Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  13.03.2024 12:56:00

Vedení Středočeského kraje si prohlédlo nový vlak pro PID - České dráhy pro Středočeský kraj a Prahu objednaly celkem 22 třívozových jednotek RegioPanter 640.2 PID, které budou od nového jízdního řádu obsluhovat spěšné vlaky z Prahy do Kolína a Kutné Hory

jedna z dokončených elektrických jednotek řady 640.2 PID RegioPanter

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková společně s radním pro veřejnou dopravu Petrem Boreckým a zástupci Výboru pro dopravu Středočeského kraje si dnes před začátkem pravidelného jednání prohlédli jednu z dokončených elektrických jednotek řady 640.2 PID RegioPanter, která bude obsluhovat příměstské linky S ve Středočeském kraji a Praze.

Přesvědčili jsme se, že moderní vlaky Českých drah nabídnou našim občanům ve Středočeském kraji kvalitu cestování na úrovní 21. století. Líbí se mi přehledný interiér, velmi pohodlný je nástup díky nízkopodlažnímu řešení a cestující v nich budou mít řadu dalších služeb. Nové vlaky jsou skutečně atraktivní alternativou k individuálnímu motorismu a pomohou nám uvolnit přetížené silnice ve Středočeském kraji,“ říká Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Radní Středočeského kraje pro oblast veřejné dopravy Petr Borecký k dnešní prezentaci nového vlaku RegioPanter uvedl: „Zajištění kvalitní dopravní obslužnosti pro naše občany je jednou z priorit kraje. Do obnovy vozidlového parku všech dopravců a do zajištění provozu všech linek v regionu investujeme ročně několik miliard korun. Brzké nasazení úplně nových vlaků do Kolína a Kralup nad Vltavou představuje konkrétní, hmatatelný výsledek našeho jednání s dopravci a úsilí zlepšovat veřejnou dopravu.“

České dráhy pro Středočeský kraj a Prahu objednaly celkem 22 třívozových jednotek RegioPanter 640.2 PID, které budou od nového jízdního řádu obsluhovat spěšné vlaky z Prahy do Kolína a Kutné Hory a osobní vlaky linky S4 z Prahy do Kralup nad Vltavou, Roudnice nad Labem a dál až do Ústí nad Labem. Nové vlaky doplní současných 21 700 míst k sezení poskytovaných jednotkami CityElefant na elektrifikovaných tratích o dalších 4 950 míst k sezení. To představuje navýšení kapacity elektrických vlaků PID o 18,5 %.

Jsem přesvědčen, že nasazením nových vlaků naplníme očekávání našich zákazníků na kvalitní a pohodlné cestování v rámci linek PID. V tomto systému přepravujeme denně přes 100 tisíc cestujících, a proto jeho rozvoji a zvyšování kvality služeb věnujeme spolu s objednatelem velkou pozornost. Díky naší spolupráci nabízí většina spojů na hlavních linkách v kraji klimatizované soupravy, palubní Wi-Fi síť nebo možnost dobíjet cestovní elektroniku během cesty. V regionu, kde se denně přepravuje ohromné množství osob do práce a do školy a jsou přetížené silnice, je to velmi důležité pro podporu veřejné dopravy a udržitelného rozvoje celého metropolitního regionu,“ vysvětluje Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah, který se prezentace vlaku pro středočeské zastupitele zúčastnil.

RegioPantery jsou klimatizované, bezbariérové vlaky vybavené pro cestování osob na vozíku, rodiče s malými dětmi i náročné zákazníky, kteří vyhledávají 1. třídu a další doplňkové služby, jako je Wi-Fi, možnost napájet cestovní elektroniku nebo během cesty pracovat. S jejich provozem v řadě českých a moravských regionů máme dobré zkušenosti a u cestujících jsou to oblíbené vlaky. Jsem přesvědčen, že jejich nasazení do provozu koncem letošního roku přivítají také Středočeši,“ uzavírá Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

RegioPanter řady 640.2 je 79 metrů dlouhý 3vozový vlak pro příměstskou a regionální dopravu. Má výkon 2 040 kW a rychlost až 160 km/h, díky tomu dosahuje vysoké dynamiky jízdy. Vlaky jsou vybavené také rekuperací elektrické energie, při brzdění tak vyrábí elektřinu, kterou mohou vracet do elektrické sítě. Díky tomu se jedná o energeticky úsporné vlaky, které významně přispívají k ochraně našeho životního prostředí a klimatu.




 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688