Mise českých firem z oblasti energetiky, odpadů a ekologie do Jekatěrinburgu a Čeljabinska

Mise českých firem z oblasti energetiky, odpadů a ekologie do Jekatěrinburgu a Čeljabinska

02.10.2019 / 10:05 | Aktualizováno: 03.10.2019 / 06:22

PROPED „Mise českých firem z oblasti energetiky, odpadů a životního prostředí do Jekatěrinburgu a Čeljabinska“ ve spolupráci GK Jekatěrinburg a kanceláře CzechTrade v Jekatěrinburgu proběhl ve dnech 22. – 28. 9. 2019. Mise se zúčastnily Enkom a.s., Tachtech a.s., Vítkovice Heavy Machinery a.s. a Žďas a.s. Původně měly být aktivitou PROPEDu pouze pracovní setkání českých firem s vedením oblastí a měst. Vzhledem k velkému zájmu ze strany ruských firem a velkým vzdálenostem komplikujícím jejich návštěvu, byla pracovní setkání rozšířena na malá Business fóra. V další části mise české firmy navštívily přímo jednotlivé průmyslové výrobní závody, kde představily své nabídky a reference z ruského teritoria.

V průběhu mise české firmy představily své výrobní programy a své reference z ruského teritoria zástupcům vedení Sverdlovské oblasti a města Jekatěrinburg, kdy českou delegaci vedl J. Maršíček, generální konzul v Jekatěrinburgu. Dále byli v delegaci vedle firem také sekretářka pracovní skupiny se Sverdlovskou oblastí a teritoriální specialista z Ministerstva průmyslu a obchodu, ekonomický a obchodní konzul, vedoucí kanceláře CzechTrade Jekatěrinburg a specialista CzechTrade na energetiku. V čele ruské strany byl V. Kozlov, ministr vnějších ekonomických vztahů Sverdlovské oblasti, který je rovněž vedoucím pracovní skupiny Sverdlovské oblasti s Českou republikou. Dále se pracovního setkání zúčastnil náměstek ministra energetiky oblasti, ředitel odboru zahraničních vztahů kanceláře gubernátora oblasti, ředitelka odboru projektů z Rozvojové agentury Sverdlovské oblasti a zástupci tří ruských firem. Na jednání vyjádřil V. Kozlov spokojenost s dalším postupným rozvojem vzájemných obchodně ekonomických vztahů. Omluvil se, že se delegace Sverdlovské oblasti nemůže zúčastnit na Strojírenském veletrhu v Brně. Navrhnul, aby se zasedání pracovní skupiny ČR – Sverdlovská oblast konalo v Praze v první polovině prosince 2019. Náměstek vyjádřil zájem o širší informace o nabídce českého energetického sektoru. ekonomický konzul se s ním dohodl na blízké schůzce na ministerstvu. Při představení zástupcům vedení Čeljabinské oblasti a města Čeljabinsk byla v čele ruské strany T. Kučic, ministryně energetiky, ředitelka odboru projektů z Ministerstva ekologie a další zástupci ministerstev a úřadů a 6 zástupců ruských firem. Ministryně vyjádřila zájem o založení společné pracovní skupiny mezi Čeljabinskou oblastí a Českou republikou po vzoru pracovní skupiny se Sverdlovskou oblastí. Uvítala zejména prezentaci firmy Enkom, která je již delší dobu aktivní v teplárenském a zemědělském sektoru Čeljabinské oblasti a navrhla příští misi zaměřit na zemědělský sektor – zpracování zemědělských odpadů, čističky odpadních vod, společné zajištění tepla a elektrické energie pro zemědělské podniky.

Kromě firem, které přišly na dvě pracovní setkání, české firmy v průběhu týdne navštívily celkem 12 velmi významných ruských firem, které se nacházely až do vzdálenosti 200 km od Jekatěrinburgu. Několik z nich patřilo do skupiny UGMK, Rusal a do skupiny ČTPZ. Ve všech uvedených závodech představily české firmy své výrobní programy a reference ze zakázek na ruském teritoriu. V průběhu mise se několikrát zástupci některých českých firem oddělili k samostatným konkrétním jednáním se specialisty jednotlivých podniků. Jedna firma se na den dokonce oddělila od mise, protože se zúčastnila tendru na jedné z navštívených firem.

Galerie


Energet.mise 2019

Jednání s představiteli Sverdlovské oblasti a města Jekatěrinburg
Jednání s představiteli Sverdlovské oblasti a města Jekatěrinburg
Uralskaja Folga Michajlovsk
Pěrvouralskij Trubnyj Zavod
Projekční centrum koncernu UGMK
Čeljabinskij Truboprokatnyj Zavod
Jednání s představiteli Čeljabinské oblasti a města Čeljabinsk
Jednání s představiteli Čeljabinské oblasti a města Čeljabinsk


Zařazenočt 03.10.2019 06:10:00
ZdrojMZv ČR v Jekatěrinburgu
Originálmzv.cz/yekaterinburg/cz/obchod_a_ekonomika/mise_ceskych_firem_z_oblasti_energetiky.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V