Redakce (Bydlet.cz)
Bydlení  |  28.02.2023 14:30:23

Blesková rekonstrukce s jasným termínem i cenou aneb Proč už váš byt nemusí ležet ladem

Zdroj: Bezrealitky

V době, kdy se potýkáme se stoupajícími cenami zboží a stavebních materiálů i spolehlivostí jejich dodávek, se rekonstrukce staršího bytu stala pro řadu majitelů opravdovým strašákem. Výsledkem jejího odkládání je rostoucí počet bytů zoufale potřebujících rekonstrukci, které se jim ovšem nedostává. Bezrealitky ve spolupráci s Room Story nyní nabízí službu Blesková rekonstrukce. Přesně za tři měsíce a pevnou cenu budete mít nejen vymalováno.

Za měsíc, za půl roku a za doplatek

Je běžnou zvyklostí, že se rekonstrukce protáhne o celé měsíce od plánovaného data dokončení. Stejně tak cena je v praxi často pouze orientační, což nemusí být nutně vinou zhotovitele, který rekonstrukci provádí, ale vás jako majitele nemovitosti to nebolí o nic méně. A jelikož chcete mít nemovitost co nejdříve v perfektním stavu, většinou stejně zaplatíte.

Rekonstrukce je také obvykle spojena se složitou organizací a komplikacemi. Kdo někdy alespoň maloval, ví, co znamená zakrývání nábytku igelitem, snídaně na židli, neustálé kličkování mezi hromadami věcí a nekončící úklid prachu. Tyto těžkosti nakonec v kombinaci s nejistými náklady i dobou trvání mnohdy přimějí majitele celý proces odložit. Výsledek? Na jedné straně váš nezrekonstruovaný byt, na druhé celospolečenský problém v podobě množství bytů, které na trhu s nájemním bydlením chybí.

Blesková rekonstrukce na klíč

Proto Bezrealitky ve spolupráci s Room Story spustily službu Blesková rekonstrukce. Zahrnuje vše od rozvodů elektřiny až po spotřebiče, nábytek, dekorace a bytový textil. Má stanovenou pevnou cenu i datum, takže se nemusíte bát, že se opravy prodraží, protáhnou či jinak zkomplikují. Na jejím konci je váš byt připraven k okamžitému nastěhování.

„Běžné rekonstrukce se v současnosti nepřiměřeně prodražují – z našeho průzkumu v průměru až o třetinu proti první nabídkové ceně, navíc v průběhu rekonstrukce, kdy už majitel nemá šanci řešit to jinak. A stejně tak se prodlužují termíny předání. Nejsou lidé, firmy mají často problém s jejich distribucí po stavbách, nezvládají dostatečně objednávat stavební materiál. To všechno je pro nové majitele bytů, kteří je potřebují co nejrychleji dát do nabídky, pochopitelně frustrující,“ zmiňuje Hendrik Meyer.

Bezrealitky a Room Story jdou však jinou cestou – výrazným způsobem omezily výběr materiálů a doplňků, jenže právě to jim umožnuje objednávat je ve větším množství. A tím i za nižší cenu. Materiály jsou navíc volené tak, aby byly nadčasové a zvládly zátěžové využívání nemovitosti.

„Materiály, nábytek, doplňky – vše volíme tak, aby byly věci nejen krásné, ale i funkční a odolné. Prvky, se kterými pracujeme, jsou prověřené ve stovkách bytů. Nejdeme samozřejmě po ceně, takže se nejedná o nejlevnější produkty. Rozhodně vás ale nezruinují a ve výsledku stojí méně než ty, které je třeba za pět až deset let opět vyměnit,“ vysvětluje Alžběta Mrázová.

Rekonstrukce pro všechny i bez nutnosti pronajmout

Služba Blesková rekonstrukce ovšem není jen pro majitele, kteří chtějí svůj byt pronajmout. Stejně tak může vytrhnout trn z paty lidem, kteří připravují rekonstrukci vlastního domova. Ti mají často zajištěné přechodné bydlení i vyčleněné prostředky na rekonstrukci. I pro takovéto klienty je nedocenitelné vědět, že když začnou rekonstruovat v září, vánoční cukroví už budou péci doma.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688