CME (Koupit, 12m = 5,0 USD) - CME naplňuje své cíle na snižování zadluženosti (Komentář k výsledkům)

Výsledky: Naše odhady za druhý kvartál patřily spíše mezi ty optimističtější. Uvedené výsledky nezahrnují vliv prodávaných slovinských a chorvatských aktiv, která jsou klasifikována jako aktiva držená k prodeji. Tržby vzrostly o 8,6 % na 159,6 mil. USD a struktura tržeb odhalila pozitivní příspěvek všech trhů. Ziskovost CME pokračuje v růstovém trendu z minulého roku i ve druhém čtvrtletí díky pozitivním makroekonomickým podmínkám, expanzi reklamního trhu a pokračujícímu zvyšování příjmů z poplatků a předplatného. OIBDA se zvýšila o 7,7 % na 55,7 mil. USD. Čistý zisk mírně meziročně poklesl o 6,4 %, když dosáhl 26,0 mil. USD.

Hlavní trendy: (1) Tržby nejvíce zvýšil český segment, kde došlo k meziročnímu růstu o 14,3 %, následovaný Bulharskem, kde tržby vzrostly o 12,8 %. Ostatní trhy, jako Slovensko a Rumunsko, přispěly růstem o 8,7 %, respektive 2,1 %. Rumunsko je pro nás zklamáním, jelikož jsme zde očekávali růst o 12,4 %. (2) Největší podíl na tvorbě OIBDA má Česká republika, a to 46 %. Na druhém místě je Rumunsko, které přispělo 39 %. Velmi pozitivně překvapil vývoj OIBDA v Bulharsku, kde došlo k meziročnímu růstu o 88,3 % na 5,6 mil. USD z 3,0 mil. USD. Opačná situace nastala na Slovensku, kde OIBDA klesla o 47,3 % na 3,9 mil. USD z 7,4 mil. USD. (3) Vývoj čistého zisku je pozitivně ovlivněn nižšími úrokovými náklady, které poklesly ve druhém kvartálu meziročně o 7 mil. USD. Zisk však srazila položka ostatních neprovozních nákladů, která je o téměř 14 mil. USD meziročně nižší. V prezentaci k výsledkům bohužel není detailnější vysvětlení, co tato položka zahrnuje. Více informací se dozvíme v průběhu dne na konferenčním hovoru. (4) Společnosti se podařilo snížit svůj dluh o téměř 190 mil. USD díky výnosům z realizace warrantů a pozitivním výsledkům podnikání. Tím došlo k poklesu průměrné úrokové sazby z úvěrů o 1,9 pb na 4,1 %.

Dopad na předpovědi, cílovou cenu akcie a doporučení: Společnost dosahuje potřebné ziskovosti a tvorby cash flow, které jsou dobrými předpoklady pro pokračování plánovaného snižování zadlužení. Výnos z prodeje slovinských (čeká se na schválení slovinským antimonopolním úřadem) a chorvatských (prodej byl minulý týden schválen chorvatským antimonopolním úřadem) aktiv by mohl tento proces ještě více urychlit. V roce 2018 CME předpokládá splacení významné části svého dlouhodobého dluhu, čímž by mělo dojít ke snížení poměru čisté zadluženosti vůči OIBDA na přibližně 3násobek ke konci roku. Díky tomu všemu by se průměrné náklady dluhu měly snížit až na 3,2 %. Dle dosavadních výsledků očekáváme, že společnost dosáhne managementem plánovaných hospodářských výsledků pro tento rok. Prozatím cílovou cenu a doporučení Koupit ponecháváme v platnosti.

Očekávané události: V 15h CET se uskuteční konferenční hovor ke zveřejněným údajům. Výsledky hospodaření za třetí kvartál 2018 by měly být zveřejněny na konci října.
Autor: Jiří Kostka

Zařazenoút 24.07.2018 12:07:00
ZdrojKB - Trading
Origináltrading.kb.cz/CommentsAnalysis/Detail/a4518e23_cme_koupit_12m__50_usd__cme_naplnuje_sve_cile_na_sniz...

Související témata

CETV

Výsledky firem - tržby, zisk

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V