Jan Kopecký/Jan Hloušek s vozem ŠKODA FABIA Rally2 evo stříbrní v předčasně ukončeném MČR v rally 2020

Důležité vítězství tovární dvojice Kopecký/Hloušek, kteří stylem start-cíl kralovali na Invelt Rally Pačejov, na předposledním podniku letošního čtyřdílného českého šampionátu dávalo tušit dramatické vyvrcholení vypjatého ročníku v tuzemsku nejpopulárnější motoristické disciplíny. Pro smazání sedmibodového manka a přeskočení do té doby vedoucího Václava Pecha potřeboval Jan Kopecký vyhrát obě etapy klatovské soutěže. K tomu nakonec nedošlo, protože koronavirová opatření nedovolila konání legendu jménem Rally Šumava, která se po přesunu z jara na podzimní termín přejmenovala na Rally Klatovy. „Zrušení Šumavy nás mrzí hned z několika důvodů – vedle nemožnosti porvat se o titul jde i o zmařenou práci pořadatelů, nicméně toto rozhodnutí respektujeme a plně chápeme. Kvůli aktuální situaci musí všechno stranou, rallye nevyjímaje. Gratuluji Václavovi Pechovi i celému jeho týmu k zisku mistrovského titulu. Jelo se na limitech jezdců i techniky a jsem přesvědčený, že to muselo všechny zúčastněné maximálně těšit,“ komentuje závěr předčasně ukončené sezony Michal Hrabánek, vedoucí týmu ŠKODA Motorsport. Tomu vedle špičkového nasazení české tovární posádky dělaly během roku radost i úspěchy dealerských a zákaznických týmů startujících s vozy ŠKODA FABIA Rally2 a Rally2 evo.

Na sezonu 2020 se už navždy bude vzpomínat především díky velmi vyrovnaným soubojům o vítězství doslova v každé rychlostní zkoušce. Především na prvních dvou soutěžích koronavirem zredukovaného mistrovství, na Rally Bohemia a na Kowax ValMez Rally, bojovali Jan Kopecký s Václavem Pechem doslova o každou desetinu sekundy a každý metr tratí kvalitně připravených a vždy dobře zabezpečených rychlostních zkoušek. Čeští pořadatelé i letos odvedli ohromný kus práce. „Gratuluji Václavu Pechovi k titulu. Nevyhráli jsme, přesto jsem v rámci panujících podmínek spokojený a pyšný na celý český rallysport, kdy pořadatelé dokázali i v tak složité době uspořádat kvalitní soutěže, na kterých se předváděl velký sport. Při všech našich letošních startech jsem se mohl 100% spolehnout na špičkově připravený vůz ŠKODA FABIA Rally2 evo, perfektní navigaci Jana Hlouška a samozřejmě jako vždy i na komfortní zázemí a podporu od týmu ŠKODA Motorsport. Nyní, na konci sezony, bych rád pozdravil i všechny fanoušky sportu, který všichni společně milujeme,“ hodnotí nezvyklý rok 2020 jezdec továrního týmu Jan Kopecký.

Soutěžní pauzu v podobě nedokončeného českého mistrovství tým ŠKODA Motorsport ani posádka Jan Kopecký/Jan Hloušek rozhodně neproměnili v odpočinek. Závodní výpadek byl nahrazen další prací na průběžném vylepšování speciálu ŠKODA FABIA Rally2 evo. Více než 370 prodaných kusů úspěšného českého soutěžního speciálu je ohromným závazkem pro další rozvoj zákaznického programu. Vedle toho už se v Mladé Boleslavi dolaďují plány aktivit na rok 2021. „Již nyní můžeme potvrdit, že v příštím roce tovární tým ŠKODA Motorsport nepojede MČR v rally, tudíž ani Jan Kopecký nebude reprezentovat tovární barvy. S Janem máme nicméně jako ŠKODA Motorsport platnou smlouvu a bude u nás pokračovat v roli testovacího jezdce,“ dodává Michal Hrabánek. Za ŠKODA Motorsport Jan Kopecký závodil od roku 2009. V barvách továrního týmu dokázal získat nejen 6 titulů mistra ČR, ale stal se také mistrem světa v kategorii WRC2, mistrem Evropy i asijsko-pacifickým šampionem.

„Pro příští rok jsme se rozhodli u příležitosti oslav 120. výročí značky ŠKODA v motorsportu výraznějším a rozsáhlejším způsobem podporovat skrze autorizované obchodní partnery ŠKODA AUTO Česká republika větší počet soukromých jezdců startujících s vozy ŠKODA FABIA Rally2 a Rally2 evo, abychom nabídli rallyovým fanouškům v České republice co nejlepší sportovní zážitky při sledování nadcházejícího ročníku domácího šampionátu. Jednání o spolupráci probíhají i s Janem Kopeckým, který by se mohl stát jezdcem jednoho z podporovaných dealerských týmů pro starty v seriálu MČR 2021. Více informací sdělíme už v průběhu prosince,“ říká Petr Janeba, vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika.

Věděli jste, že…
…Jan Kopecký s Janem Hlouškem ujeli v letošním roce 445,26 ostrých závodních kilometrů? Kromě dvou defektů pneumatik nezaznamenali u svého vozu ŠKODA FABIA Rally2 evo jediný technický problém.

Číslo sezony:
25
Tolik rychlostních zkoušek z celkového počtu 47 odjetých vyhrála během letošní sezony posádka Jan Kopecký/Jan Hloušek se speciálem ŠKODA FABIA Rally2 evo. Mistři ČR Václav Pech s Petrem Uhlem byli nejrychlejší na 20 testech.

Konečné pořadí SONAX MČR v rally 2020 (odjety 3 podniky ze 4 vypsaných):
1. Václav Pech/Petr Uhel (EuroOil Team/Ford Focus WRC 06) 163 bodů
2. Jan Kopecký/Jan Hloušek (ŠKODA Motorsport/ŠKODA FABIA Rally2 evo) 156 bodů
3. Jan Černý/Petr Černohorský (Mogul Benzina Racing 21/Volkswagen Polo R5) 93 bodů
4. Filip Mareš/Radovan Bucha (Laureta Auto ŠKODA Team/ŠKODA FABIA Rally2 evo) 80 bodů
5. Miroslav Jakeš/Petr Machů (Samohýl ŠKODA Team/ŠKODA FABIA Rally2) 65 bodů

The post Jan Kopecký/Jan Hloušek s vozem ŠKODA FABIA Rally2 evo stříbrní v předčasně ukončeném MČR v rally 2020 appeared first on ŠKODA Storyboard.


Zařazenočt 26.11.2020 11:11:00
ZdrojŠkoda auto tiskové
Originálskoda-storyboard.com/cs/tiskove-zpravy-archiv/jan-kopecky-jan-hlousek-s-vozem-skoda-fabia-rally2-evo...
KategorieMOTORSPORT
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.