rozpočtu kraje.


© foto Střední průmyslová škola Vlašim

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688