Kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) jen v říjnu uzavřeli desítku provozoven, kde se prodávalo jídlo. A pohled do útrob těchto podniků opravdu není pro každého. Někde se válel myší trus, jinde se hromadila plíseň a nepořádek.
Maloobchody, restaurace, ale i rychlé občerstvení. Na všechna tato místa si v říjnu posvítili inspektoři v Praze a Středočeském kraji a celou desítku z nich zavřeli.
Mezi nejčastější problémy patřily výskyt myšího trusu, zanedbaný úklid, výskyt plísní nebo nečistoty na podlaze a stěnách. Až na dva podniky jsou opět všechny v provozu. Rozhodně ale stojí za to vidět, v jakých podmínkách se tu vařilo a prodávalo jídlo.
Nejvíc prohřešků zjistili inspektoři v restauraci U Havlů Na Táborce v Praze - a to celkem 21. Našli hmyzí škůdce, na toaletách byly špatné hygienické podmínky, na stěnách plísně (stejně tak v lednicích), úklid výrazně zanedbaný, nečistoty našli snad ve všech prostorách.
Problémy s kontrolory měly ale i další podniky. Z restaurací SZPI uzavřela Bejzment na pražském Smíchově, Restauraci Vratislav v pražských Modřanech nebo Xin Dong Hai v Jugoslávské.
Co se prodejen týče, kontrolou neprošly maloobchod v Očelicích, Schodziku v Kladenské, večerka Petrohrad nebo asijské potraviny Dat Nguyen Tien v Libušské. Uzavřen byl i mobilní stánek s občerstvením v Kladně či rychlé občerstvení Imbiss v Potůčkách.
Zařazeno | so 04.11.2017 05:11:00 |
---|---|
Zdroj | tn.cz Mediafax Nova |
Originál | tn.nova.cz/ext/tady-nam-delali-jidlo-pohled-do-zavrenych-podniku-jen-pro-otrle.html |
Přílohy |