Tomáš Skolek (TomSkolek)
Bydlení  |  15.02.2024 10:28:16

Společnost UlovDomov.cz překonala za loňský rok obrat 500 milionů korun

nájmy

Společnost UlovDomov.cz provozující službu Ideální nájemce, která zajišťuje majitelům bytů servis spojený s dlouhodobými pronájmy, v loňském roce poprvé překonala hranici obratu půl miliardy korun. V letošním roce chystá brněnská firma expanzi do zahraničí a chce rovněž spustit třetí produktový pilíř v podobě nové aplikace. 

Společnost UlovDomov.cz navýšila v roce 2023 obrat o zhruba 40 procent na 580 milionů korun. Ten v roce 2022 činil 414 milionů korun a v roce 2021 pak 272 milionů korun. „Pro letošní rok máme velké plány. Chceme zahájit expanzi na Slovensko se službou Ideální nájemce a stát se tak první plnohodnotnou službou tohoto typu, která působí ve více státech,“ uvedl CEO UlovDomov.cz Michal Hrbatý, který v roce 2021 vystřídal na této pozici Martina Březinu a bude tak letos působit jako CEO společnosti již čtvrtým rokem. Vedle zvyšování počtu bytů ve správě služby Ideální nájemce patřilo mezi významné změny v loňském roce i přestěhování firmy do nových prestižních prostor v brněnském areálu Nová Zbrojovka. 

Zahraniční expanze není jedinou z chystaných novinek pro rok 2024. Firma plánuje spustit rovněž novou aplikaci, která zjednoduší majitelům pronajímání, pokud svůj pronájem chtějí spravovat sami. Aplikace by se měla stát třetím produktovým pilířem společnosti. První dva pilíře přitom tvoří služba Ideální nájemce a inzertní portál UlovDomov.cz. „I náš inzertní portál čekají větší změny, ty však prozradíme až na jaře,“ dodal Michal Hrbatý k vývoji ve společnosti, které dlouhodobě věří i investiční skupina Miton, jejíž portfolio se zaměřuje právě na inovativní digitální B2C firmy.

Ideální nájemce se aktuálně stará soukromým majitelům o 2 800 nemovitostí v hodnotě přesahující 18 miliard korun. Na základě dat ze správy bytů je společnost jedním z předních edukátorů o nájemním bydlení a vývoji cen nájmů. Za pronájem bytu dispozice 2+kk dají lidé v hlavním městě dle dat ze začátku roku 20 300 korun. Jednopokojový byt pak vychází zhruba na 14,5 tisíce a třípokojový pak mezi 25 a 29 tisíci korunami. Před rokem byly ceny pronájmů v řádu jednotek procent nižší, nahoru je loni táhla především nedostupnost vlastního bydlení. Společnost také ukazuje prostřednictvím svého indexu měsíční platby za nájem porovnané se splátkami hypotéky při aktuálních sazbách a cenách za metr čtvereční. Zmíněný index se aktuálně pohybuje od hodnoty 0,8 u jednopokojových bytů v Ostravě do hodnoty 2,0 u bytu dispozice 2+kk v Praze.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688