Redakce (Kurzy.cz)
Z regionů  |  04.03.2024 09:24:00

Záměr města Cheb prodat hmotnou nemovitou věc zveřejněn podle § 39 odst. 1) zák. č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení)

snímek 1

Město Cheb

odbor majetkoprávní Městského úřadu Cheb

náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 1/14, 350 20 Cheb

tel. 354 440 111

č.j. MUCH 20455/2024 V Chebu dne 04.03.2024

Z Á M Ě R

města Cheb prodat hmotnou nemovitou věc

zveřejněn podle § 39 odst. 1) zák. č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení)

Město Cheb zveřejňuje ve smyslu ustanovení § 39 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, po schválení Radou města Chebu dne 29.02.2024 záměr na prodej hmotné nemovité věci – pozemku, ve vlastnictví města Cheb ve výběrovém řízení formou veřejné elektronické aukce, takto:

Katastrální území Podhoří u Chebu

pozemek p.č. 69/32 – ostatní plocha - o výměře 395 m2, zatížený nájemním vztahem, včetně všech jejich součástí a příslušenství,

s výchozí kupní cenou 750 / m2 bez DPH a s podmínkou složit finanční jistotu 30.000 .

Prodej bude proveden výběrovým řízením formou veřejné elektronické aukce za níže uvedených podmínek a požadavků:


Vyhlášení podmínek výběrového řízení na prodej hmotné nemovité věci

- pozemku formou veřejné elektronické aukce


Město Cheb vyhlašuje podmínky pro provedení výběrového řízení na prodej hmotné nemovité věci – pozemku formou veřejné elektronické aukce, takto:

Článek I

Předmět výběrového řízení

1. Předmětem výběrového řízení je prodej hmotné nemovité věci - pozemek p.č. 69/32 – ostatní plocha - o výměře 395 m2 v katastrálním území Podhoří u Chebu, zatížený nájemním vztahem, zapsaného v katastru nemovitostí pro obec Cheb, katastrální území Podhoří u Chebu, u Katastrálního úřadu pro Karlovarský kraj, na listu vlastnictví číslo 1. Parcela je situována v Podhoří u Chebu u Autokempu Podhoří. Podle platného územního plánu Chebu se pozemek nachází v území RI - rekreace - plochy staveb pro rodinnou rekreaci.

2. Minimální nabídková cena činí 750 Kč/m2 bez DPH.

Článek II

Podmínky výběrového řízení

1. Podmínkou účasti zájemce o prodej pozemků v tomto výběrovém řízení, realizovaném formou veřejné elektronické aukce, je prokazatelné složení finanční jistoty ve výši 30.000 na účet města Cheb, vedený u Komerční banky a. s., pobočka Cheb, číslo účtu 6015-528331/0100, variabilní symbol 3241200174 a to nejdéle do dne 08.04.2024 do 12:00 hodin. Složením finanční jistoty se rozumí připsání celé stanovené finanční částky na výše uvedený účet města Cheb, ke stanovenému dnu a hodině. Osoba, která finanční jistotu složila, musí být jednoznačně identifikovatelná uvedením svého jména do zprávy pro příjemce platby, pokud tato identifikace nebude zřejmá z názvu účtu, ze kterého bude platba finanční jistoty realizována.

2. Složená finanční jistota bude nejdéle do deseti pracovních dnů od uzavření kupní smlouvy s vybraným účastníkem tohoto výběrového řízení vrácena ostatním zájemcům, kteří podle rozhodnutí Zastupitelstva města Chebu ve výběrovém řízení neuspějí. Ve stejné lhůtě budou vráceny jistoty i v případě rozhodnutí Zastupitelstva města Chebu o zrušení tohoto výběrového řízení. Lhůta deseti pracovních dnů v tomto případě začíná běžet dnem následujícím po rozhodnutí Zastupitelstva města Chebu.

3. Finanční jistota složená vítězem výběrového řízení bude deponována na zvláštní účet města Cheb a bude započtena v rámci úhrady kupní ceny za pozemek odkupovaný od města Cheb.

4. Město Cheb uzavře s vítězem výběrového řízení, bude-li usnesením Zastupitelstva města Chebu odsouhlasen jako kupující, kupní smlouvu s cenou pevně stanovenou podle jeho nabídky učiněné v době ukončení veřejné elektronické aukce. Před uzavřením kupní smlouvy bude nabyvatel povinen doložit, že uhradil Zastupitelstvem města Chebu odsouhlasenou kupní cenu sníženou o odpočitatelnou finanční jistotu uloženou na účtu města Cheb.

5. Součástí ujednání smluvních podmínek bude prohlášení kupujícího zaplatit náklady spojené s převodem pozemku ve výši 2 000 . Kupující dále zaplatí poplatek spojený s podáním návrhu na povolení vkladu do katastru nemovitostí.

6. Neuzavře-li vítěz výběrového řízení odsouhlasený Zastupitelstvem města Chebu bez udání vážných důvodů kupní smlouvu do třiceti dnů ode dne doručení návrhu této smlouvy, propadne jím složená finanční jistota ve prospěch města Cheb a návrh na uzavření kupní smlouvy bude učiněn další osobě v pořadí výběrového řízení.

7. Podmínkou účasti ve výběrovém řízení je, že zájemce o koupi pozemků nebude k okamžiku ukončení Kontrolního kola veřejné elektronické aukce, sloužícího k ověření splnění předepsaných vstupních podmínek tohoto výběrového řízení a pro zařazení jednotlivých účastníku do Aukčního kola veřejné elektronické aukce, identifikován v databázích Městského úřadu Cheb jako dlužník po době splatnosti ohledně finančních závazků ve prospěch města Cheb patřících do jeho správy, na základě ustanovení platných právních předpisů ČR.

8. Účastník elektronické aukce je povinen učinit svoji nabídku již ve Vstupním kole. Z Aukčního kola veřejné elektronické aukce bude vyřazen každý účastník, který ve Vstupním kole žádnou nabídku neučiní.

9. Účastník výběrového řízení uděluje podpisem souhlasu, viz příloha těchto podmínek, souhlas v souladu s ustanoveními NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), se zpracováním osobních údajů kterými jsou v tomto případě: jméno, příjmení, rodné číslo, místo pobytu, e-mail a telefonní číslo pro účely účasti ve výběrovém řízení formou elektronické aukce na prodej předmětných hmotných nemovitých věcí. Účastník bere na vědomí, že neudělení souhlasu se zpracováním osobních údajů po dobu konání tohoto výběrového řízení bude mít za následek, jeho nezařazení do elektronické aukce. Udělení souhlasu se zpracováním osobních údajů po dobu konání tohoto výběrového řízení, je podmínkou účasti ve výběrovém řízení. Souhlas se zpracováváním osobních údajů se považuje za udělený, jeho doručením administrátorovi elektronické aukce na e-mail: brychova@cheb.cz.

Článek III

Hodnotící kritéria výběrového řízení

Jediným hodnotícím kritériem výběrového řízení pro výběr kupujícího, za předpokladu splnění všech vstupních podmínek, stanovených k zařazení zájemce do Aukčního kola veřejné elektronické aukce, bude nejvyšší cenová nabídka.

Článek IV

Podávání nabídek

Minimální nabídky jednotlivých účastníků výběrového řízení formou veřejné elektronické aukce, zařazených do Aukčního kola veřejné elektronické aukce, lze učinit pouze elektronicky, v minimální výši rovnající se minimální nabídkové ceně za 1 m2 pozemku, dle Článku I odst. 2 těchto podmínek výběrového řízení.

Článek V

Harmonogram průběhu a technické podmínky veřejné elektronické aukce

1. Výběrové řízení na prodej pozemků bude realizováno formou tříkolové veřejné elektronické aukce (Vstupní kolo, Kontrolní kolo a Aukční kolo), kdy základním komunikačním prostředkem bude INTERNET a internetová doména https://cheb.proebiz.com. Vstupní kolo bude sloužit zájemcům k podání nabídek. Kontrolní kolo bude sloužit pro formální kontrolu nabídek a vyhodnocení splnění vyhlášených podmínek k účasti zájemců zadavatelem. V Aukčním kole bude probíhat vlastní on-line výběrové řízení. Se zahájením Aukčního kola bude všem účastníkům zobrazována učiněná nejvyšší nabídka za předmět koupě. Veškeré informace a přístupové kódy do elektronické aukční síně budou účastníkům výběrového řízení sdělovány cestou e-mailové pošty. Pro účast ve veřejné elektronické aukci je nutné, aby každý účastník podal žádost o zařazení do této elektronické aukce, která je k dispozici pro každou veřejnou elektronickou aukci na oficiálních www stránkách města Cheb na adrese www.cheb.cz v sekci elektronické aukce, umístěné v záložce Podnikání pod fotografií města Cheb nejpozději do termínu stanoveného pro Vstupní kolo. Po zařazení účastníka do výběrového řízení a po jeho přihlášení do veřejné elektronické aukce mu bude e-mailem odeslán desetimístný přístupový klíč do aukční síně http://cheb.proe.biz.

2. Vstupní kolo bude zahájeno dne 04.03.2024 v 8:00 hodin, kdy bude zpřístupněn elektronický aukční portál pro zadávání vstupních nabídek, přičemž každý účastník po svém přihlášení do aukční síně vidí jen svou nabídku. V tomto kole mohou účastníci své nabídky libovolně měnit. Vstupní kolo bude ukončeno dne 08.04.2024 v 12:00 hodin.

3. Kontrolní kolo bude zahájeno dne 08.04.2024 v 12:00 hodin a ukončeno dne 10.04.2024 v 15:00 hodin. Kontrolní kolo slouží pro formální kontrolu nabídek ze strany zadavatele. Po dobu Kontrolního kola účastníci elektronické aukce nemohou své nabídky nijak měnit.

4. Aukční kolo bude zahájeno dne 10.04.2024 v 15:00 hodin, kdy bude zahájeno on-line výběrové řízení. Všem účastníkům bude zobrazována nejvyšší cenová nabídka za 1 m2 předmětu prodeje. Po dobu 20 minut od zahájení Aukčního kola mají jednotliví účastníci možnost své nabídky upravovat (pouze směrem nahoru). Nová cenová nabídka nemůže být shodná se stávající maximální cenou.

5. Minimální krok zvýšení cenové nabídky za 1 m2 pozemku je 5 , ve vztahu k aktuální ceně položky uchazeče. Maximální krok zvýšení cenové nabídky o 10 % aktuálně dosažené cenové nabídky ve vztahu k maximální ceně.

6. V případě shodných nabídkových cen při začátku aukčního kola budou účastníci elektronické aukce administrátorem vyzváni k příhozu alespoň minimální cenové nabídky. Pokud tak neučiní alespoň jeden z účastníků Aukčního kola elektronické aukce, bude aukční kolo neplatné.

7. Aukční kolo bude prodlouženo o 2 minuty vždy při provedení změny ceny účastníkem v posledních 2 minutách tohoto Aukčního kola, za dodržení požadavků na minimální a maximální krok zvýšení cenové nabídky uvedených v bodu 5 tohoto článku.

8. Platnost přístupových klíčů do elektronické aukční síně je omezena lhůtou 30 kalendářních dnů od ukončení Aukčního kola veřejné elektronické aukce. Po této době již nebude možné se do elektronické aukční síně přihlásit. Pokud bude zájem ze strany účastníka veřejné elektronické aukce o vytištění protokolu o účasti v elektronické aukci a historie elektronického aukčního případu, doporučujeme vytištění provést neprodleně po skončení aukčního kola veřejné elektronické aukce.

9. Vyhlašovatel má právo v případě potřeby rozhodnout o individuálním prodloužení nebo ukončení výběrového řízení realizovaného formou veřejné elektronické aukce a to i v průběhu Aukčního kola.

Článek VI

Práva zadavatele

1. Z výběrového řízení realizovaného formou veřejné elektronické aukce budou v Kontrolním kole vyřazeny nabídky, které nebudou splňovat výše uvedené požadavky zadavatele, nabídky, u kterých nebude městem Cheb jednoznačně identifikována finanční jistota, složená podle čl. II, odst. 1, u kterých nebude doložen souhlas se zpracováním osobních údajů, podle čl. II., odst. 11.

2. Město Cheb si vyhrazuje právo všechny předložené nabídky bez udání důvodu odmítnout a výběrové řízení v plném rozsahu zrušit nebo opakovat.

3. Upřesňující informace podá Městský úřad Cheb, odbor majetkoprávní, Blanka Brychová, úřednice oddělení realitních transakcí, odboru majetkoprávního Městského úřadu Cheb tel.: + 420 354 440 192, e-mail: brychova@cheb.cz (informace o elektronické aukci a předmětu výběrového řízení ).

Ing. Vlastimil Habětínek v. r.

vedoucí odboru majetkoprávního

Městského úřadu Cheb

Vyvěšeno: 04.03.2024

Sejmuto:

Záměr_prod_hm_nem_věc 04032024


Odkazy

Zodpovídá: Ing. Gabriela Barthellová, DiS.
Vytvořeno / změněno: 4.3.2024 / 4.3.2024 | Zveřejnit od-do: 4.3.2024-8.4.2024 | Úřední deska od-do: 4.3.2024-8.4.2024 | Schváleno / Zrušeno: 4.3.2024 / 8.4.2024 | Účinnost od-do: 4.3.2024-8.4.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688