Výstavba kanalizace se protáhne do podzimu


V Ježnické ulici pokračuje výstavba splaškové kanalizace v úseku od revizní šachty v křižovatce se Švermovou ulicí po rodinný dům Ježnická 199. Kanalizaci buduje firma JR STaKR, předpoklad dokončení stavebních práce je podzim letošního roku.

„Původně měl být tento úsek kanalizace dokončen v květnu, ale vyskytly se dva problémy, které termín posouvají. Projektová dokumentace musela být doplněna o sedmnáct kusů přípojek k rodinným domům a ve spodní části, zhruba v úrovni veterinární ordinace, došlo k neočekávánému křížení kanalizace s plynovodem. V místě křížení zatím není položeno kanalizační potrubí, nejprve je nutné provést přeložku plynovodu. Podle podkladů předaných projektantovi mělo být plynové potrubí v menší hloubce a kanalizace měla vést pod ním. Nejprve je tedy nutné provést přeložku plynovodu a poté se propojí řad mezi šachtami,“ vysvětluje Martina Marčanová z odboru investic a majetku města. Vícepráce navýší konečnou cenu za vybudování kanalizace v tomto úseku. K původním 13 milionům korunám bude třeba připočíst náklady na chybějící přípojky, za přeložku plynu musí město zaplatit zvlášť.

Informace o zpoždění zprovoznění kanalizace je důležitá zejména pro vlastníky objektů, kteří mají v plánu budovat domovní přípojky a na kanalizaci se připojit. „Do doby, než bude vybudován a zprovozněn kompletně celý druhý úsek splaškové kanalizace, není možné se na nový řad připojovat. O možnosti napojit se budou vlastníci nemovitostí včas informováni,“ dodává Martina Marčanová.

Budovaný úsek je součástí investiční akce, jejímž cílem je odvedení splaškových vod z Ježníku. Vloni Krnovské vodovody a kanalizace dokončily výstavbu prvního úseku v ulicích Kollárově, Šafaříkově a v části Švermovy ulice po křižovatku s ulicí Ježnickou. Následovat bude ještě výstavba třetího a čtvrtého úseku, od domu Ježnická 199 až po bývalé sanatorium na Ježníku. „Zadávací řízení na tuto akci již bylo vyhlášeno. Zájem o ni projevilo pět firem a v současné době jejich nabídky vyhodnocujeme,“ říká Martina Marčanová.

Na výstavbu kanalizace na Ježníku získal Krnov dotaci od Státního fondu životního prostředí v maximální výši 37 milionů korun.

logo MŽP

Zodpovídá: Ing. Dita Círová
Vytvořeno / změněno: 5.5.2021 / 5.5.2021

Zařazenopá 05.04.2024 08:04:00
ZdrojKrnov
Originálkrnov.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=7455&id=37168

Související témata




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V