Město Pelhřimov (mestopelhrimov.cz)
Z regionů  |  12.02.2024 13:35:00

Pelhřimov - Smlouva na nástavbu 1. stupně ZŠ Na Pražské je podepsána. Realizace začne 1. června 2024

Starosta města Pelhřimov Ladislav Med a místostarosta Zdeněk Jaroš společně s jednatelem firmy I. Kamenická Pavlem Drbalem ve středu 7. února slavnostně podepsali smlouvu na realizaci nástavby 1. stupně ZŠ Na Pražské. Po podpisu smlouvy budou podniknuty všechny potřebné kroky vedoucí k zahájení nástavby ke stávajícímu pavilonu ZŠ Na Pražské, Pelhřimov, která bude započata 1. června 2024. Díky tomuto projektu vzniknou na škole nové odborné učebny a školní družiny, čímž dojde ke zkvalitnění materiální základny školy k poskytování odpovídajícího vzdělávání. „Jedná se o velkou investici v letošním roce, která bude s přesahem do roku následujícího. Cena je cca 54 miliónů korun včetně DPH, přičemž 40 miliónů korun činí dotace, což považujeme za velmi výhodné,“ uvedl starosta Ladislav Med.
podepsání smlouvy
 

 
 

„Vnímáme tento projekt nástavby za mimořádně vizuálně i funkčně atraktivní a jsme přesvědčeni, že bude podpořen dlouhodobý rozvoj školy v oblasti výuky a zkvalitněn výstupní profil absolventa školy,“ doplnil starosta.

Projekt také kvituje hlavně ředitel ZŠ Na Pražské Luděk Charouzek . „Jsem velmi rád, za tento projekt. Dlouhodobě se totiž potýkáme s problémem nedostatečného zázemí základní školy pro vzdělávání. Současné učebny, které se na ZŠ Na Pražské nacházejí, neposkytují žákům možnosti pro dostatečnou úroveň vzdělávání, zejména s ohledem na jejich vybavenost či skutečnost, že specializovaných učeben ve škole není dostatečný počet a žáci jsou nuceni vzdělávat se v odborných předmětech v učebnách, které na to nejsou uzpůsobeny, a kde se učí všechny předměty bez jakéhokoli konkrétního zaměření. Stávající učebny neumožňují ani výuku v menším počtu, kdy by bylo možné se žákům věnovat individuálně,“ vysvětlil potřebnost nástavby Luděk Charouzek. „V rámci chodu školy a podpory základního vzdělávání je též nezbytné zajistit pro žáky, kteří to potřebují, relevantní prostory pro školní družinu,“ doplnil ředitel

 

Hlavním cílem projektu je zkvalitnění vzdělávání a výuky odborných předmětů spolu se zajištěním odpovídajícího zázemí pro školní družinu na ZŠ Na Pražské. To bude zajištěno právě skrze nástavbu ke stávajícímu pavilonu školy, kde vzniknou nové učebny, které budou v rámci projektu též vybaveny. Díky realizaci projektu vznikne nová počítačová učebna, dvě jazykové učebny s kabinetem, dvě školní družiny vč. zajištěné bezbariérového přístupu.

 

Vzniklé prostory spolu s vybavením pořizovaným v rámci projektu zmodernizuje výuku a žáky více namotivuje ke studiu cizích jazyků a informatiky a díky modernímu vybavení zvýší též zájem o soudobé technologie. Navíc zkvalitní a zefektivní výuku pomocí interaktivních technologií a umožní rozšířit výuku o moderní způsoby a metody. Dovednosti žáků v oblasti práce se soudobými moderními technologiemi se též výrazně pozvednou, což žáci uplatní nejen na středních školách, ale tyto odborné kompetence si mohou přenést i do budoucího pracovního života.

 

Na daný projekt je poskytována finanční podpora od Unie (Spolufinancováno Evropskou unií).  

 

 

Smlouva na nástavbu 1. stupně ZŠ Na Pražské je podepsána. Realizace začne 1. června 2024

 
Zodpovídá: Bc. Andrea Unterfrancová
Vytvořeno / změněno: 12.2.2024 / 12.2.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688