TNBiz (TN.cz)
Práce  |  24.10.2019 21:24:41

Přepravní firmy a obchody shání posily na Vánoce. Nabízí i 190Kč na hodinu, místa řidičů, brigádníků.

Vánoční svátky často zcela vyčerpají peněženky Čechů. Jelikož ale přepravní firmy a e-shopy očekávají nárůst objednávek a s tím spojenou přepravu, chystají se nabírat na předvánoční sezónu brigádníky. Kdo si ale chce k Vánocům přilepšit, neměl by otálet.

Desítky tisíc brigádníků čekají bohaté Vánoce. Firmy se předhánějí v tom, která je na trhu práce uloví. A kvůli nejnižší nezaměstnanosti za poslední roky, nemají příliš z čeho vybírat. Brigádníky si proto mezi sebou přetahují.

"Jde o flexibilní a často dobře placenou formu přivýdělku, která není nikterak závazná a dokáže se vhodně přizpůsobit potřebám konkrétního člověka. Brigádně tak mohou bez problémů pracovat i studenti, maminky na mateřské dovolené nebo důchodci," vysvětlil manažer náboru a marketingu personální agentury ManpowerGroup Jiří Halbrštát.

Podle Halbrštáta největší poptávka po brigádnících vzniká v logistických centrech e-shopů, které zajišťují včasné doručení zásilek do domácností. "Jedná se tedy o skladníky a expedienty, pickery, pracovníky balicích linek, kurýry a další profese. Brigádníci jsou velmi vítáni také v maloobchodech, které se snaží ustát předvánoční nápor zákazníků; tam jde zejména o pozice pokladních a pracovníky na doplňování zboží," přiblížil. Volná místa na brigády si můžete prohlédnout zde.

Česká pošta 

Česká pošta již spustila náborovou kampaň na nábor brigádníků. "Maximální odměna v letošním roce činí až 190 , přičemž její výše se odvíjí od typu sjednané práce, odpracovaných hodin atp. Zájemci o brigádu na České poště se mohou více dozvědět na infolince 800 223 000 nebo na webových stránkách www.tvojebudoucnost.cz," uvedl mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

PPL 

Velkou náborovou kampaň rozjela i společnost PPL. V Předvánočním období nabírá až stovky sezónních pracovníků, a to hlavně do provozu. Brigádníky láká na výkonnostní odměny, flexibilní pracovní dobu a výplatu mzdy již kolem pátého dne následujícího měsíce.

"Kromě pozic v provozu také nabízíme možnost krátkodobého zaměstnání na pozici řidiče. Zde jsou benefitem garantovaná základní hodinová mzda, výplata již kolem pátého dne následujícího měsíce a náhrada vlastních nákladů," sdělil marketingový ředitel PPL Milan Loidl. Nabídku volných míst u PPL naleznete zde.

Alza

"Nabíráme v Alze stovky brigádníků a to po celé České republice. Co se týká odměny, ta standardní je kolem 140 korun, přičemž brigádník si ale může vydělat i více," přiblížila mluvčí Alzy Patricie Šedivá. Přehled jednorázových brigád u Alzy najdete zde, další volná místa pak zde.

Amazon 

"Nabíráme tento rok tři tisíce sezónních pracovníků, je to ještě více než loni a předloni, kdy jsme jich nabírali 2500. Pracovníci budou mít stejnou mzdu jako stálí pracovníci," řekla mluvčí Amazonu Miroslava Jozová. Volná místa u Amazonu si můžete prohlédnout zde, nebo zavolat na 800 111 500.


Kdo si ale chce zajistit ke konci roku přivýdělek, neměl by otálet. "Z pohledu zaměstnavatelů je přelom října a listopadu klíčový pro zajištění potřebných kapacit. Je nutné mít na paměti, že úspěch projektu závisí na kvalifikaci týmu a jeho schopnosti spolupracovat. Adaptace nováčků proto často trvá i několik týdnů. Uchazeč o brigádu tedy udělá nejlépe, když nebude hledání odkládat," doporučil Halbrštát.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688