Možnost online registrace do tendrů v rámci projektu Rail Baltica v Litvě i dalších pobaltských státech

Možnost online registrace do tendrů v rámci projektu Rail Baltica v Litvě i dalších pobaltských státech

23.10.2020 / 12:22 | Aktualizováno: 23.10.2020 / 12:33

V rámci projektu Rail Baltica se lze zaregistrovat do online systému, který obsahuje veškeré aktuální a budoucí tendry na zakázky v rámci celého projektu. Tendry jsou zaměřené na projektové, stavební a dodavatelské firmy, které se chtějí podílet na výstavbě železniční infrastruktuy v Litvě i dalších pobaltských státech.

Rail Baltica je mezinárodní projekt výstavby železniční sítě v pobaltských státech, jehož cílem je integrace železniční sítě Litvy, Lotyšska a Estonska do evropské železniční sítě. Vybudovaná železnice bude spojovat Polsko, Litvu, Lotyšsko, Estonsko a nepřímo též Finsko a umožní lepší spojení osobních i nákladních vlaků.

Jedná se o výstavbu 870 km plně elektrifikované tratě. Projekt je z 85 procent spolufinancován EU a zbytek částky je pokryt státními rozpočty pobaltských států. Aktuálně probíhá projektová fáze a na některých úsecích započaly i konstrukční práce.

Pro litevskou část Rail Baltica, tj. trať Vilnius-Kaunas a spojení Kaunasu s polskými hranicemi budou projektové tendry a následně stavební zakázky teprve vypsány. Zakázky pro stavební a dodavatelské firmy lze očekávat i na trati spojující litevský Kaunas a lotyšské hranice, kde projektové tendry již proběhly.

Veškeré vypisované tendry na zakázky v rámci celého projektu Rail Baltica jsou sjednocené v online systému, kam je možné se registrovat a následně sledovat aktuální a budoucí příležitosti. Zájemci o účast na jednotlivých projektech a zakázkách nejen na území Litvy, ale po celé délce trati musí poskytnout potřebné informace Lotyšské regionální rozvojové agentuře, která online systém zakázek pro celý projekt spravuje.

Celkový objem projektových nákladů na všechny etapy výstavby železniční tratě Rail Baltica je odhadován na 5,8 mld. EUR (mj. 13 tisíc pracovních míst), plánované dokončení a zprovoznění je v r. 2026. Jedná se o největší projekt železniční infrastruktury v historii pobaltských států, který má zlepšit mobilitu a cestovní příležitosti obyvatel, rozvíjet podnikání, cestovní ruch a obchod v regionu.

Registrace do online systému a účast na veřejných zakázkách v něm publikovaných by mohla představovat zajímavou příležitost i pro české stavební, projektové a dodavatelské firmy.

Více informací o systému sdružujícím aktuální i budoucí tendry včetně možnosti registrace lze získat u Lotyšské regionální rozvojové agentury a informace o celém projektu na webových stránkách Rail Baltica nebo prostřednictvím obchodně-ekonomického úseku Velvyslanectví České republiky ve Vilniusu (Dr. Kristina Karvelyte, tel. +370 5 266 10 56).

Dr. Kristina Karvelyte, ekonomický specialista, Velvyslanectví České republiky v Litvě



Zařazenopá 23.10.2020 12:10:00
ZdrojMZv ČR Vilnius
Originálmzv.cz/vilnius/cz/obchod_a_ekonomika/co_se_deje/moznost_online_registrace_do_tendru_v.html

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V