Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Z domova  |  30.04.2002 15:59:14

Volební program Volby pro budoucnost

Volba pro budoucnost

Volební program Volby pro budoucnost

 

Kontakty:
Klatovská 128, 320 00 Plzeň
IČO: 265 87 891
tel.: 019-742 04 47
tel/fax.: 019-742 07 69
webové stránky: www.vpb.cz
e-mailová adresa: info@vpb.cz

HLAVNÍ BODY VOLEBNÍHO PROGRAMU

VŠE, CO ČINÍME, CHCEME ČINIT S OHLEDEM NA BUDOUCNOST NAŠÍ ZEMĚ

    ZAHRANIČNÍ POLITIKA

  • Zachování suverenity českého státu
    Za nezbytně nutné považujeme vlastní rozhodování o vlastních záležitostech. V Evropské unii vidíme panovačný, několika velkými členy ovládaný „superstát". Bylo by nešťastné, kdyby o nás rozhodovali politici a úředníci pocházející odjinud. Naši zemi a národ mohou znát nejvýše okrajově, málokdo z nich důvěrně. Nedělejme si iluze, že k nám přijedou nejprve na celoroční stáž, aby si znalost našeho prostředí zlepšili. Sjednocená Evropa směřuje přes všechny uklidňující proklamace k likvidaci svébytnosti národů. Jsme toho názoru, že k plnohodnotné spolupráci s EU plně dostačuje sjednocení technických a ekonomických standardů, zatímco podřízení státní suverenity je k tomu zcela zbytečné a velmi nebezpečné.
    Vstup do Evropské unie přijmeme pouze a jenom tehdy, půjde-li o vůli většiny občanů ČR vyjádřenou v referendu, které bude připraveno tak, aby občané mohli objektivně zvážit všechna negativa i pozitiva případného vstupu.
    I v takovém případě budeme ze všech sil usilovat o to, aby občané České republiky mohli sami rozhodovat o svých vnitřních záležitostech a svobodně určovat vývoj ve společenské, hospodářské i kulturní oblasti.
  • Plná podpora vzájemných obchodních a kulturních vazeb s ostatními státy světa včetně EU
    Cíl: rozvoj vzájemné investiční a obchodní činnosti.
    Usnadnění zahraničních investic v České republice. Prohloubení role diplomatických misí v aktivním vyhledávání příležitostí pro obchodní a kulturní spolupráci.
    Dosažení členství v EFTA jako lepší alternativu členství v EU ( EFTA - Evropská asociace volného obchodu – existuje od roku 1960, zahrnuje západoevropské nečlenské země EU a má podepsané dohody i s ČR).
  • Jasně stanovená vízová a imigrační politika
    Základem je důstojné jednání s každým člověkem. Jasná pravidla pro poskytování azylu s umožněním důstojného života čekatelům na rozhodnutí a jejich integrace do společnosti. Zároveň je nutné dbát na to, aby nadměrný příliv imigrantů neohrozil stabilitu společnosti.
    Usnadnění návratu pro Čechy žijící v zahraničí a zjednodušení jejich komunikace s českými úřady.

  • DOMÁCÍ POLITIKA

  • Referenda na celostátní úrovni ve věcech týkajících se zásadního směřování státu a možnost vypsání referenda na místní úrovni v zásadních problémech týkajících se obce
    Cílem je umožnit občanům rozhodovat o věcech, které se jich bezprostředně týkají a o kterých mají nejvíce informací (místní úroveň), a umožnit jim také rozhodování na věcech, které se týkají zásadních otázek směřování státu, národní bezpečnosti a národně-kulturních aspektů (např. otázka užívání úředního jazyka).
    Ostatní rozhodování ve věcech, které se přímo citlivě nedotýkají občana je třeba nechat na orgánech samosprávy (resp. státu), které mají k dispozici odborné informace a jsou schopny kvalifikovaně rozhodovat.
  • Přímá volba hlavy státu
    Jsme přesvědčeni, že skutečnou hlavou státu může být pouze člověk, kterého většina občanů země přijímá a přirozeně respektuje, nikoliv člověk dosazený vůlí politických stran.

         OBRANA STÁTU

  • Malá, ale vysoce efektivní profesionální armáda doplněná o domobranu švýcarského typu. Posílení role civilní obrany
    Vlastní obranyschopnost považujeme za nezbytnou stejně tak jako kvalitní plnění našich mezinárodních závazků. Chceme zachovat osobní angažovanost mužské části populace na úkolech vyplývajících z obrany státu a národa v případě napadení, katastrofy případně vyžádané pomoci jiných států. Zachovat schopnost mobilizace.
  • KULTURA A VZDĚLÁNÍ

  • Důraz na vzdělání – důraz na kvalitu pedagogů a vzdělávacích programů, zpřístupnění vzdělání všem zájemcům, systémy celoživotního vzdělávání, podpora rozvoje specializace, podpora internetu, podpora cestování – výměna informací a poznávání jiných kulturních a sociálních systémů, podpora historické orientace vzdělávacích programů
    Za jeden z hlavních cílů považujeme nutnost dosáhnout nadprůměrné vzdělanosti v evropském i celosvětovém měřítku.
    Hodláme zvýšit úroveň všeobecné orientace v historické i kulturní oblasti. Zajistit urychlené rozšíření internetové gramotnosti. Podpořit programy usnadňující studentské výměny a stáže. Vzhledem k tomu, že vzdělání je určitým druhem investice, považujeme zavedení školného za možné, avšak pouze za předpokladu vytvoření systému státem garantovaných půjček studentům vysokých škol na základě právně zajištěných závazků studentů.
  • Podpora práce veřejně prospěšných společností a církví
    Směřuje k pozvednutí duchovního a morálního povědomí národa. Zastáváme úplnou odluku státu od církve včetně odluky finanční v okamžiku, kdy to bude pro církve únosné a bude dořešena otázka zabaveného církevního majetku. Stát by měl stále podporovat programy, kterými církve a jiné subjekty slouží celé společnosti (vzdělávací a výchovné programy, charitativní a sociální činnost atd.).
  • RODINA A SPOLEČNOST

  • Důraz na rodinu –– podpora porodnosti, rodinné péče, rodinného vzdělávání
    Rodina je základem státu. Důležitým cílem naší politiky jsou spokojené a vyvážené rodiny, vychovaná mladá generace, nárůst populace, snížení průměrné věkové skladby. Podpůrné programy pro mladé rodiny, možnost společného zdanění manželů, důraz na rodinnou výchovu a vzdělávání.
  • SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POLITIKA

  • Reforma systému důchodového zabezpečení tak, aby spravedlivě odpovídal věkovému vývoji populace a zároveň nadměrně nezatěžoval příští generace.
    Chceme dosáhnout zavedení nového spravedlivého systému důchodového pojištění s účastí státu a rodiny. Zainteresovanost dětí na důchodovém zabezpečení rodičů. Dosažení stavu, při kterém nebudou pracovníci předdůchodového věku znevýhodňováni.
  • Rozvíjení stávajícího zdravotního systému směrem k zefektivnění služeb a zlepšení péče o pacienty při zajištění naplňování odpovídajících nároků zdravotnického personálu.
    Naším cílem je zprůhlednit finanční toky ve zdravotnictví a zajistit jejich efektivní využití. Budeme podporovat prosazení finančního zainteresování pacientů na racionálním rozsahu poskytované zdravotní péče prostřednictvím osobního konta, aby tak mohl spolurozhodovat o vlastní spotřebě léků, zdravotních potřeb a služeb např. ve prospěch nadstandardní zdravotní péči, lázní, atd.
  • Rozvíjení stávajícího zdravotního systému k větší efektivnosti a kvalitě.
    Modernizace zdravotnických zařízení a léčebných metod. Maximální možná podpora medicínského výzkumu.

          PRÁVNÍ SYSTÉM 

  • Občanská společnost - společnost svobodných, plně odpovědných občanů, při parlamentním systému demokracie, ve kterém má každý občan stejná práva i prostor.
  • .

  • Ochrana osobního vlastnictví
    Legálně nabytý majetek považujeme za nedotknutelný stejně jako právo s ním svobodně nakládat. Jsme toho názoru, že majetek získaný prací jednotlivců i celých generací není možné podrobovat opakovanému zdanění ani vyvlastnit a v případech skutečně veřejného zájmu je třeba hledat společné řešení vedoucí k řádnému odkoupení při zachování práva svobodného rozhodnutí vlastníka. Zasadíme se o důsledné dořešení restitucí a náhrad.

    • Důraz na právo a spravedlnost pro každého bez ohledu na stáří, pohlaví, barvu pleti, politické či náboženské přesvědčení.
      Chceme zajistit naprosto rovné podmínky pro všechny. Odmítáme i jakoukoliv formu pozitivní diskriminace.
    • Nekompromisní boj s kriminalitou, efektivní a rychlá práce soudů, posílení role arbitráže
      Cílem je bezpečnost na ulicích, potlačení hospodářské kriminality, likvidace skupin organizovaného zločinu, rychlé řešení občansko-právních a obchodních sporů.
    • HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA

    • Ochrana svobodného podnikání. Skutečná a praktická podpora malého a středního podnikání. Odstranění byrokratických překážek, zásadní podpora českých výrobků a produktů
      Cílem je posílit roli drobných a středních podnikatelů na vytváření hodnot. Toto považujeme za cestu vedoucí k zajištění hospodářské stability a zaměstnanosti
    • Zastavení trendu financování státního rozpočtu stále nebezpečněji zvyšovaným domácím i zahraničním dluhem.
      Důsledně úsporné využívání vlastních zdrojů státního rozpočtu na potřeby a projekty skutečně aktuální a potřebné. Ukončení politicky líbivých hrátek s rozdělováním prostředků, které nám nepatří. Zvýšení dosavadního zadlužení jen v krajně nezbytných případech.
    • Při nezvyšované úrovni zdanění zajistit co nejefektivnější využití vybraných daní a všech dalších zdrojů státního rozpočtu. Snížení nákladů na státní správu zefektivněním administrativy a maximálním využíváním komunikačních technologií.
      Naším cílem je vytvářet levný stát, který financuje pouze projekty potřebné a perspektivní, bez frivolního utrácení za projekty nevýznamné. Prosazení využívání internetu a dalších moderních technologií při vyřizování rutinních záležitostí na úřadech.
    • Omezení nadbytečného státního přerozdělování prostředků, zavádění komplexních systémových změn, které přinesou úspory.
      Chceme dosáhnout toho, aby systémové změny (např. v oblasti důchodového zabezpečení) přinesly výrazné úspory, které poplynou ze změny podstaty systému nikoliv drastickým omezováním služeb nebo funkčnosti.
    • Účinný dohled nad zajištěním rovných podmínek pro všechny podnikatelské subjekty.
      Systematický boj proti korupci a nekalé soutěži při rozvoji firem a získávání státních zakázek.
    • Zjednodušení a zprůhlednění daňového systému.
      Dosažení stavu, kdy daňové přiznání bude schopna kvalifikovaně vyplnit většina populace a zároveň bude každý schopen vypočítat výši svého daňového zatížení. Přínosem bude mimo jiné snížení zbytečné daňové zátěže pro ty z občanů, kteří se v problematice daní hůře orientují, snížení daňových úniků a zároveň omezení daňových úniků.
    • Odstranění zbytečné administrativy.
      Maximální možné zjednodušení administrativních a správních úkonů, včetně zkrácení lhůt v případech, ve kterých je to schůdné. Cílem je omezení byrokracie a zabránění nebezpečí, že občan bude potřebovat ekonomy a právníky k vyřizování běžné agendy při styku s úřady.
    • EKOLOGIE A ZEMĚDĚLSTVÍ

    • Ekologie – racionální péče o životní prostředí při současném respektování potřeb moderní společnosti
      Chceme dosáhnout ekologického myšlení společnosti a likvidace systémů nadměrně zatěžujících životní prostředí. Výrazně podporujeme ekologické způsoby získávání energie a forem dopravy. Propagujeme využití moderních ekotechnologií. Klademe důraz na ekologické odpadové hospodářství.
    • Zemědělský a lesní program – podpora středních a drobných zemědělců (rodinné farmy). Ochrana trhu před importem a podpora exportu zemědělských komodit. Daňové úlevy v zemědělství.
      Za prioritu v zemědělské politice považujeme zabránění likvidace českého zemědělství, které nám hrozí v případě vstupu do EU. Jsme přesvědčeni, že je nezbytné vrátit zemědělcům čestné místo, které jim ve společnosti právem náleží. Jejich historicky daným úkolem je zabezpečit dostatek potravin pro obyvatele státu za oboustranně vyhovujících podmínek. Chceme prosadit ochranu našeho trhu před dovozy zemědělských komodit, které jsme schopni sami v dostatečné míře produkovat. Cílem je zabezpečení plné zásobitelnosti státu z vlastních zdrojů s podporou exportu nadvýroby - především do zemí mimo EU (např. Rusko a bývalé státy Sovětského svazu).
    • Podpora programů na tvorbu a údržbu krajiny. Podpora efektivního a ekologicky šetrného hospodaření v lesích.
      Důležité je zachování rázu české krajiny při uchování přirozených základů venkovského života. Chceme dosáhnout kultivace krajiny i v oblastech dosud zanedbaných (pohraničí). Nadbytečnou zemědělskou půdu zalesnit. Zachovat a rozšířit les jako významný prvek zajišťující ekologickou i hospodářskou stabilitu státu.



     

    K článku zatím nejsou žádné komentáře.
    Přidat komentář





    Zobrazit sloupec 

    Kalkulačka - Výpočet

    Výpočet čisté mzdy

    Důchodová kalkulačka

    Přídavky na dítě

    Příspěvek na bydlení

    Rodičovský příspěvek

    Životní minimum

    Hypoteční kalkulačka

    Povinné ručení

    Banky a Bankomaty

    Úrokové sazby, Hypotéky

    Směnárny - Euro, Dolar

    Práce - Volná místa

    Úřad práce, Mzda, Platy

    Dávky a příspěvky

    Nemocenská, Porodné

    Podpora v nezaměstnanosti

    Důchody

    Investice

    Burza - ČEZ

    Dluhopisy, Podílové fondy

    Ekonomika - HDP, Mzdy

    Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

    Drahé kovy

    Zlato, Investiční zlato, Stříbro

    Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

    Podnikání

    Města a obce, PSČ

    Katastr nemovitostí

    Katastrální úřady

    Ochranné známky

    Občanský zákoník

    Zákoník práce

    Stavební zákon

    Daně, formuláře

    Další odkazy

    Auto - Cena, Spolehlivost

    Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

    Finanční katalog

    Volby, Mapa webu

    English version

    Czech currency

    Prague stock exchange


    Ochrana dat, Cookies

     

    Copyright © 2000 - 2024

    Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

    ISSN 1801-8688