plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  09.11.2022 00:00:00

První listopadový víkend byl v Plzni ve znamení hackathonů

První listopadový víkend byl v Plzni ve znamení hackathonů

Fotografie z hackathonu (zdroj: SIT Port)

Fotografie z hackathonu (zdroj: SIT Port)

Hned dva hackathony zaměstnaly o prvním listopadovém víkendu několik desítek mladých lidí. Ti prokázali svoji kreativitu a schopnosti při řešení témat, která zadávali městské organizace a partneři z řad podnikatelského sektoru. Nadaní inovátoři si skrze tyto intenzivní maratony plné programování, designu, grafiky a kreativního myšlení rozšiřují své obzory a navazují kontakty, zadavatelé témat mají zase šanci získat neotřelé řešení svého projektu.

Fotografie z hackathonu (zdroj: SIT Port)

„Hackathony jsou mezi lidmi oblíbené, účastníci stráví dva dny intenzivní prací, většina z nich na místě i přespává, je z nich cítit obrovské nadšení pro věc. Máme radost z hojné účasti, z toho, že se daří zvát lektory, které si lidé chválí. Určitě vnímáme, že hackathony komunitu mladých inovátorů stmelují a posouvají dál, a proto jsou nedílnou součástí našich aktivit na podporu technického vzdělávání a rozvoje podnikatelské komunity,“ řekl za pořadatele Tomáš Cholinský, ředitel úseku SIT Port Správy informačních technologií města Plzně.

Fotografie z hackathonu (zdroj: SIT Port)

Hackathon, který se konal v plzeňském sídle SIT Portu, byl netradičně zaměřený na marketing. 25 účastníků pracovalo v 5 týmech na tématech zadaných městskými organizacemi. „Z nabídky projektů je nejvíc oslovila témata od Městské policie Plzeň, Plzeňských městských dopravních podniků, Plzně – TURISMU a SIT Portu nebo Dronů SIT Správy informačních technologií města Plzně. Šlo například o strategii komunikace na sociální síti TikTok, návrh náborové kampaně, rebranding festivalu Inovujeme Plzeň nebo náměty konkrétních kampaní k vybraným projektům. Porotu při finálních prezentacích nejvíce oslovil tým, který zpracoval náborovou kampaň pro městskou policii. Účastníky jsme se zadavateli propojili, další jednání o realizaci už samozřejmě závisí na jejich finální domluvě,“ popsala průběh marketingového hackathonu Radana Polešáková, projektová manažerka SIT Port.

Fotografie z hackathonu (zdroj: SIT Port)

Druhý zmiňovaný hackathon se odehrál v prostředí Gymnázia a Střední odborné školy Rokycany. Designéři, vývojáři a další počítačoví experti měli celkem 30 hodin na analýzu, návrh a vývoj toho nejlepšího řešení zadaných projektů. Témata letos zadali partneři akce, společnosti Eurosoftware s. r. o., Certicon a. s a také Gymnázium a Střední odborná škola Rokycany. Na vítěze čekala kromě možné budoucí spolupráce finanční odměna a věcné ceny za více jak 20 tisíc korun.

„Zúčastnilo se 24 lidí, většinou šlo o studenty tamní školy. I zde se pracovalo v týmech, účastníci měli k dispozici počítače s odpovídajícím softwarem, 3D tiskárny nebo drony. Řešila se zajímavá témata, autonomie dronů, 3D tisk, šifrovací edukační hra nebo HR aplikace pro komunikaci se studenty. Porota neměla vůbec lehké rozhodnutí, nakonec však prvním místem ocenila tým, který řešil téma bezpilotních letadel,“ uzavřela Anna Čudáková, projektová manažerka SIT Port.

Sérii listopadových hackathonů zakončí v závěru tohoto týdne vesmírný microhackathon, který se uskuteční v Techmania Science Center. Nadšenci do vesmírných technologií se mohou hlásit prostřednictvím www.sitport.cz do 10. listopadu.

Editace textu: Eva Barborková


Zveřejněno: 9. 11. 2022, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688